Hlavní obsah

MOV odložil rozhodnutí o nových sportech pro olympijské hry v Los Angeles 2028

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) oznámil, že navzdory původním plánům nevydá tento týden doporučení ohledně sportů, které budou nově zařazeny do programu olympijských her v Los Angeles 2028. MOV o nich měl jednat na pátečním zasedání výkonné rady.

Foto: Irena Vanišová

Ilustrační foto..

Článek

„Vzhledem k probíhajícím diskuzím mezi MOV a organizačním výborem Los Angeles 2028 neměla programová komise ještě možnost uskutečnit svou schůzku, na níž by připravila finální doporučení pro výkonnou radu MOV. Proto se bude o sportovním programu olympijských her LA28 diskutovat na pozdějším zasedání výkonné rady MOV, jež se uskuteční v dosud nestanoveném termínu,“ uvedl dnes MOV.

Každý pořadatel olympijských her může do svého programu zařadit podle svého uvážení nové sporty, jež podléhají schválení MOV. O představení na OH v Los Angeles usilují kriket, flag fotbal (bezkontaktní verze amerického fotbalu), karate, kickbox, baseball/softbal, lakros, breakdance, squash a motorsport. Z těchto devíti sportů se na dosud posledních OH v Tokiu 2021 soutěžilo v karate a baseballu/softbalu.

Pro příští OH v Paříži 2024 organizátoři vybrali čtyři dodatečné sporty: nově breakdance a z tokijského programu sportovní lezení, skateboarding a surfing.

Reklama