Hlavní obsah

Ósakaová plánuje po mateřské pauze start na Australian Open

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřnásobná grandslamová vítězka Naomi Ósakaová plánuje, že se po mateřské pauze představí na lednovém Australian Open. Japonská tenistka naposledy hrála před rokem v Tokiu a v červenci porodila své první dítě, dceru Shai.

Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP

Naomi Ósakaová hovoří během US Open na fóru o mentálním zdraví.

Článek

Ósakaová během US Open médiím řekla, že se jí po tenise během pauzy stýskalo a že je nažhavená na návrat. „Sledovala jsem zápasy a přála jsem si, abych mohla hrát taky,“ uvedla dvojnásobná šampionka Australian Open a US Open. „Nyní jsem v této situaci a jsem za to vděčná. Moc svou dceru miluji, ale opět ve mně hoří ten oheň,“ řekla.

Rodačka z Ósaky plánuje při comebacku nabitý program, aby získala co nejrychleji herní praxi. „Rozhodně budu hrát mnohem víc turnajů než dřív,“ řekla Ósakaová, jež byla v roce 2019 pětadvacet týdnů světovou jedničkou.

Ósakaová se ze světa tenisu stáhla poprvé už v roce 2021 kvůli psychickým potížím po Roland Garros, kde nechtěla mluvit s novináři. O duševním zdraví hovořila také na středeční panelové diskuzi na US Open.

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka zítra 11 : 00
20240502T11 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka