13. září 2023 • 13:00

MOL Cup 3. kolo: V derby Žižkov vyzve Spartu. Brno vs. Plzeň a co Slavia?

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájci trofeje fotbalisté Slavie vstoupí do domácího poháru zápasem na stadionu divizních Mariánských Lázní. Finalista minulé sezony Sparta ve 3. kole přivítá v pražském derby Žižkov, další ze spolufavoritů Plzeň se představí na půdě druholigového Brna. Rozhodl o tom dnešní los v sídle FAČR na Strahově.



Ve 3. kole zasáhne do MOL Cupu zbylá pětice prvoligových klubů. Český mistr Sparta, Slavia, Plzeň a Bohemians 1905 coby účastníci letošní kvalifikace evropských pohárů a Liberec jako vítěz ligové nadstavbové skupiny o umístění z minulé sezony.

Ke Slavii byl los velmi přívětivý. Vršovičtí jako jeden ze dvou prvoligových klubů dostali divizního soupeře. Pražané zavítají do stadion aktuálně druhého týmu divizní skupiny A Mariánských Lázní, které postupem do 3. kola dosáhly na historické maximum v poháru.

„Za los jsme rádi a do Mariánských Lázní se těšíme. Chtěl bych na zápas pozvat všechny fanoušky. V Mariánských Lázních se mohou těšit na svátek fotbalu,“ uvedl manažer A-týmu Slavie Přemysl Kovář. Vedle červenobílých čeká z ligových celků divizní soupeř ještě na Zlín, který se představí na Kladně.

Zřejmě nejatraktivnějším soubojem 3. kola bude malé pražské derby, v němž lídr nejvyšší soutěže Sparta přivítá nováčka druhé ligy Žižkov. Oba týmy se v soutěžním duelu naposledy utkaly v říjnu 2012, kdy favorizovaní Letenští v domácím poháru zvítězili pod televizním vysílačem až po penaltovém rozstřelu.

Těžkého soupeře přisoudil los na úvod i Plzni, která zavítá do Brna. Zbrojovka v minulé sezoně sestoupila z nejvyšší soutěže a je největším favoritem druhé ligy. Oba kluby pojí přátelské vztahy.

Druholigového soupeře budou mít ve 3. kole z ligových mužstev i České Budějovice, Hradec Králové, Jablonec, Liberec, Slovácko a Teplice. Na tým z třetí nejvyšší soutěže narazí Bohemians Praha 1905, Olomouc, Ostrava a Pardubice. Mladá Boleslav si na soupeře ještě musí počkat, Velvary s Vlašimí zkompletují 2. kolo 20. září.

Úředním hracím dnem 3. kola je středa 27. září, některé zápasy se ale jako obvykle s největší pravděpodobností budou hrát v jiných dnech. Z MOL Cupu v této sezoně zatím vypadl jeden ligový klub, nováček nejvyšší soutěže Karviná nestačila na Uničov, který přivítá Pardubice. V minulém ročníku poháru Slavia v pražském finále zvítězila 2:0 na Spartě.

3. kolo MOL Cupu (úřední hrací termín 27. září):

Kladno - Zlín,
Zápy - Olomouc,
Domažlice - Bohemians Praha 1905,
Kolín - Ostrava,
Mariánské Lázně - Slavia Praha,
Uničov - Pardubice,
Mladá Boleslav - Velvary/Vlašim,
Dukla Praha - Opava,
Chrudim - Hradec Králové,
Brno - Plzeň,
Jihlava - Liberec,
Kroměříž - České Budějovice,
Teplice - Vyškov,
Jablonec - Prostějov,
Líšeň - Slovácko,
Sparta Praha - Žižkov.

Vstoupit do diskuse
11

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud