Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Ruské drony zasáhly ropnou rafinerii v Kremenčuku, způsobily požár

Svět

  8:20
Ruský dronový útok zasáhl v noci na středu ropnou rafinerii ve městě Kremenčuk v Poltavské oblasti v centrální části Ukrajiny a způsobil tam požár. Podle agentury Reuters to uvedl šéf oblastní správy Dmytro Lunin. Provoz zařízení byl přechodně zastaven, napsal Lunin na sociální síti Telegram. Informace o obětech nemá.

„Včera (v úterý) večer Rusové opakovaně zaútočili na Poltavskou oblast. Náš systém protivzdušné obrany odvedl proti nepřátelským bezpilotním letounům dobrou práci,“ uvedl Lunin.

Od zahájení ruské invaze na Ukrajinu loni v únoru byla rafinerie v Kremenčuku terčem útoků opakovaně, napsala agentura Reuters.

Volodymyr Zelenskyj uděluje vyznamenání příslušnici armády při návštěvě pozic ukrajinských vojáků na frontě. (3. října 2023)

Ukrajinská armáda v středu oznámila, že se jí podařilo sestřelit 17 z 24 dronů, které Rusko nad Ukrajinu v noci na středu vyslalo. Agentura Reuters uvedla, že nebyla schopna zmíněná tvrzení nezávisle ověřit.

Autoři: ,

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...