Na co se nejčastěji ptají těhotné ženy Googlu? 3 otázky, které možná budete „googlovat“ i vy

Studie prokázaly, že nadměrný stres v těhotenství negativně ovlivňuje miminko. Ženy, které svých vytoužených devět měsíců prožívají jako uzlíčky nervů, tím nevědomky narušují vývoj svého dítěte. Jenomže ne každá těhulka dokáže zachovat hlavu, a to zejména tehdy, když něco nejde podle plánu. Naštěstí je tu internet a „všeználek“ Google. Na co se ho nejčastěji ptají? Někdy jde o vskutku vtipné dotazy, kterými si nastávající rodičky očividně krátí nudu.

1. Poznám, kdy mi odejde hlenová zátka?

Mnoho žen se tímto tématem začne zabývat až v posledním trimestru těhotenství. Odchod hlenové zátky je však jedním z příznaků intenzivní přípravy těla na porod – a může mít různou barvu i konzistenci. A zatímco někdy je narůžovělý či nahnědlý hlen velmi dobře pozorovatelný, jindy si žena nemusí vůbec nevšimnout, že již při „výkonu“ na toaletě odešel. Odpověď tedy zní: “Možná ano, možná ne.”

2. Budu navždy těhotná?

Kdy pravděpodobně porodíte, vám prozradí těhotenská kalkulačka (vyzkoušet ji můžete zde). Nicméně vnímání času bývá značně relativní. Těhotenství se mnohdy jeví, jako kdyby trvalo celou věčnost. A to zejména v posledním trimestru, kdy se tělo ženy připravuje na porod – to čas plyne „pomaleji“ než obvykle. Realita je však taková, že každé těhotenství má svůj konec, a když to vydržíte (nic jiného vám ani nezbývá), čas zase začne běžet rychleji.

3. Proč je mi takové horko?

Těhotenství mnohdy způsobuje, že se žena cítí jako v ohni. Opět jde zejména o období posledního trimestru, kdy se tělo chystá na porod a musí se přizpůsobit novým podmínkám. Pocit horka většinou způsobuje kombinace následujících faktorů: zvýšený průtok krve a hormonální změny. Po porodu bohužel ještě nějakou dobu přetrvává, ale na druhou stranu nejde o nic, co by nešlo zvládnout s pomocí větrání, chladného pití a pohodlného oblečení.