Přejít k navigační liště

Zdroják » Zprávičky » Coderetreat 2023 (Praha)

Coderetreat 2023 (Praha)

Zprávičky Různé

Nálepky:

Zveme vás na jednodenní intenzivní cvičení zaměřené na podstaty vývoje softwaru zvané Coderetreat. Vývojáři si zde procvičí psaní čistého kódu, psaní testů a spolupráci v párech. Cílem není něco dodat, ale zdokonalit své programátorské schopnosti. Nezáleží na jazyce ani na frameworku. Každý účastník může přijít s libovolným programovacím jazykem. Podmínkou je mít k dispozici notebook s vývojovým prostředím a schopnosti pouštět testy. Účastníci, tak mají příležitost rozšířit si své znalosti a získat nový pohled na vývoj softwaru. Celým dnem vás provede Jaroslav Holaň a Jakub Kočí

Datum: sobota 4.11. 2023, 9:00 – 17:00
Místo: FTMO s.r.o., Quadrio offices, Purkyňova 2121/3, Praha1, mapa
Registrace: meetup.com

Tato událost se připojí k celosvětovému dni Global Day of Coderetreat.
Více o Coderetreat se dočtete v článku Co je to Coderetreat?

Pro koho:

Kdokoliv kdo píše softwarový kód. Programátoři na různých úrovních (od juniorů po seniory). Testeři píšící automatizované testy.

Příprava:

Notebook s vývojovým prostředím v libovolném programovacím jazyce se schopnosti pouštět testy.

Průběh cvičení:

Den je rozdělen do pěti až šesti programovacích session. Každá trvá 45 minut. V každé z nich se řeší stále stejná, jednoduchá úloha: Game of Life. Důraz je kladen na čistotu kódu, TDD a pravidla jednoduchého návrhu. Programuje se v párech. Pro každou session máte jiného partnera. Po každé session smažete vytvořený kód. Pro pestrost je každá session omezena několika podmínkami. Během akce bude malé občerstvení, káva, čaj. Poté se těšte na afterparty v nedaleké hospodě.

Partneři akce:

FTMO, s.r.o., Tvoříme mezinárodní fond založený na retailových obchodnících, který nabídne investorům diverzifikované portfolio a obchodníkům pomůže na cestě k finanční nezávislosti. FTMO je místo, kde se cení a rozvíjí talent. Náš tým tvoří vysoce angažovaní profesionálové, ale to co skutečně stojí za úspěchem společnosti FTMO, je úzká spolupráce mezi našimi týmy a přátelská atmosféra, která v naší společnosti vládne. Toto prostředí nám pomáhá rozvíjet naše dovednosti jak na individuální, tak i na týmové úrovni.

SoftCraft, Pomáháme programátorům zdokonalovat jejich dovednosti v oblasti vývoje softwaru. Natáčíme podcast pro programátory a pořádáme občasná setkání jako je právě Coderetreat. 

Takto to vypadalo v loňském roce ve společností Absa:

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.