Škoda Group uzavřela kontrakt s Uzbeckými státními dráhami na dodávku 30 elektrických vlaků


0 0 votes
Hodnocení článku

Dodávka v hodnotě 320 milionů eur představuje největší zakázku, kterou kdy česká společnost v Uzbekistánu získala. Uzbecký premiér Abdulla Aripov se zúčastnil podpisu smlouvy v sídle Škoda Group v Plzni za účasti uzbeckého ministra dopravy Ilkhoma Makhkamova a jeho českého protějšku Martina Kupky. Škoda bude Uzbeckým státním dráhám dodávat své širokorozchodné elektrické vlakové jednotky, které již vyrábí pro železniční provozovatele v Lotyšsku a Estonsku. Škoda zahájí výrobu v průběhu příštího roku. Projekt je financován českými bankami s podporou pojišťovací exportní agentury EGAP.

„Skutečnost, že jsme byli vybráni jako dodavatel vlaků do Uzbekistánu, je nejen důkazem vysoké kvality našich vozidel, ale také významným krokem k posílení mezinárodního partnerství. Tato smlouva potvrzuje, jak důležitou roli hrajeme při utváření budoucnosti mezinárodní železniční dopravy, a nastavuje strategickou spolupráci s uzbeckými železnicemi. Vlaky pro Uzbekistán budou mít čtyři vozy a široký rozchod (1520 mm). Hlavní část výroby bude probíhat v našem výrobním závodě v Ostravě a část montáže vozidel bude probíhat v Uzbekistánu,“ říká Zdeněk Sváta, President Region Central East ve Škoda Group.

„S těmito nejmodernějšími vlaky jsme na cestě k revoluci na našich železnicích a ke zlepšení celkového zážitku cestujících. Tato spolupráce je jen začátkem slibného partnerství. Jsme si vědomi velkého potenciálu, který má Škodovka v Uzbekistánu,“ říká Abdulla Aripov, předseda vlády Republiky Uzbekistán.

Moderní elektrické jednotky Škoda nabízí mimořádný výkon, spolehlivost a energetickou účinnost. Jednotky Uzbeckých státních drah budou tvořeny čtyřmi vozy s širokým rozchodem, s ergonomickými sedadly a plně klimatizovaným interiérem. Cestující budou mít k dispozici palubní Wi-Fi připojení a pokročilý vnější a vnitřní kamerový systém zvýší bezpečnost. Vlaky budou mít také částečně nízkopodlažní konstrukci, která zajistí plnou přístupnost pro všechny cestující. Výroba těchto jednotek pro Uzbekistán bude probíhat ve výrobním závodě Škoda Group v Ostravě, který má bohaté zkušenosti s výrobou vlaků pro širokorozchodné tratě. V současné době se zde vyrábějí vlakové soupravy pro Lotyšsko a Estonsko.

 

Zdroj a vizualizace:

Škoda Group


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
0 0 votes
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Další články z IZDoprava.cz

Stránka načtena za 1,97185 s | počet dotazů: 212 | paměť: 20461 KB. | 06.05.2024 - 10:38:02