Založ si blog

Šport, v ktorom aj ženy rozdávajú tvrdé údery

Kežmarčanka Ema Zacharová sa venuje bojovým športom od svojich piatich rokov. Doviedli ju k tomu rodičia a teraz prináša pod Tatry úspechy z majstrovstiev sveta.

V 14 rokoch prestúpila do kežmarského klubu Goral Gym, kde pôsobí doteraz. Medzi jej najväčšie úspechy patrí 3. miesto na majstrovstvách sveta v kicklight, 3. miesto na majstrovstvách Európy v kicklight, 2. miesto v Svetovom pohári v Insburgu či 1. miesto na majstrovstvách Slovenska.

Domácemu publiku sa predstavila na podujatí Knockout 5. „Pre mňa to bol ďalší dobrý zážitok a skúsenosť. Mala som zápas, ktorý som vyhrala. Na Knockout 5 som sa tešila, že som mohla predviesť svoje bojové umenie pred divákmi, ktorí sa prišli na tento šport pozrieť,“ povedala Ema Zacharová, pre ktorú je najťažšie na tomto športe pracovať na svojej kondícii a aby bola stále vo forme pred každým zápasom. „Musím sa učiť sa nové techniky a nové kombinácie, aby som bola lepšia a lepšia a aby som to dotiahla v tomto športe čo najďalej,“ skonštatovala Zacharová.

Vďaka tomuto šport spoznala aj mnoho nových ľudí. „Dostala som sa do takého klubu, kde sme všetci ako jedna rodina. Podporujeme sa navzájom a mám super trénerov okolo seba. Chcem sa poďakovať v prvom rade Jožkovi Kušmirekovi, Jožkovi Kolodzejovi a reprezentačnému trénerovi Jožkovi Kolozsymu,“ dodala Zacharová, o ktorej športových úspechoch budeme istotne ešte počuť.

Text a foto: Ondrej Miškovič

Za dverami tajomstva: Cesta do srdca pravoslávného chrámu v Ľubici

24.04.2024

Pravoslávna cirkevná obec v Ľubici začala písať svoje dejiny 2. marca 1951. Malý chrám pri ceste smerom z okresného mesta Kežmarok v sebe skrýva bohato zdobené ikonami vypísané steny chrámu. Aj keď ľubický pravoslávny chrám malý i mladý a jeho základný kameň bol posvätený v roku 1999, môže sa pravoslávna cirkevná obec pochváliť pokročilým štádiom [...]

Pohryznutie je pre hada poslednou možnosťou ako sa brániť

09.04.2024

S jarným počasím sú spojené aj výlety do prírody. Ak si dáme pozor, nemáme sa čoho báť. Na Slovensku máme len jedného jedovatého hada a ním je vretenica severná. Čo robiť ak nás pohryzie? Pri uhryznutí hadom je najdôležitejšie zachovať pokoj. Mnohokrát sa stáva, že uhryznutie je suché, čiže bez vypustenia jedu. „Jed nie je pre zdravého dospelého človeka [...]

Kežmarská hudobná jar predstaví štyri zaujímavé koncerty

08.04.2024

Obľúbené jarné podujatie v Kežmarku uvedie na svojom 47. ročníku zvučné mená. Prvý koncert 7. mája zmieša hudobné žánre aj druhy umenia, hlavnú úlohu v ňom bude mať slovo a hudba. „Hostiteľka večera herečka a moderátorka Bibiana Ondrejková a jej hostia – speváčky Marcella Molnárová, Greta Pogany a klavirista Pavol Bodnár dokážu, že aj vážna [...]

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

ONDREJ MIŠKOVIČ

S láskou k poznaniu a vášňou pre písanie sa snažím prinášať články, ktoré vás inšpirujú a rozširujú vaše obzory. Dúfam, že sa na mojom blogu cítite ako na dobrodružnej ceste, kde každý článok je ďalším krokom v objavovaní nekonečných možností mysle a sveta.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 240
Celková čítanosť: 330763x
Priemerná čítanosť článkov: 1378x

Autor blogu