Mušelín: Ideální materiál pro stylové letní oblečení a vybavení pro děti

Mušelín je příjemný materiál, který se hodí zejména pro teplé letní období. Ovšem díky tomu, jak je pohodlný, si z něj oblíbíte i domácí oblečení, které najde využití za každého ročního období. Navíc z něj lze vyrobit i různé vybavení pro děti, je tak poměrně univerzální.

Lehký, měkký a stylový materiál

Lehká a prodyšná bavlněná tkanina – to je mušelín, nazýván také jako dvojitá gázovina. Díky svým vlastnostem je látka jako stvořená pro letní sezónu, kdy vládnou vysoké teploty. Nabízí jedinečný komfort, ušít si z něj můžete šaty, halenku či třeba sukni. Hravě tak zvládnete překonat letní vedra, a to ve stylovém ohozu. Jednou z výhod je dlouhá životnost, po každém praní je navíc mušelín ještě jemnější.

Více než jen oblečení

Je jasné, že dvojitá gázovina je typická pro teplé měsíce, nicméně pořídit si ji můžete i „na doma“. Nejenže si můžete ušít něco hezkého, ale mušelín se hodí také pro výrobu povlečení, lehkých přikrývek a dalšího vybavení. Roztomilé vzory přitom oživí každý pokoj. Tuto látku si oblíbí i ti nejmenší, skvěle se totiž hodí pro miminka. Zejména jako různé přehozy, baldachýny, ale i bryndáky či zavinovačky. Materiál vás překvapí svou všestranností a probudí ve vás kreativitu.

Lehkost a luxus

Jednou z největších předností dvojité gázoviny je její pohodlnost, dotyk na pokožce je velmi příjemný. Díky dvěma vrstvám se nemusíte obávat nepříjemného prosvítání. Tkanina je přitom tak lehká a jemná, že ji téměř neucítíte na těle, jde tak o ideální materiál pro každodenní nošení. Vytvořit si můžete originální kousky, z mušelínu jsou vyráběny třeba i kalhoty. Stačí si jen vybrat tu pravou barvu či veselý vzor, pestrý sortiment nabízí Bubulakovo.

V mušelínovém oblečení se budete cítit svěží a užijete si léto naplno. Ovšem není třeba limitovat se jen na teplé měsíce, tato tkanina má jistě co nabídnout pro každé období – ať už jako oblečení či vybavení domácnosti.