Domů » Dýňové hody u zvířat a po tmě do zoo za padesát korun!

Dýňové hody u zvířat a po tmě do zoo za padesát korun!

I na podzim má zoologická zahrada co nabídnout. Letos jsme se rozhodli, že toto období obohatíme o podzimní slavnosti. Připravené jsou dýňové hody, nazdobená zoo, výhodné vstupné a i řemeslné trhy.

Poslední říjnový čtvrtek a pátek čekají školáky prázdniny. My jsme si připravili prázdinový program PodpoVRCHem pro přihlášené účastníky. Registrace probíhá přes náš web. Aby si volné dny užili nejen všechny děti, ale i ostatní návštěvníci, budou probíhat komentovaná krmení medvědů (11.00 hod.), prasat visajanských (12.30 hod.) a surikat (14.00 hod.). Dýni dostane naše tygřice (10.30 hod.) a hrošík (13.00 hod.). Více info ZDE.

V pátek navíc budeme slavit Den lemurů! Bude lemuří tvoření nebo procházky kolem lemuřích ostrovů. Od 17.00 hodin bude speciální Večer PodpoVRCHEM – Co nevíte o lemurech? Povídat o nich bude náš zoolog Richard Viduna. Světový den lemurů má za cíl upozornit na ohrožení těchto poloopic. Lemuři jsou endemitem Madagaskaru a vyskytuje se jich zde více než sto druhů. Největším ohrožením pro ně je ničení jejich přirozeného prostředí. Zoologická zahrada Jihlava se může pyšnit velkou kolekcí madagaskarských primátů. Návštěvníci v areálů zoo mohou pozorovat lemury kata, lemury bambusové, vari červené, lemury tmavé i límcové a na ostrovech za občerstvením Zanzibar objeví i lemury rudočelé. Kompletní program na Den lemurů ZDE.

Ta největší akce bude v sobotu 28. 10. 2023 od 10.00 do 15.00 hodin. V zoo bude dýňové hodování, řemeslné trhy, podzimní dílny a celá zoo bude nazdobená. Hodovaní si užijí zvířata, pro která máme připravené dýně. Časový rozpis, kdy zvířata dýně dostanou, najdete ZDE, společně s detailním programem. Pokud máte doma přebytek, nebo má možnost nějaké plody sesbírat, tak budeme velice rádi za každý příspěvek. Pro zvířata můžete přinést dýně, cukety nebo jedlé tykve, šípky, suché kukuřičné klasy, žaludy a bukvice. Prosíme, kaštany nenoste, nemáme zde zvíře, které by se jimi živilo,“ dodal. Zoo přijímá i okrasné dýně, které budou součástí výzdoby zoo. Vše můžete zanechat na hlavní pokladně zoo – při větším množství, prosíme, volejte předem vedoucímu zoologického oddělení na tel. číslo +420 737 266 421.

V týdnu od 30. 10. 2023 do 3. 11. 2023 zveme všechny do zoo za 50 korun!  Pojďte se podívat do zoo potmě! Bude zde podzimní výzdoba a nasvícená zoo. Pavilony budou otevřeny do osmnácté hodiny a areál zoo se zavírá v sedm večer. Celý tento týden budou i nadále dýně u našich zvířat, která je budou dostávat různě v průběhu dne. Pokud vyfotíte naše zvířata s dýní a pošlete nám fotku na kubickova@zoojihlava.cz tak se vaše fotky stanou součástí velké podzimní koláže. A chcete si vyřezat dýni, která pak bude zdobit naši zoo? Přijďte ve čtvrtek 2. 11. mezi 10.00 až 16.00 hod. kdy budeme spolu se studenty z SUŠG Jihlava dlabat dýně. Nástroje na dlabání budou k zapůjčení v zoo. Plakát ZDE.

Tečku za podzimním týdnem budou večerní prohlídky s průvodcem jihlavskou zoo určené rodinám s dětmi. Vezměte lampióny a přijďte si užít atmosféru podzimně nazdobené zoo. Procházka bude obohacena o různé zajímavé aktivity! Prosíme návštěvníky, aby si s sebou vzali lampióny pouze na baterii. Jak se přihlásit najdte ZDE.

Podzimní výzdoba v areálu zoo. Foto Daniela Oberreiterová