Hlavní obsah

Lídři na kolenou, padly Pardubice i Litvínov. Slaví Kladno a Plzeň. Sparta srazila posledního

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kompletní porci sedmi zápasů nabídlo fanouškům třinácté kolo hokejové extraligy. Překvapivě se nedařilo lídrům, vedoucí Pardubice padly na ledě Českých Budějovic po prodloužení 3:4, ani bod nezískal druhý Litvínov po porážce 1:2 v Olomouci. Další body naopak slaví Kladno, které vyhrálo na ledě Karlových Varů 2:1, dařilo se i Hradci Králové, když doma srazil Vítkovice 2:0. Výhru 4:3 po nájezdech si připsala v Liberci Plzeň. V nájezdech uspěl i Třinec, který zvítězil v Brně 3:2. V závěrečném nedělním utkání potvrdila roli Sparta, když zdolala poslední Mladou Boleslav 4:1.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice – Pardubice 4:3 pp (63. Harris)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Kladno bodovalo v předešlých pěti utkáních a slušnou formu hodlalo potvrdit i na ledě Karlových Varů, které pro změnu získaly sebevědomí po posledním vítězství na ledě Sparty (5:2). Rytíři vstoupili do zápasu lépe, když je v 11. minutě poslal do vedení lotyšský útočník Tralmaks.

Domácí se vyrovnání dočkali krátce po začátku druhé třetiny, kdy Procházka poprvé překonal Boweho. Hosté si však ještě do konce prostřední části vzali vedení zpět, 42 sekund před sirénou se prosadil Kusý a poslal Kladno do vedení 2:1. Středočeši již těsné vedení ve třetí třetině udrželi a odvezli si ze západu Čech tři body.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Energie Karlovy Vary vs. Rytíři Kladno 1:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Bartošák vychytal Vítkovice

Hradečtí hokejisté si chtěli po dvou porážkách v řadě spravit náladu proti Vítkovicím a první třetina podle toho vypadala. Skóre otevřel v 8. minutě Jergl, na dvoubrankový rozdíl zvýšil ještě do konce první třetiny v přesilové hře Okuliar. Ridera s přehledem chytajícího Bartošáka ve zbytku zápasu překonat nedokázala, Mountfield si tak připsal tři body za výhru 2:0.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Mountfield HK vs. HC Vitkovice Ridera 2:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

Plzeň uspěla v nájezdech

Liberec vstoupil do zápasu s Plzní výborně a už v 11. minutě vedl po trefách Faško-Rudáše a McCoshena o dvě branky. Indiáni se však nepovedeným úvodem zlomit nenechali a druhá třetina patřila jim. Nejdříve na jednobrankový rozdíl snížil Mertl, aby v 37. minutě srovnal stav Holešinský.

Domácí šli znovu do vedení díky využité přesilové hře v podání Melancona v 48. minutě, i tentokrát však stihli Západočeši reagovat, zápas poslal do prodloužení čtyři minuty před třetí sirénou svou druhou brankou Holešinský. V něm branka nepadla, o bodu navíc pro Škodu tak rozhodly nájezdy. Domácí na Hlavaje recept nenašli ani jednou, za hosty se prosadili Söderlund a znovu Holešinský.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Škoda Plzeň 3:4 SNVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Pardubice padly v Českých Budějovicích

České Budějovice hodlaly lídra extraligy z Pardubic zaskočit aktivní hrou, jejich plány ale začal hatit ve 14. minutě v přesilové hře Radil, na jehož střelu domácí Strmeň nestihl reagovat. A početní výhoda hrála hlavní roli i ve druhé brance favorita, na konci druhé třetiny zvýšil Čerešňák.

Motor však zápas nezabalil. Už po čtyřech minutách a sedmnácti sekundách třetí třetiny se prosadili Gulaš s Harrisem a bylo vyrovnáno. Dynamu vrátil náskok šest minut před koncem třetí části Košťálek, Jihočechům však stačilo na reakci dvě a půl minuty, kdy se prosadil Kondelík a poslal zápas do prodloužení.

V něm rozhodl o velmi cenné výhře pro Motor znovu Harris, České Budějovice si tak připsaly dva body za výhru 4:3.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Banes Motor Č. Budějovice vs. HC Dynamo Pardubice 4:3 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Cenná výhra pro Olomouc

Po bezbrankové první třetině zápasu mezi Olomoucí a Litvínovem se jako první dostala je slovu Verva, kterou poslal těsně před polovinou západu do vedení Jurčík. Kohouti reagovali o čtyři minuty později díky Navrátilově trefě, ten se tak se postaral o to, že po dvou třetinách svítil na ukazateli skóre nerozhodný stav 1:1. Cennou výhru 3:2 nad v letošní sezoně skvěle hrajícím Litvínovem zajistil Hanákům v 53. minutě Bambula.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. HC Verva Litvínov 2:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Třinec ovládl nájezdy

Kometa vstoupila do zápasu proti obhájcům titulu z Třince bez zbytečného respektu a v 13. minutě se díky Holíkově zásahu také ujala vedení. Oceláři našli odpověď na vedoucí branku Moravanů v polovině utkání, kdy se prosadil Nestrašil.

Domácí šli znovu do vedení v 38. minutě po využité přesilové hře Mosese, i podruhé však Třinec dokázal reagovat, zápas poslal do prodloužení Adámek. V něm se fanoušci branky nedočkali, o vítězi tak rozhodly nájezdy. Domácí pětice však na Mazancovi zcela vyhořela, za hosty se naopak prosadily slovenské hvězdy Daňo a Pánik.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. HC Oceláři Třinec 2:3 snVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Sparta si poradila s Boleslaví

Sparta chtěla dát zapomenout na poslední domácí porážku s Karlovými Vary (2:5) v duelu proti poslední Mladé Boleslavi. A začala dobře, v 10. minutě využil přesilovou hru americký útočník ve službách Pražanů Kestner. Hosté nesložili zbraně a v 25. minutě odpověděli vlastní zahraniční akvizicí, když se prosadil švédský forvard Rohdin.

Spartě vrátil těsný náskok o šest minut později Buchtele, a Pražané tak šli do závěrečné třetiny s vedením 2:1. Myšlenky Bruslařů na obrat vzal šest minut po začátku třetí části Moravčík, na konečných 4:1 uzavřel při závěrečné power play hostů gólem do prázdné branky skóre Kousal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Sparta Praha – BK Mladá Boleslav 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

1.Pardubice13913050:2832
2.Litvínov13920250:3331
3.Sparta Praha13720441:2925
4.Třinec12432336:3320
5.České Budějovice13424330:3320
6.Hradec Králové13423433:2819
7.Brno13511633:3618
8.Karlovy Vary12510633:2917
9.Liberec13421637:4517
10.Plzeň12411627:3115
11.Olomouc13403624:3615
12.Kladno12232529:3914
13.Vítkovice13312734:4413
14.Mladá Boleslav13310930:4311
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.