Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Litvínov narazil, padly i Pardubice. Třinec přetlačil Kometu, Sparta vyhrála

  20:16aktualizováno  20:38
Hokejová extraliga má za sebou první čtvrtinu základní části. Litvínovská vítězná série se po prohře 1:2 v Olomouci zastavila na jedenácti zápasech. Ve třináctém kole zaváhaly i Pardubice, které promarnily vedení a v Českých Budějovicích prohrály 3:4 v prodloužení. Kometa podlehla Třinci 2:3 po samostatných nájezdech, Sparta porazila Mladou Boleslav 4:1.
Mela v brance hokejistů Pardubic v utkání s Českými Budějovicemi.

Mela v brance hokejistů Pardubic v utkání s Českými Budějovicemi. | foto: ČTK

Nedělní program zamíchal situací na spodku tabulky, na poslední příčku se opět propadli Bruslaři. Vítkovice jsou po prohře 0:2 v Hradci Králové třinácté, ale na páté místo ztrácí jen sedm bodů.

Znovu se dařilo Kladnu, které zvítězilo 2:1 v Karlových Varech. Plzeň se nenechala rozhodit nepříznivým vývojem zápasu v Liberci a nakonec vyhrála 4:3 po samostatných nájezdech.

Kvůli velkým emocím po konci utkání Olomouce s Litvínovem nedovolii sudí, aby...
Václav Varaďa na střídačce hokejových Pardubic.

Na vedoucích příčkách se naopak nic nemění, první i nadále zůstávají Pardubice, které zatím bodovaly ve všech utkáních. V těsném kontaktu za nimi se drží Litvínov, od dalších pronásledovatelů se oddělila Sparta.

Nutno dodat, že extraligové pořadí je po první čtvrtině základní části opravdu vyrovnané. Mění se každý hrací den, týmy se navzájem obírají o body. Třeba čtvrtý Třinec, páté České Budějovice a šestý Hradec za prvních třináct kol uspěly v základní hrací době jen čtyřikrát.

Sparta - Mladá Boleslav 4:1

Pražané se po čtyřech prohrách z posledních šesti kol potřebovali nadechnout. Povedlo se, v sestavě se navíc poprvé od 3: října objevil Filip Chlapík. Důležité vítězství ale řídili jiní. Osm hráčů si připsalo bod, Michal Řepík nastřádal dvě asistence. Definitivní klid přinesla až branka obránce Michala Moravčíka z šestačtyřicáté minuty.

Hosté se nemohli opřít o jinak velmi dobře fungující přesilovky, svěřenci kouče Pavla Grosse se až na dva případy vyhýbali trestné lavici. Opět se ukázalo, že Mladé Boleslavi se v O2 areně proti Spartě dlouhodobě nedaří. Jen tři výhry z devětadvaceti návštěv a pět nezdarů v řadě hovoří za vše. Mezi střelce se tentokrát zapsala pouze nejnovější posila Joachim Rohdin.

Pavel Gross (Sparta): „Nebyl to žádný super zápas, to víme. My jsme byli trošku takoví nervózní. Věděli jsme, že Bolka se trochu nakopla vítězstvím v Olomouci a je to tým s nejlepší přesilovkou v lize. Pro nás bylo důležité, že jsme sami dali z přesilovky gól. Hrozně důležitý pak byl ten na 3:1 ve třetí třetině. Jsme moc rádi, že jsme vyhráli, i kvůli našim fanouškům.“

Jiří Kalous (Mladá Boleslav): „Samozřejmě jsme přijeli s přáním pokusit se ulovit tady nějaký bod. To se bohužel nepodařilo. Myslím, že hodně sil nás stála častá vyloučení. Sparta proměnila svoje šance a kvůli tomu jsme prohráli. Myslím, že herně nepropadáme, ale zatím propadáme výsledkově, což je pro tým frustrující. Kluci makají na sto procent, bojují. Potřebujeme jen ty výkony v zápasech dotáhnout do bodových konců.“

Kometa Brno - Třinec 2:3N

Velice atraktivní souboj našel vítěze až v samostatných nájezdech. Zatímco brněnští exekutoři opakovaně naráželi na spolehlivého Marka Mazance, Dominika Furcha postupně prostřelili slovenští útočníci Marko Daňo a Richard Pánik. Oceláři odjíždí spokojení, dvakrát totiž dokázali připravit soupeře o těsné vedení.

Na premiérovou trefu Petra Holíka v tomto ročníku zareagoval v polovině základní hrací doby Andrej Nestrašil. Kometě vrátil náskok Steve Moses, ale v čase 54:53 našel u bližší tyče drobnou skulinku netradiční střelec Marian Adámek. Třinec bodoval popáté v řadě a ovládl čtvrtý z posledních pěti vzájemných zápasů.

Brněnský Lukáš Cingel s třineckým Andrejem Nestrašilem před Dominikem Furchem.

Jaroslav Modrý (Brno): „Zápas se hrál ve skvělé atmosféře, o body se dnes praly dva výtečné týmy, bylo to jako play off. Rozhodlo pár malých detailů, jako třeba naše postavení a naložení s pukem ve středním pásmu při vyrovnávacím gólu Třince na 2:2. O tom je hokej, musíme se dál posouvat a dostat se do správných pater tabulky, abychom byli připraveni na rozhodující část sezony.“

Vladimír Országh (Třinec): „Viděli jsme dobré a bojovné utkání, do něhož šla obě mužstva od prvních minut naplno. Kralovaly defenzivy, ale my jsme rádi za ten extra bod, protože jsme čelili velmi zdatnému protivníkovi. Pro nás je pozitivní, že jsme si za body šli i za nepříznivého stavu 1:2. Vyrovnali jsme a nájezdy jsou už loterie. Mazanec výborně zavřel bránu a dva body bereme.“

Tipsport extraliga 2023/24
22. 10. 2023 17:00
Kometa : Třinec 2 : 3N
(1 : 0, 0 : 1, 1 : 1, 0 : 0, 0 : 1)
Nájezdy:
Nájezd neproměnil: 65:01 P. Holík, 65:01 L. Cingel, 65:01 J. Flek, 65:01 A. Zbořil
Nájezdy:
Nájezd proměnil: 65:01 R. Pánik, 65:01 M. Daňo
Nájezd neproměnil: 65:01 P. Vrána, 65:01 V. Dravecký

Rozhodčí: R. Mrkva, T. Cabák - V. Lederer, P. Blažek

Vyloučení: 3:5, Využití: 1:0, V oslabení: 0:0, Zásahy brankářů: 29:21, Počet diváků: 6 735 (87 % z kapacity 7 700)

Přejít na on-line reportáž

České Budějovice - Pardubice 4:3P

Jihočeši věnovali nedělní večer svému bývalému obránci Aleši Kranjcovi, jenž trpí amyotrofickou laterální sklerózou (ALS). S nevyléčitelnou nemocí statečně bojuje, fanoušci mohli během zápasu přispět na jeho experimentální léčbu v USA. Dvaačtyřicetiletý Slovinec dorazil přímo do Budvar Arény. A sledoval napínavou partii se skvělou atmosférou a vydřené vítězství domácích.

České Budějovice ukončily šňůru pěti proher, v čase 62:14 rozjásal tribuny svým druhým gólem Brant Harris. Poprvé od návratu ze zámoří udeřil Jáchym Kondelík, v dobré formě se ukázal také Jan Strmeň, který dostal poprvé v sezoně přednost před Dominikem Hrachovinou. Pardubice nezvládly poslední třetinu, mrzet je musela i nevyužitá pětiminutová přesilovka po vyloučení Ondřeje Kachyni.

Trenér hokejistů Českých Budějovic se rozčiluje během zápasu s pardubickým Dynamem.

Ladislav Čihák (České Budějovice): „Věděli jsme, že Pardubice doposud neprohrály v základní hrací době a proti takovému soupeři nesmíme faulovat. To se nám úplně nepovedlo a soupeř získal náskok. Ve třetí třetině ale náš tým šlapal a šel za výsledkem. Rychle jsme dali kontaktní gól a brzy vyrovnali. Po chybce jsme inkasovali potřetí, ale ukázal se charakter týmu, kluci táhnou za jeden provaz. V prodloužení jsme měli štěstí a jsme rádi, že jsme zastavili neúspěšnou sérii.“

Aleš Krátoška (Pardubice): „Dvě třetiny jsme hráli velmi dobře a odpovídal tomu výsledek. Třetí část se nám úplně nepovedla, mohli jsme prohrát ještě v základní hrací době po šanci Kubíka. Nebylo to podle našich představ. Domácí si zasloužili dva body hlavně za výkon ve třetí třetině.“

Olomouc - Litvínov 2:1

Severočeši po jedenácti úspěších v řadě narazili. Možná trochu překvapivě se tak stalo v Olomouci, která se nenachází v úplně ideálním rozpoložení. Z předchozích devíti zápasů vyhrála jen jeden, ale proti rozjetému protivníkovi předvedla zodpovědný výkon opřený o skvěle chytajícího Branislava Konráda, který pochytal pětadvacet střeleckých pokusů.

Nedosáhl pouze na ránu Ondřeje Jurčíka z třicáté minuty, v závěru srdnatě odolával litvínovskému náporu. Ofenzivní opory hostujícího celku v čele s bratry Kašovými zůstaly bez bodu. Houževnatým Hanákům stačily na cenný skalp trefy mladých útočníků Jakuba Navrátila a Jana Bambuly.

Z litvínovských hráčů se v Olomouci prosadil jen Ondřej Jurčík.

Jan Tomajko (Olomouc): „Pro nás to byl po několika prohrách hodně těžký zápas z pohledu sebevědomí hráčů. Dnes jsme měli daleko lepší začátek než v předchozích zápasech a zároveň jsme udrželi konzistentní výkon celé tři třetiny. Rozhodující gól padl po dobrém vstupu do pásma a přechodu modré čáry. Hráči to pak odbojovali až do konce a dnes jim nemůžeme vůbec nic vytknout.“

Karel Mlejnek (Litvínov): „Jednalo se o oboustranně urputné utkání, které rozhodla situace, při které soupeř uspěl ve třech proti našim čtyřem bránícím hráčům. Věděli jsme, že ukončení série někdy přijde, moc jsme se o tom nechtěli bavit ani během série, ani teď po jejím skončení. Bohužel to přišlo dneska a prohráli jsme o gól. Od zítřka už ale začneme znovu pracovat stejně tak, jako jsme pracovali doteď. Nic zásadního měnit nebudeme.“

Tipsport extraliga 2023/24
22. 10. 2023 17:00
Olomouc : Litvínov 2 : 1
(0 : 0, 1 : 1, 1 : 0)

Rozhodčí: R. Šír, L. Pilný - M. Axman, O. Bohuněk

Vyloučení: 6:4, Využití: 0:0, V oslabení: 0:0, Zásahy brankářů: 27:27, Počet diváků: 4 538 (83 % z kapacity 5 500)

Přejít na on-line reportáž

Liberec - Plzeň 3:4N

Když se Západočeši pod Ještědem představili posledně, sahali po překvapivém postupu do čtvrtfinále. V rozhodujícím zápase předkola letošního play off vedli bleskově 3:0, ale nakonec museli skousnout vyřazení. Tentokrát odjížděli výrazně spokojenější. Nejprve smazali dvougólovou ztrátu, zareagovali i na třetí přesný zásah soupeře a nakonec zvládli lépe závěr.

Třetí výhry v řadě dosáhli především díky Adriánu Holešinskému, který v posledních třech utkáních bodoval sedmkrát. Tim Söderlund má po příchodu z Mladé Boleslavi bilanci 1+4, v Liberci navíc rozhodl samostatné nájezdy. Bílým Tygrům, kteří zapsali první domácí porážku v sezoně, nestačily ani tři asistence Tomáše Filippiho.

Přesná trefa Martina Faška-Rudáše domácím na výhru nestačila.

Boris Žabka (Liberec): „Měli jsme dobrý vstup do utkání, dali jsme dvě branky. Mohli jsme přidat i třetí gól, který by možná zápas rozhodnul. Ve druhé třetině Plzeň zvýšila obrátky, dostávala nás pod tlak a zaslouženě vyrovnala. Ve třetí třetině jsme si pomohli přesilovkou a šli do vedení. V závěru jsme ale dostali smolný gól. Rozhodující byly dnes výkony brankářů.“

Petr Kořínek (Plzeň): „První třetinu jsme prospali, soupeř nás potrestal a prohrávali jsme 2:0. Od druhé třetiny ale nastoupilo úplně jiné mužstvo a po zbytek zápasu jsme podali velmi dobrý výkon podpořený vynikajícím brankářem Hlavajem.“

Tipsport extraliga 2023/24
22. 10. 2023 16:00
Liberec : Plzeň 3 : 4N
(2 : 0, 0 : 2, 1 : 1, 0 : 0, 0 : 1)
Nájezdy:
Nájezd neproměnil: 65:01 A. Najman, 65:01 T. Filippi, 65:01 M. Faško-Rudáš, 65:01 O. Flynn
Nájezdy:
Nájezd proměnil: 65:01 A. Holešinský, 65:01 T. Söderlund
Nájezd neproměnil: 65:01 M. Indrák, 65:01 J. Lev

Vyloučení: 3:8, Využití: 1:0, V oslabení: 0:0, Zásahy brankářů: 26:29, Počet diváků: 5 276 (70 % z kapacity 7 500)

Přejít na on-line reportáž

Hradec Králové - Vítkovice 2:0

Výsledek naznačuje něco jiného, ale hradecká ČPP Aréna sledovala naprosto jednoznačnou partii. Svěřenci Tomáše Martince na ledě dominovali. Byli pohyblivější a výrazně střelecky aktivnější, Patrik Bartošák moc práce neměl. V prostředním dějství čelil jen dvěma pokusům, dohromady musel zasahovat třináctkrát.

Nad ostatními opět vyčníval Oliver Okuliar, jeden z hlavních strůjců první tříbodové výhry Východočechů od 29. října. V osmnácté minutě vstřelil už desátou branku v sezoně, v pořadí kanonýrů i nadále figuruje na druhé pozici. Bývalého spoluhráče Matěje Machovského překonal v přesilovce, ještě předtím připravil vedoucí trefu Aleši Jerglovi.

V Hradci Králové otevřel skóre domácí útočník Aleš Jergl.

Peter Frühauf (Hradec Králové): „Chtěli jsme využít toho, že soupeř má za sebou tři venkovní zápasy. Musím hráče pochválit za výkon. Už v Plzni jsme hráli dobře, ale tentokrát jsme skórovali jako první. To nám dodalo sebevědomí na hokejky. V závěru jsme zase udělali pár hloupostí, za které nás mohl soupeř potrestat. Na to si musíme dát pozor.“

Miloš Holaň (Vítkovice): „Bohužel jsme inkasovali jako první a potom jsme dostali i druhý gól. Nebylo jednoduché na to reagovat, ale bojovali jsme a zblokovali spoustu střel. Bohužel nám totálně selhala koncovka. Do třetí třetiny jsme udělali impuls a prohodili útoky, ale ani závěrečná power play nevedla ke kontaktnímu gólu.“

Karlovy Vary - Kladno 1:2

Rytíři pokračují v dobrých výkonech i bez absentujícího kapitána Tomáše Plekance. Na západě Čech jen potvrdili, že v novém ročníku mohou zatopit zbytku extraligy o poznání více než v těch předchozích. Bodovali pošesté v řadě, v Karlových Varech se dařilo hlavně nově složenému prvnímu útoku.

Eduards Tralmaks přidal šestý gól v sezoně, do statistik se zapsali také Jakub Klepiš (0+1) a Denis Kusý (1+1). Obránce Jiří Ticháček bodoval už podvanácté, střelce soupeře držel na uzdě pohotový Landon Bow. V závěru si připsal několik důležitých zákroků, domácí se neprosadili ani při hře bez brankáře.

Podívejte se na individuální průnik kladenského Denise Kusého.

Václav Eismann (Karlovy Vary): „Utkání nabídlo velké množství soubojů, jak jsme očekávali. Bohužel nám nehrálo do karet, že jsme pustili Kladno do vedení. Byť jsme potom vyrovnali a ve druhé třetině si troufnu říct, že jsme měli tlak a příležitosti, tak se nám nepodařilo dát vedoucí gól. Naopak soupeř z protiútoku vstřelil druhou branku. Ve třetí třetině hrálo Kladno chytře, dobře bránilo a my jsme už vyrovnat nedokázali. Výsledek nás mrzí už kvůli velkému počtu diváků, kteří dorazili do arény a vytvořil výbornou atmosféru.“

Otakar Vejvoda (Kladno): „V první polovině první třetiny jsme měli dvě přesilovky, které jsme nevyužili. Poté Vary jely dvakrát dva na jednoho, jednou to byla tyčka, bylo tam několik dalších nebezpečných šancí. Myslím, že ve druhé třetině jsme měli jenom čtyři střely, ale i tak se nám podařilo opět vstřelit branku. Se třetí třetinou jsme byli hodně spokojení, nechtěli jsme jenom čekat, co Vary udělají. Takovou chybu jsme udělali v Litvínově. Začali jsme hrát aktivně, otáčeli jsme hru a udrželi jsme se na puku. Výborně jsme sehráli i oslabení na konci zápasu.“

Mužstvo Z V VP PP P S B
1.HC Dynamo Pardubice 52 33 8 6 5 203:115 121
2.HC Sparta Praha 52 32 6 3 11 172:119 111
3.HC Oceláři Třinec 52 25 9 6 12 172:132 99
4.HC Kometa Brno 52 21 9 5 17 160:139 86
5.HC Verva Litvínov 52 23 5 4 20 163:165 83
6.Banes Motor České Budějovice 52 23 2 10 17 147:149 83
7.Bílí Tygři Liberec 52 24 3 4 21 174:165 82
8.Mountfield Hradec Králové 52 16 8 11 17 135:137 75
9.HC Vítkovice Ridera 52 18 5 8 21 132:138 72
10.HC Olomouc 52 16 7 6 23 123:155 68
11.HC Energie Karlovy Vary 52 14 8 3 27 128:146 61
12.HC Škoda Plzeň 52 14 6 4 28 130:155 58
13.BK Mladá Boleslav 52 12 6 6 28 106:154 54
14.Rytíři Kladno 52 7 4 10 31 120:196 39

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 se uskuteční od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým se představí v pražské základní skupině, kde ho čekají Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.

Předkolo

Litvínov
3:0
Plzeň
České Budějovice
3:0
Karlovy Vary
Liberec
3:2
Olomouc
Hradec Králové
3:0
Vítkovice
Pardubice
4:1
Hradec Králové
Kometa Brno
2:4
Litvínov
Pardubice
4:0
Litvínov
Sparta
3:4
Třinec
Sparta
4:0
Liberec
Třinec
4:3
České Budějovice
  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

27. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Nadvláda pokračuje. Třinec slaví pátý titul v řadě, vyrovnal historický rekord

28. dubna 2024  23:27

Na českém hokejovém trůnu zůstává všechno při starém. Třinec v napínavém sedmém finále porazil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Třinecký šéf: Nad týmem žasnu. Zadinův výrok? To nebyl on. Štve ho liga juniorů

29. dubna 2024  6:58

Možná byste čekali, že za ty roky a po tolika titulech bude klidnější. Že se nemusí stresovat. Leč...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slíbil mistrům zájezd na NHL, bude jen výlet do Prahy. Hadamczik slovo nesplní

28. dubna 2024  9:29,  aktualizováno  14:12

Za extraligový titul zájezd na NHL. Tohle prezident hokejového svazu Alois Hadamczik loni slíbil...

Na Švédy s Mrázkem v brance. Český tým nastoupí v obměněné sestavě

4. května 2024  11:04

Čeští hokejisté odehrají druhé utkání na hrách v Brně proti Švédsku v upravené sestavě oproti...

Vancouver postoupil gólem z 59. minuty, Vegas si vynutilo sedmý duel

4. května 2024  7:22,  aktualizováno  10:17

Hokejisté Vancouveru gólem ze samého závěru řádné hrací doby uspěli na ledě Nashvillu fotbalovým...

S kým do Prahy, kouči? Rulík řeší řadu otazníků, boj o přesilovku i čtvrtý útok

4. května 2024  9:59

O víkendu se rozhodne. Národní tým má před sebou poslední dva zápasy přípravy. Na Českých...

Říčka se loučí v Pardubicích: Odcházím spokojený, ale zlatá tečka chybí

4. května 2024  8:08

Vlastně nejde o žádné překvapení, je to spíš jen oficiální potvrzení toho, o čem se už mluví...

Dara Rolins je po další plastice. Kritiku fanoušků nechápe, cítí se svěží

Zpěvačka Dara Rolins (51) se na čas stáhla z veřejného života. V tom období prodělala „estetický zákrok“ a na sociální...

Natáčení Přátel bylo otřesné, vzpomíná herečka Olivia Williamsová

Britská herečka Olivia Williamsová (53) si ve čtvrté sérii sitcomu Přátelé zahrála epizodní roli jedné z družiček na...

Byli vedle ní samí ztroskotanci, vzpomíná Basiková na muže Bartošové

Byly každá z jiného těsta, ale hlavně se pohybovaly na opačných pólech hudebního spektra. Iveta Bartošová byla...

Autofotka: Sen z plakátů v kotrmelcích. Mladíček v tunelu rozbil Ferrari F40

Symbol italské nenažranosti se již skoro čtyři dekády pokouší zabít své řidiče. Jízda s Ferrari F40 bez posilovače...

Ukaž kozy, řvali na ni. Potřebovala jsem se obouchat, vzpomíná komička Macháčková

Rozstřel Pravidelně vystupuje v pořadu Comedy Club se svými stand-upy, za knihu Svatební historky aneb jak jsem se nevdala se...