Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

V ovocnom sade v okrese Prievidza napadol medveď 49-ročného muža

Na snímke medveď hnedý. Foto: TASR František Iván

Na miesto udalosti prišiel popoludní zásahový tím pre medveďa hnedého. Členovia zásahového tímu za asistencie polície prehľadali okolie, medveďa nenašli.

Nitrianske Pravno 25. októbra (TASR) – V ovocnom sade medzi obcami Malinová a Nitrianske Pravno v okrese Prievidza napadol v utorok (24. 10.) dopoludnia medveď 49-ročného muža. Informovala o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Muž podľa polície utrpel zranenie na vnútornej časti stehna, po ošetrení v nemocnici ho prepustili do domáceho liečenia. O udalosti informovali starostov okolitých obcí.

"Na miesto udalosti prišiel popoludní zásahový tím pre medveďa hnedého. Členovia zásahového tímu za asistencie polície prehľadali okolie, medveďa nenašli," doplnila polícia.

Polícia upozorňuje verejnosť, aby bola opatrná a zvážila prípadné prechádzky v prírode v uvedenej lokalite.

Ako informovala hovorkyňa Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR Kristína Bocková, k útoku došlo v starom opustenom a husto zarastenom ovocnom sade, približne kilometer vzdušnou čiarou od intravilánu. Zásahový tím pre medveďa hnedého vykonal v súčinnosti s Políciou SR a obeťou útoku obhliadku lokality. Miesto útoku sa nachádza vo veľmi hustom a neprehľadnom poraste.

Zásahový tím ŠOP SR odporúča turistom a najmä hubárom zvýšiť opatrnosť pri pohybe v miestach s obmedzeným rozhľadom a hustou vegetáciou, kde medvede často odpočívajú.

"V okolí Nitrianskeho Pravna Zásahový tím ŠOP SR vykonal tiež obhliadku lokality v blízkosti centra sociálnych služieb, kde nahlásili výskyt medveďa zamestnanci zariadenia. Výskyt bol potvrdený v okolí blízkeho ohniska, kde je aj vodný zdroj. Zásahový tím ŠOP SR oblasť monitoruje s cieľom zabezpečiť bezpečnosť obyvateľov sociálneho zariadenia," doplnila Bocková.