26. října 2023 • 06:42

Přestřelka pro Capitals. New Jersey nepomohly ani čtyři góly za třetinu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
ZIMÁK: Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté New Jersey prohráli v jediném utkání středečního programu NHL doma s Washingtonem 4:6. Do branky Devils se postavil od druhé třetiny za stavu 0:3 Vítek Vaněček a pustil dva góly ze šestnácti střel. Jeho spoluhráč Ondřej Palát nebodoval ve druhém zápase za sebou.



Washington si vypracoval v úvodní třetině tříbrankový náskok, který týmu zajistil Anthony Mantha, Dylan Strome a Sonny Milano. Ve 31. minutě už ale vedlo New Jersey. Obrat na 4:3 řídili dvěma tefami Tyler Toffoli, jednou se prosadili i Timo Meier a Nico Hischier, zatímco Jack Hughes si připsal tři přihrávky a vede produktivitu soutěže (4+13).

Třetí třetina patřila Washingtonu. Už po osmnácti sekundách hry využil přesilovou hru Strome, který zakončoval souhru do prázdné branky. V dalším přečíslení překonal Connor McMichael Vaněčka ve 43. minutě bekhendovým blafákem. Hostům ještě rozhodčí odvolali gól Milana po trenérské výzva, která odhalila, že akci předcházel ofsajd.

Výhru zpečetil Alexandr Ovečkin při risku New Jersey bez brankáře a vstřelil 824. gól v soutěži. Na vyrovnání rekordu NHL, který drží Wayne Gretzky, mu schází ještě 70 tref.

V brance Washingtonu debutoval Hunter Shepard a výhru podpořil 18 zákroky. Na druhé straně střídal po první třetině Akira Schmid, který inkasoval třikrát z osmi střel. Nahradil jej Vaněček, který o den dříve vychytal vítězství 5:2 v Montrealu.

Český útočník Ondřej Palát (uprostřed) oslavuje s parťáky gól svého týmu
Český útočník Ondřej Palát (uprostřed) oslavuje s parťáky gól svého týmu

Góly

Domácí: 24:31. Toffoli, 25:19. Meier, 26:42. Hischier, 30:01. Toffoli

Hosté: 06:37. Mantha, 15:54. D. Strome, 17:28. Milano, 40:18. D. Strome, 42:09. McMichael, 58:25. Ovečkin

Sestavy

Domácí: Schmid (21. Vaněček) – Siegenthaler, Hamilton, Bahl, Marino, B. Smith, L. Hughes – Toffoli, J. Hughes, Meier – Palát, Hischier, Bratt – Mercer, Haula, Holtz – Lazar, M. McLeod, Bastian.

Hosté: Shepard (Kuemper) – Fehérváry, Carlson, Sandin, T. van Riemsdyk, Alexejev, Jensen – Ovečkin, D. Strome, Phillips – McMichael, Kuzněcov, Oshie – Milano, Bäckström, Wilson – Malenstyn, Protas, Mantha.

Rozhodčí

St. Laurent, Skilliter – Cherrey, Kelly

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

16 117 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud