Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

V Praze otevřel fastfood Popeyes, fronta na sendviče se táhla desítky metrů

Ekonomika

  8:41aktualizováno  11:41
Louisianský řetězec rychlého občerstvení Popeyes otevřel v Praze svou první českou pobočku. Milovníci kuřecího si tak mohou dopřát nejen legendární sendvič, ale také stripsy či hranolky se sýrem. Pro první tři zákazníky si pobočka připravila celoroční menu zdarma a dalších sto ochutná legendární Chicken Sandwich také zdarma.

Přesně v 10 hodin přestřihl šéf Popeyes Marko Blaževič se svým týmem slavnostní pásku a přivítal první fanoušky kuřecího. Odměnil je také slíbenou cenou v podobě celoročního menu zdarma.

Akt doprovázela kapela tvořená saxofony a kytarami. Hned po slavnostním otevření restaurace personál vpustil dovnitř jen omezený počet, zhruba tři desítky lidí, aby si podle slov manažera jídla užili co nejvíce. Hostesky zároveň u vchodu rozdávaly slíbený kuřecí sendvič zadarmo pro první stovku zákazníků.

Zákazníci uvnitř si dopoledne nejčastěji objednávali Chicken Deluxe, na odbyt také jdou taky hranolky se sýrem a cibulkou. Protože byla v provozovně jen část zákazníků, žádné fronty se uvnitř neodehrávaly. Naopak venku dopoledne tvořili zájemci o nový americký kuřecí fastfood frontu až téměř k exitu z metra na Muzeu.

Příprava na otevření

Před pobočkou se tvořil hlouček prvních zájemců již od sedmi hodin ráno. První zájemci ovšem dorazili už o den dřív – ve čtvrtek ráno. „Přišli jsme okolo osmé, takže tu jsme už přes dvacet hodin,“ říká Šimon, který patří mezi první. Pobočka je v přímém sousedství s konkurenčním KFC.

„My jsme přišli jako tři kamarádi, ale Václav už tu stál, tak jsme se domluvili, že si to pak rozdělíme,“ popisuje jeden z výherců Steanly a dodává, že ho tyto akce opravdu baví.„Často se účastníme takových akcí, byli jsme v Europarku na Milionovém tornádu a šestkrát jsme byli v kině na Kazmovi, jeho vyhozené miliony jsme však prošvihli,“ říká student Steanly.

„Kluci mě velmi mě překvapili, navíc překonali rekord v čekání. Ve Varšavě zatím drželi 19hodinový rekord čekání při příležitosti otevření první pobočky v Polsku. Oni tu čekají ovšem už více než 25 hodin, neuvěřitelné,“ říká šéf Popeyes Blaževič.

Marek, Šimon, Steanly a Václav si tak úspěšně vystáli šanci získat jídlo po celý rok zdarma. Další stovce pak připadne legendární Chicken Sandwich.

Zaměstnanci se podle jejich slov o ně také dobře postarali. „Musíme podotknout, že se o nás pěkně starají, dostali jsme kávu, deky a máme si kde sednout,“ popisuje Steanly a ukazuje na zázemí u vchodu.

Tito čtyři kamarádi si rozdělí celoroční menu Popeyes. Před pobočkou stáli více než 26 hodin. (3. listopadu 2023)

Restaurace ve dvou patrech

Od pátku si mohou čeští hosté ochutnat unikátní Cajun hranolky, americký biscuit nebo světoznámý Chicken Sandwich.

Restaurace Popeyes v Domě módy v horní části Václavského náměstí má dvě patra, téměř 700 metrů podlahové plochy a přes sto míst k sezení.

Pražská pobočka řetězce Popeyes

V prvním patře je několik stolů, nápojové automaty určené pro bezedné kelímky, objednávkové kiosky s výdejním pultem a kuchyní. Ve druhém patře je dalších několik stolů a toalety opatřené kódem.

„Šli jsem trochu jiným směrem než ostatní, kteří mají toalety zabezpečené turnikety a zvolili jsme kódovou variantu. Takže každý zákazník na účtence získá přístupový kód,“ prozrazuje šéf Popeyes Marko Blaževič.

Čekali byste kvůli nabídce celoročního menu zdarma na otevření fastfoodu přes 20 hodin?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00pátek 10. listopadu 2023. Anketa je uzavřena.

Ne7195
Ano342

Popeyes chystá během několika měsíců otevřít další dvě pobočky. V retailovém parku ve Stehelčevsi na D7 se otevře druhá pobočka ve čtvrtek 7. prosince, v prvním kvartálu příštího roku pak třetí pobočka v centru Brna.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!