Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pastrňák se Zachou neodvrátili prohru Bostonu, San Jose opět dostalo deset gólů

  7:07aktualizováno  8:59
Gól a přihrávka nejproduktivnějšího českého hráče v NHL Davida Pastrňáka ani asistence Pavla Zachy neodvrátily prohru Bostonu s Detroitem 4:5. Jedenáctou asistenci v sezoně vymyslel Filip Hronek, jehož Vancouver porazil Dallas 2:0. David Jiříček se podílel na jediné brance Columbusu při prohře 1:2 s Washingtonem a Martin Nečas připravil vítěznou branku Caroliny v zápase s NY Islanders. San Jose podruhé za sebou inkasovalo deset branek a podlehlo Pittsburghu 2:10. Pod obě trefy Sharks se podepsal Tomáš Hertl. Výhry brali brankáři Petr Mrázek a Daniel Vladař.
Útočník Bostonu David Pastrňák (vlevo) slaví s obráncem Hampusem Lindholmem...

Útočník Bostonu David Pastrňák (vlevo) slaví s obráncem Hampusem Lindholmem trefu proti Detroitu. | foto: Reuters

Boston v Detroitu vedl po deseti minutách 2:0, nakonec ale poprvé v sezoně nebodoval. Úvodní branku Bruins pro Jamese van Riemsdyka připravila česká dvojice Zacha, Pastrňák. První jmenovaný vyhrál buly v útočném pásmu, druhý vystřelil a po velmi nejistém zásahu gólmana Villeho Hussa se puk vykutálel před amerického útočníka, který bez problémů trefil odkrytou branku.

V polovině desáté minuty zvýšil vedení Bruins devatenáctiletý centr Matthew Poitras, domácí ale ještě do přestávky snížili. Ve druhé části se prosadily oba týmy a Bruins do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili s jednobrankovým náskokem. Úsek mezi 47. a 51. minutou však zlomil zápas na stranu domácích.

Red Wings během čtyř minut nasázeli tři branky a otočili skóre z 2:3 na 5:3. V čase 54:14 Pastrňák dostal spoustu času v přesilové hře a svou devátou přesnou trefou v ročníku zdramatizoval závěr zápasu. Vyrovnat už Boston nedokázal a v jedenáctém zápase sezony poprvé vyšel bodově naprázdno. Detroit vyhrál posedmé v ročníku a posunul se na třetí místo Východní konference. Bruins zůstávají v čele.

V zápase proti Dallasu Hronek vymyslel trefu na 2:0. Od modré čáry si vybruslil do střelecké pozice mezi kruhy a skrytou nahrávkou skvěle našel Eliase Petterssona, jenž uklidil puk do odkryté části branky. Švédský útočník bodoval podvacáté v sezoně a na čele produktivity se dotáhl na Jacka Hughese z New Jersey.

„Kdyby Filip nenaznačil, že bude zakončovat a nevyzval mě ke střele, žádný gól bych nedal. Viděl jsem, že se kouká mým směrem, tak jsem doufal, že mě zkusí najít. Udělal to a pro mě z toho byl snadný gól. Byla to od něj prostě skvělá přihrávka,“ chválil českého beka Pettersson.

Vancouver díky 27 zákrokům a druhé nule Thatchera Demka v ročníku vyhrál potřetí za sebou a v tabulce Západní konference drží druhou příčku. Dallas je o dva body pozadu na čtvrtém místě.

Hrůzostrašný start do sezony hokejisté San Jose potvrdili i v domácím duelu s Pittsburghem. Sharks prohráli 2:10, jako čtvrtý tým v historii a první od roku 1965 inkasovali podruhé za sebou deset branek a po 11 zápasech mají jediný bod a děsivé skóre 12:55.

Z české trojice Hertl, Filip Zadina, Jan Rutta bodoval pouze Hertl, který připravil obě branky domácích a vylepšil svou sezonní bilanci na gól a šest nahrávek. Zápas i přes to zakončil se čtyřmi zápornými body ve statistice plus/minus. U čtyřech branek byl na ledě i obránce Rutta. Zadina zakončil zápas s bilancí -2, v sezoně se dostal již na 14 záporných bodů a je nejhorším hráčem celé ligy.

„Musíme se podívat do zrcadla a říct si pravdu. Jsme v situaci, v jaké jsme. Musíme se s tím popasovat a nechat to za sebou,“ řekl centr druhé formace San Jose Mikael Granlund.

Columbus v souboji týmů ze spodku Východní konference podlehl Washingtonu těsně 1:2. Blue Jackets k výhře nepomohl ani třetí bod obránce Jiříčka v NHL. Výhru Washingtonu vystřelili Tom Wilson a Sonny Milano.

Martin Nečas asistoval u vítězné branky Sebastiana Aha a svým desátým bodem v sezoně pomohl Carolině k výhře nad NY Islanders 4:3 v prodloužení. Hurricanes vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a v tabulce Východní konference jsou čtvrtí. Islanders drží šestou příčku.

Chicago zásluhou skvělého výkonu Petra Mrázka porazilo Floridu 5:2. Český gólman se blýskl 38 zákroky a výrazně tak pomohl k čtvrté výhře Blackhawks v ročníku. Třemi body se pod vítězství podepsal švýcarský útočník Philipp Kurashev. Connor Bedard se prosadil ve třetím zápase za sebou a ve své premiérové sezoně je zatím na pěti gólech.

„Po vysoké prohře s Arizonou je to pro nás velká vzpruha. Hlavně v první třetině jsme ukázali, že umíme hrát skvělý hokej. V týdnu jsme na trénincích odvedli spoustu práce a dnes se to ukázalo,“ chválil týmový výkon Mrázek.

K výhře pomohl také Daniel Vladař, jehož Calgary zdolalo Seattle 6:3. Pražský rodák zlikvidoval 17 pokusů Kraken a ve svém třetím startu v sezoně se podruhé radoval z výhry.

Výsledky

NHL
5. 11. 2023 0:00
Detroit Red Wings Detroit Red Wings : Boston Bruins Boston Bruins 5:4 (1:2, 1:1, 3:1)
Góly:
16:20 Raymond (Perron, Larkin)
29:59 Walman (Seider, Sprong)
46:50 Larkin (Raymond, DeBrincat)
48:56 Perron (Compher, Petry)
50:34 Copp (Compher, Perron)
Góly:
05:21 J. van Riemsdyk (Pastrňák, Zacha)
09:28 Poitras (Shattenkirk, J. van Riemsdyk)
33:41 Coyle (DeBrusk, Wotherspoon)
54:11 Pastrňák (Poitras, H. Lindholm)
Sestavy:
Husso (Reimer) – Walman, Seider, Määttä, Gostisbehere, Chiarot (A), Holl, Petry – DeBrincat, Larkin (C), Raymond – Copp, Compher, Veleno – Perron (A), Rasmussen, Sprong – Kostin, Czarnik.
Sestavy:
Ullmark (Swayman) – H. Lindholm (A), Shattenkirk, Lohrei, Carlo, Wotherspoon, Mitchell – J. van Riemsdyk, Zacha, Pastrňák (A) – Marchand (C), Coyle, DeBrusk – Frederic, Poitras, Geekie – Beecher, Steen, Heinen.

Rozhodčí: Rank, Markovic – Murray, Berg

Počet diváků: 18676

NHL
5. 11. 2023 3:00
Vancouver Canucks Vancouver Canucks : Dallas Stars Dallas Stars 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Góly:
24:23 P. Suter (Joshua, Soucy)
35:54 E. Pettersson (Hronek, Michejev)
Góly:
Sestavy:
Demko (DeSmith) – Q. Hughes, Hronek, Soucy, Myers, Cole, Friedman – Michejev, E. Pettersson, Kuzmenko – J. Miller, Boeser, Di Giuseppe – Joshua, P. Suter, Garland – Höglander, Beauvillier, Lafferty.
Sestavy:
Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen, R. Suter, Lindell, Lundkvist, Harley, Hakanpää – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Benn, W. Johnston, Dadonov – Marchment, Duchene, Seguin – Steel, Cr. Smith, Dellandrea.

Rozhodčí: Beach, Skilliter – Knorr, Nansen

NHL
5. 11. 2023 0:00
Washington Capitals Washington Capitals : Columbus Blue Jackets Columbus Blue Jackets 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Góly:
12:21 Wilson (Jensen, Sandin)
17:21 Milano (Jensen, Sandin)
Góly:
21:38 Voronkov (Marčenko, Jiříček)
Sestavy:
C. Lindgren (Kuemper) – Carlson (A), Fehérváry, Sandin, T. van Riemsdyk, Alexejev, Jensen – Ovečkin (C), D. Strome, Wilson – Milano, Kuzněcov, Oshie (A) – Mantha, McMichael, Protas – M. Phillips, Lapierre, Malenstyn.
Sestavy:
Merzlikins (S. Martin) – Werenski (A), Severson, Jiříček, Provorov, Gudbranson (A), Bean – J. Gaudreau, Jenner (C), Roslovic – Voronkov, Fantilli, Marčenko – Činachov, Sillinger, Bemström – Texier, Kuraly (A), Danforth.

Rozhodčí: Luxmore, Kozari — Jackson, Shewchyk

NHL
5. 11. 2023 1:00
Chicago Blackhawks Chicago Blackhawks : Florida Panthers Florida Panthers 5:2 (3:0, 1:0, 1:2)
Góly:
06:25 N. Foligno (S. Jones, Perry)
09:11 Zajcev (Kurashev, Reichel)
12:39 Hall (Dickinson, T. Johnson)
25:29 Bedard (Kurashev, Tinordi)
59:51 Kurashev
Góly:
46:33 Ekman-Larsson (Verhaeghe, Barkov)
52:29 M. Tkachuk (Verhaeghe, Mahura)
Sestavy:
Mrázek (Söderblom) – S. Jones (A), Korchinski, Murphy (A), Tinordi, Zajcev, Kaiser – Kurashev, Bedard, N. Foligno – T. Raddysh, Athanasiou, Reichel – T. Johnson, Dickinson, Hall – Perry (A), Entwistle, Donato.
Sestavy:
Stolarz (Bobrovskij) – Forsling, Ekman-Larsson, Mikkola, Kulikov, Mahura, Balinskis – Rodrigues, Barkov (C), Reinhart (A) – Verhaeghe, Lundell, M. Tkachuk (A) – Luostarinen, Stenlund, Cousins – Lomberg, Lorentz, Lockwood.

Rozhodčí: South, Brenk – Gawryletz, Murray

Počet diváků: 18 666

NHL
5. 11. 2023 0:30
New York Islanders New York Islanders : Carolina Hurricanes Carolina Hurricanes 3:4P (1:0, 2:1, 0:2 - 0:1)
Góly:
17:40 Dobson (Barzal, Horvat)
24:11 Holmström (Pageau)
27:46 Barzal (Horvat, Pulock)
Góly:
28:18 Chatfield (Martinook, J. Staal)
52:19 Orlov (Kotkaniemi, Svečnikov)
55:26 Kotkaniemi (Svečnikov)
61:14 S. Aho II (Nečas, Skjei)
Sestavy:
Sorokin (Varlamov) – Pulock, Romanov, Dobson, S. Aho I, Mayfield, Bolduc – Barzal, Horvat, Lee (C) – Palmieri, Nelson (A), Engvall – Fasching, Pageau, Holmström – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
Sestavy:
Raanta (Andersen) – Burns, Slavin (A), Chatfield, Skjei, DeAngelo, Orlov – Jarvis, S. Aho II, Svečnikov – Nečas, Kotkaniemi, Teräväinen – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Noesen, Drury, Lemieux.

Rozhodčí: StLaurent, McCauley – Tobias, Suchánek.

Počet diváků: 17 255.

NHL
5. 11. 2023 3:00
San Jose Sharks San Jose Sharks : Pittsburgh Penguins Pittsburgh Penguins 2:10 (0:2, 1:5, 1:3)
Góly:
28:34 Duclair (Hertl, MacDonald)
49:20 MacDonald (Hertl, Duclair)
Góly:
01:30 R. Smith (E. Karlsson, Guentzel)
12:55 R. Smith (M. Pettersson, Rust)
23:21 Guentzel (Rust, P. Joseph)
24:26 Hinostroza
29:12 Malkin (R. Smith, Rakell)
29:27 Letang (Crosby, Rust)
31:53 Nieto (Acciari, Hinostroza)
40:49 Rust (Guentzel, E. Karlsson)
51:02 Malkin (R. Smith, Rakell)
52:10 Guentzel (Rust, Shea)
Sestavy:
Blackwood (30. Chrona) – Burroughs, Ferraro (A), Rutta, Ochoťuk, Knyžov, M. Vlasic – Duclair, Hertl (A), Hoffman – Zetterlund, Granlund, Eklund – Kunin, Sturm, Zadina – MacDonald, Carpenter, G. Smith.
Sestavy:
Jarry (Hellberg) – Letang (A), Graves, E. Karlsson, M. Pettersson, Shea, P. Joseph – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rakell, Malkin (A), R. Smith – Zohorna, Eller, D. O'Connor – Hinostroza, Acciari, Nieto.

Rozhodčí: Syvret, Rehman – Gibbons, Kelly

Počet diváků: 17 435

NHL
5. 11. 2023 3:00
Seattle Kraken Seattle Kraken : Calgary Flames Calgary Flames 3:6 (2:1, 0:1, 1:4)
Góly:
09:56 Bjorkstrand (Schultz, Gourde)
16:22 Tolvanen (Gourde, Shore)
58:29 Schwartz (Beniers, Dunn)
Góly:
14:00 Pospíšil (Kadri, Dubé)
39:00 Hanifin (Huberdeau, Zary)
41:31 Šarangovič (Zadorov, DeSimone)
44:00 Backlund (Duehr, Greer)
59:12 Backlund
59:39 R. Andersson
Sestavy:
Grubauer (Daccord) – Dunn, Larsson (A), Oleksiak, Borgen, Dumoulin, Schultz – Kartye, Beniers, Bjorkstrand – Schwartz, Wennberg, Eberle (A) – Tolvanen, Gourde, McCann – Shore, Bellemare, Yamamoto.
Sestavy:
Vladař (Markström) – Weegar, R. Andersson (A), Hanifin, C. Tanev, Zadorov, DeSimone – Huberdeau (A), E. Lindholm, Mangiapane – Zary, Kadri, Šarangovič – Pospíšil, Backlund (C), Coleman – Greer, Dubé, Duehr.

Rozhodčí: Hanson, Pollock – Mills, Hunt

Počet diváků: 17151

NHL
5. 11. 2023 0:00
Ottawa Senators Ottawa Senators : Tampa Bay Lightning Tampa Bay Lightning 4:6 (1:1, 0:3, 3:2)
Góly:
12:58 B. Tkachuk (M. Joseph, Sanderson)
41:17 Giroux (Stützle, Bernard-Docker)
51:08 B. Tkachuk (Norris)
52:14 Batherson (B. Tkachuk, Sanderson)
Góly:
17:05 Hedman (Kučerov, Point)
20:32 Point (Kučerov)
24:57 Eyssimont (Cirelli)
38:19 Point (Kučerov)
49:38 Point (Stamkos, Kučerov)
51:25 Kučerov (Barré-Boulet, Hedman)
Sestavy:
Korpisalo (25. A. Forsberg) – Sanderson, Hamonic, Chychrun, Bernard-Docker, Kleven, Matinpalo – B. Tkachuk, Stützle, M. Joseph – Kubalík, Norris, Tarasenko – Batherson, Giroux, Kelly – Chartier, MacEwen, Järventie.
Sestavy:
J. Johansson (Tomkins) – Hedman, Černák, Sergačjov, D. Raddysh, de Haan, Bogosian – Barré-Boulet, Cirelli, Kučerov – Eyssimont, Point, Hagel – Stamkos, Paul, Sheary – Jeannot, Glendening, Watson.

Rozhodčí: Furlatt, Nicholson – McNamara, Barton

Počet diváků: 17 387

NHL
5. 11. 2023 0:00
St. Louis Blues St. Louis Blues : Montreal Canadiens Montreal Canadiens 6:3 (2:1, 1:1, 3:1)
Góly:
01:22 Kyrou (B. Schenn)
16:38 Thomas (Faulk)
33:03 Saad (Kyrou, B. Schenn)
42:50 Toropčenko (Bučněvič)
45:53 B. Schenn (Kyrou, Saad)
56:00 Kapanen (Thomas)
Góly:
04:01 Slafkovský (Newhook, Gallagher)
34:48 Gallagher (Monahan)
58:32 Suzuki (Caufield, Matheson)
Sestavy:
Hofer (Binnington) – Parayko, Leddy, Faulk (A), Krug, Scandella, Tucker – Kapanen, Thomas (A), Bučněvič – Kyrou, B. Schenn (C), Saad – Vrána, Hayes, Toropčenko – Neighbours, Sundqvist, Blais.
Sestavy:
Montembeault (Allen) – Kovacevic, Matheson (A), J. Barron, Guhle, Harris, Xhekaj – J. Anderson, Suzuki (C), Caufield – Newhook, Dvorak, Slafkovský – Gallagher (A), Monahan, Pearson – Armia, Evans, Pezzetta.

Rozhodčí: O'Rourke, Kea – Fournier, Toomey

NHL
5. 11. 2023 0:30
Philadelphia Flyers Philadelphia Flyers : Los Angeles Kings Los Angeles Kings 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
Góly:
Góly:
14:32 Kempe (Byfield, Gavrikov)
14:50 Kopitar (M. Roy, Byfield)
36:01 Kaliyev (Byfield, Moore)
39:44 Moore (Kaliyev)
46:32 Lizotte (Laferriere)
Sestavy:
Petersen (Ersson) – Sanheim, York, Se. Walker, Seeler, Belpedio, Zamula – Atkinson, N. Cates, Tippett – Brink, Laughton (A), Farabee – Foerster, Frost, Konecny – Hathaway, Poehling, Deslauriers.
Sestavy:
Talbot (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Laferriere, Dubois, Fiala – Kaliyev, Danault (A), Moore – Lewis, Lizotte, Grundström.

Rozhodčí: McIsaac, Schlenker – Hughes, O ́Quinn

NHL
5. 11. 2023 0:00
Toronto Maple Leafs Toronto Maple Leafs : Buffalo Sabres Buffalo Sabres 4:6 (1:1, 1:2, 2:3)
Góly:
12:05 Marner (Järnkrok, Rielly)
31:22 Matthews (Nylander, Marner)
40:18 Matthews (Marner)
47:26 Matthews (Giordano, Marner)
Góly:
16:13 Peterka (Power, V. Olofsson)
26:28 T. Thompson
31:56 J. Skinner (Ry. Johnson)
43:11 Greenway (Mittelstadt, Peterka)
52:45 Tuch (Dahlin, Clifton)
58:54 Tuch
Sestavy:
Woll (Samsonov) – Brodie, Rielly (A), Klingberg, Giordano, Lajoie, Lagesson – Marner, Matthews (A), Järnkrok – Nylander, Tavares (C), Bertuzzi – Domi, Kämpf, Knies – Reaves, Holmberg, Gregor.
Sestavy:
Levi (Luukkonen) – Jokiharju, Dahlin (A), Clifton, Power, E. Johnson, Bryson, Johnson – Tuch, T. Thompson, J. Skinner – V. Olofsson, Mittelstadt, Peterka – Jost, Greenway, Okposo (C) – Krebs, Girgensons (A).

Rozhodčí: Hebert, Lambert – Deschamps, Baker

Počet diváků: 18,902

NHL
5. 11. 2023 1:00
Minnesota Wild Minnesota Wild : New York Rangers New York Rangers 5:4N (0:3, 2:0, 2:1 - 0:0)s.n.2:1
Góly:
25:57 Hartman (Mermis, Zuccarello)
26:26 Eriksson Ek (Faber, M. Foligno)
41:41 Zuccarello (Brodin, M. Johansson)
45:20 Rossi (Kaprizov, Boldy)
Boldy
Góly:
03:36 Vesey (Pitlick, R. Lindgren)
05:52 Panarin (Trocheck, Lafreniere)
06:53 E. Gustafsson (Cuylle)
46:40 Kreider (Panarin, E. Gustafsson)
Sestavy:
Gustavsson (7. M. Fleury) – Brodin, Faber, Middleton, Mermis, Da. Hunt, Addison – Kaprizov, Rossi, Boldy – M. Johansson, Hartman, Zuccarello – M. Foligno, Eriksson Ek, Maroon – Duhaime, Dewar, Lettieri.
Sestavy:
Quick (Domingue) – K. Miller, Trouba, E. Gustafsson, R. Lindgren, Z. Jones, Schneider – Kreider, Zibanejad, Kakko – Panarin, Trocheck, Lafreniere – Cuylle, Brodzinski, Wheeler – Pitlick, Bonino, Vesey.
NHL
5. 11. 2023 3:00
Vegas Golden Knights Vegas Golden Knights : Colorado Avalanche Colorado Avalanche 7:0 (1:0, 3:0, 3:0)
Góly:
16:50 Stone (McNabb, Stephenson)
29:35 Eichel (Marchessault, Pietrangelo)
32:57 W. Carrier (Stone, Stephenson)
33:49 Eichel (Stone, Theodore)
43:22 Stone
49:13 W. Karlsson (Dorofejev)
54:43 W. Karlsson (Dorofejev, Amadio)
Góly:
Sestavy:
Hill (L. Thompson) – Martinez, Pietrangelo, McNabb, Theodore, Hutton, Pachal – Cotter, Stephenson, Stone – Barbašev, Eichel, Marchessault – Dorofejev, W. Karlsson, Amadio – W. Carrier, Howden, Kolesar.
Sestavy:
Georgijev (Prosvetov) – Toews, Makar, Girard, Byram, J. Johnson, Manson – Lehkonen, MacKinnon, Rantanen – Drouin, R. Johansen, Ničuškin – Wood, Colton, L. O'Connor – Cogliano, F. Olofsson, Tatar.

Rozhodčí: Hebert, Schrader – MacPherson, Brisebois

Počet diváků: 18 512

Autoři: ,

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 se uskuteční od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým se představí v pražské základní skupině, kde ho čekají Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.

  • Nejčtenější

Program MS v hokeji 2024: Češi začnou s Finy, na závěr skupiny vyzvou Kanadu

29. května 2023  10:42,  aktualizováno  9.5 13:25

Česká hokejová reprezentace zná složení základní skupiny a herní plán pro nadcházející mistrovství...

Překvapení v nominaci. Z Rulíkova týmu pro MS vypadli Nosek, Vrána či Ticháček

5. května 2024  20:46,  aktualizováno  21:38

Dlouho očekávaný jmenný výčet zazněl. Trenér české hokejové reprezentace Radim Rulík představil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zazářil v pravou chvíli. Pastrňák vystřelil Bostonu v prodloužení postup

5. května 2024  5:27,  aktualizováno  7:04

Hokejisté Bostonu po dvou porážkách zvládli rozhodující sedmý zápas úvodního kola play off NHL...

Hertl na mistrovství nedorazí, Vegas ho nepustí. Obrovská ztráta, mrzí Nedvěda

7. května 2024  15:36,  aktualizováno 

Národnímu týmu by se tuze hodil, v případě příletu by okamžitě zabral pozici prvního centra a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Česko - Švýcarsko 1:2. Generálka na MS nevyšla, prosadil se pouze Krejčík

5. května 2024  12:21,  aktualizováno  19:05

Také ve třetím utkání na Českých hokejových hrách národní tým prohrál, Švýcarsku v Brně podlehl...

Poprvé na hokej i s přítelkyní. Soutěžíme moc rádi, říká výherce vstupenek

9. května 2024  20:52

Nezastavujeme. Portál iDNES.cz vám nadále každý den rozdává vstupenky na hokejové mistrovství...

Hokejisté Kazachstánu mají v nominaci na MS 15 hráčů z Barysu Astana z KHL

9. května 2024  19:39

Trenér hokejistů Kazachstánu Galym Mambetalijev zařadil do pětadvacetičlenné nominace na...

Česká soupiska má 22 hráčů. Nezapsaní zůstali Ščotka, Lenc a Michal Kovařčík

9. května 2024  19:13

Kouč českých hokejistů Radim Rulík zařadil na soupisku pro mistrovství světa v Praze před pátečním...

Mluvit se nebojíme, hlásí noví čeští lídři. Písmenka na dresu ale nic neznamenají

9. května 2024  16:16

Vždy se jim před startem šampionátu věnuje pozornost. Když se navíc hraje doma, platí to pro...

V 59 letech zemřela herečka Simona Postlerová, ještě v sobotu zkoušela

Zemřela divadelní a filmová herečka Simona Postlerová, bylo jí 59 let. Zprávu o úmrtí potvrdil nadační fond Dvojka...

Titěrné sukně i míčky na podpatcích. Zendaya vzkřísila trend tenniscore

S nadsázkou bychom mohli říct, že největší tenisovou událostí tohoto roku je premiéra snímku Rivalové. Aspoň co se módy...

Zpěvačka Tereza Kerndlová měla autonehodu. Poslala vzkaz ze záchranky

Tereza Kerndlová (37) a její manžel René Mayer (53) měli v úterý ráno autonehodu. Na mokré vozovce do nich zezadu...

První světová válka zničila část Francie natolik, že tu stále řádí smrt

Řídkým rozvolněným lesem pokrytá pahorkatina u francouzského Soissons, Compiégne, Lens či Cambrai přirozeně svádí k...

Kamion před nehodou vůbec nebrzdil, moderní tahač by tragédii zabránil

Policie obvinila řidiče za smrtelnou nehodu na D1. Litevský kamioňák narazil do osobního auta a natlačil ho na tahač s...