15. listopadu 2023 • 08:36

VIDEO: Hertlův gól, pak kolaps Sharks. Češi z Bruins řádili, trefil se i Vrána

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník David Pastrňák gólem a dvěma asistencemi řídil výhru Bostonu v Buffalu 5:2. Pod vítězství Bruins se bodově podepsali také Pavel Zacha a Jakub Lauko. Radko Gudas v duelu Anaheimu s Nashvillem nastartoval tým bitkou a poté gólem a asistencí pomohl Ducks k obratu z 0:2 na 3:2. Druhý gól v sezoně dal Jakub Vrána a přispěl St. Louis k demolici Tampy Bay 5:0. V úterý v NHL bodoval také Ondřej Palát, jenž připravil jednu z branek New Jersey při prohře 3:6 ve Winnipegu. Gól Tomáše Hertla a asistence Jana Rutty neodvrátily domácí porážku San Jose s Floridou 3:5. Český útočník přitom vyrováním ve 3. třetině nastartoval obrat na 3:2, pak ale opět přišel kolaps Sharks.



Boston v Buffalu začal zostra a v čase 04:09 vedl už o dvě branky. Na trefu Dantona Heinena navázal svým 11. gólem v ročníku Pastrňák. Proměnil Zachovu nahrávku přes celou šířku útočného pásma. Oba čeští útočníci si spolupráci zopakovali v 16. minutě a z jejich souhry těžil Brandon Carlo. Americký bek ujel se Zachou a Pastrňákem do přečíslení tří proti jednomu a trefil odkrytou část branky.

„První třetina byla skvělá. Obzvlášť v zápasech venku je důležité dostat se takhle rychle do vedení. Nebyl to bezchybný zápas, ale právě náskok, který jsme si vytvořili v úvodu, nám pomohl k výhře,“ řekl Pastrňák.

Pastrňákova bomba proti Buffalu, zakončil krásný pas od Zachy
Video se připravuje ...

Po čtyřech minutách druhé části se do statistik zapsal také Lauko. Český pracant tečoval vyhození z obranného pásma Buffala přímo k hokejce Oskara Steena. Skvělou první půlku duelu Bruins završil ve 33. minutě Hampus Lindholm. Švédský obránce dostal v přesilovce na modré čáře nabito od Pastrňáka a zvýšil už na 5:0.

Havířovský rodák vylepšil svou sezonní bilanci na 24 bodů a v tabulce ligové produktivity se posunul na druhé místo. Na Eliase Petterssona z Vancouveru ztrácí jediný bod. „David zlepšuje hráče kolem sebe. Není jen skvělým střelcem, ale také výborným tvůrcem hry. Nakažlivá je také jeho soutěživost, která posouvá celý tým,“ chválil Pastrňáka trenér Bruins Jim Montgomery.

Buffalo porážku zmírnilo na 2:5 a ztratilo třetí z posledních čtyř zápasů. Bruins zvítězili podvanácté a s 26 body vládnou celé NHL.

Anaheim patří mezi největší překvapení sezony. Proti Nashvillu otočil zápas ze stavu 0:2 a vyhrál podeváté. Velký podíl na obratu měl obránce Gudas: nejprve nastartoval tým bitkou s Jeremym Lauzonem a poté gólem a přihrávkou ho dovedl k vítězství 3:2.

Ducks opět prokázali, že jsou celkem, pro něhož není žádný zápas ztracený. Po obratu vyhráli už pošesté v sezoně. „Opět jsme ukázali, že když táhneme všichni za jeden provaz, tak dokážeme otočit jakýkoliv zápas. Pro kabinu jsou takové výhry opravdu důležité, ale musíme se naučit zvládat i první třetiny. Když se nám to podaří, budeme ještě úspěšnější,“ řekl Gudas.

Bitka, asistence a gól! Podívejte se na Gudasův hattrick Gordieho Howa
Video se připravuje ...

Obrat Anaheimu vedli netradiční střelci. Dvěma body (1+1) se na výhře podílel Gudasův spoluhráč z třetí obranné dvojice Urho Vaakanainen. Finský bek se v NHL střelecky prosadil poprvé. „Nejsou to očekávaní střelci, ale je důležité, že se prosadili. Dlouhodobě říkám, že pomoc od obránců je pro ofenzivu klíčová,“ uvedl trenér Anaheimu Greg Cronin.

Poprvé v sezoně se do statistik zapsal Rutta. Český obránce, jenž před sezonou vyměnil Pittsburgh za San Jose, v domácím duelu proti Floridě připravil Mikeovi Hoffmanovi gól na 1:1. Panthers se ve druhé části vrátili do vedení, Sharks ale v úvodu třetí třetiny překlopili skóre na svou stranu. Gólem se na obratu z 1:2 na 3:2 podílel i Tomáš Hertl a s 11 body (3+8) je nejproduktivnějším hráčem týmu. Sharks ale vedení neudrželi, prohráli 14. zápas v sezoně a jsou nejhorším týmem ligy.

Vrána se dočkal druhé trefy v sezoně v čase 36:36, kdy přesně zakončil křižnou nahrávku Toreyho Kruga. St. Louis se prosadilo podruhé během 19 sekund, ve třetím dějství přidalo další dvě branky a porazili Tampu Bay 5:0.

Devils podlehli Winnipegu 3:6 a nebodovali potřetí za sebou. Palát asistoval u gólu Tima Meiera na 1:2. Hosté o necelou minutu a půl později srovnali, ale Jets si vedení vzali zpět a dovedli zápas do vítězného konce. Čtyřmi nahrávkami se blýskl obránce Josh Morrissey.

Ani 32 zásahů Karla Vejmelky nepomohlo Arizoně k výhře nad Dallasem. Coyotes prohráli 3:4 v prodloužení a v Západní konferenci klesli na 9. místo. Český gólman měl úspěšnost zákroků těsně pod hranicí 89 procent.

Góly

Domácí: 35:07. V. Olofsson, 55:02. V. Olofsson

Hosté: 03:01. Heinen, 04:09. Pastrňák, 15:14. Carlo, 24:07. Steen, 32:23. H. Lindholm

Sestavy

Domácí: Levi (36. Luukkonen) – Dahlin (A), Samuelsson, Power, E. Johnson, Clifton, Ry. Johnson – J. Skinner, T. Thompson, Cozens – Greenway, Mittelstadt, Peterka – V. Olofsson, Krebs, Rousek – Girgensons (A), Jost, Okposo (C).

Hosté: Ullmark (Swayman) – Lohrei, McAvoy (A), H. Lindholm, Carlo, Forbort, Shattenkirk – Marchand (C), Zacha, Pastrňák (A) – J. van Riemsdyk, Coyle, Frederic – DeBrusk, Poitras, Heinen – Lauko, Beecher, Steen.

Rozhodčí

Pochmara, Syvret – Kovachik, Brisebois

Stadion

KeyBank Center, Buffalo

Návštěva

14840 diváků

Góly

Domácí: 10:29. Marčenko, 19:28. Činachov, 51:45. Texier

Hosté: 04:10. Crosby, 27:04. Guentzel, 48:40. E. Karlsson, 54:28. Crosby, 59:24. Crosby

Sestavy

Domácí: Merzlikins (S. Martin) – Werenski (A), Gudbranson, Provorov, Severson, Bean, Jiříček – Voronkov, Fantilli, Marčenko – Činachov, Jenner (C), Laine – J. Gaudreau, Sillinger, Texier – Kuraly (A), Danforth, Bemström.

Hosté: Jarry (Hellberg) – Graves, Letang (A), M. Pettersson, E. Karlsson, Shea, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Rust – R. Smith, Malkin (A), Rakell – D. O'Connor, Eller, Zohorna – Nieto, Acciari, Hinostroza.

Rozhodčí

Jean Hebert, Cody Beach – Travis Gawryletz, Tyson Baker

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Góly

Domácí: 22:52. Lindström

Hosté: 22:35. Kadri, 33:07. Zary

Sestavy

Domácí: Montembeault (Allen) – Matheson, J. Barron, Guhle, Kovacevic, Xhekaj, Lindström – Newhook, Suzuki, J. Anderson – Slafkovský, Dvorak, Caufield – Pearson, Monahan, Gallagher – Harvey-Pinard, Evans, Ylönen.

Hosté: Markström (Vladař) – Weegar, R. Andersson, Hanifin, C. Tanev, Zadorov, DeSimone – Ružička, E. Lindholm, Mangiapane – Zary, Kadri, Pospíšil – Huberdeau, Backlund, Coleman – Šarangovič, Dubé, Greer.

Rozhodčí

Lambert, Brenk – Tobias, Suchánek

Stadion

Bell Centre, Montreal

Návštěva

21 105 diváků

Góly

Domácí: 16:39. D. Strome, 59:12. McMichael, 59:27. Malenstyn

Hosté:

Sestavy

Domácí: C. Lindgren (Kuemper) – L. Johansen, Carlson, Sandin, Jensen, Alexejev, McIlrath – Ovečkin, Kuzněcov, Wilson – Milano, D. Strome, M. Phillips – Protas, McMichael, Oshie – Malenstyn, Dowd, Aube-Kubel.

Hosté: L. Thompson (Hill) – Martinez, Pietrangelo, McNabb, Theodore, Hutton, Whitecloud – W. Carrier, Amadio, Stone – Cotter, W. Karlsson, Dorofejev – Barbašev, Eichel, Marchessault – Röndbjerg, Howden, Kolesar.

Rozhodčí

Kevin Pollock, Kelly Sutherland – Derek Nansen, CJ Murray

Stadion

Capital One Arena, Washington

Návštěva

16 598 diváků

Góly

Domácí: 17:52. Lindell, 29:32. Hintz, 56:38. Seguin, 60:42. Duchene

Hosté: 05:33. Keller, 52:11. Zucker, 54:26. Crouse

Sestavy

Domácí: Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen (A), R. Suter, Lundkvist, Lindell, Hakanpää, Hanley – Pavelski (A), Hintz, J. Robertson – Dadonov, W. Johnston, Benn (C) – Seguin, Duchene, Marchment – Dellandrea, Faksa, Cr. Smith.

Hosté: Vejmelka (Ingram) – Durzi, Moser, Dumba, Välimäki, J. Brown, Stecher – Schmaltz (A), Hayton, Keller (A) – Crouse (A), Bjugstad, Maccelli – Zucker, L. Cooley, Carcone – Boyd, Kerfoot, O'Brien.

Rozhodčí

Luxmore, Skilliter – O´Quinn, Shewchyk

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Návštěva

18 532 diváků

Góly

Domácí: 21:03. F. Forsberg, 34:28. Josi

Hosté: 37:28. Fowler, 44:11. Gudas, 56:09. Vaakanainen

Sestavy

Domácí: Saros (Lankinen) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Lauzon, Barrie, Del Gaizo – Nyquist, O'Reilly (A), F. Forsberg – Evangelista, Glass, Sherwood – Co. Smith, Sissons (A), Trenin – Pärssinen, McCarron, Foudy.

Hosté: Gibson (Dostál) – LaCombe, Fowler (A), Ljubuškin, Mintjukov, Gudas, Vaakanainen – Terry (A), Henrique (A), Killorn – R. Strome, McTavish, Vatrano – Silfverberg, Groulx, Max Jones – Leason, Carrick, R. Johnston.

Rozhodčí

B. Blandina, W. McCauley – T. Toomey, D. Kelly

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

17 159 diváků

Góly

Domácí: 11:09. Parayko, 36:17. Kyrou, 36:36. Vrána, 55:36. Kapanen, 59:19. Kyrou

Hosté:

Sestavy

Domácí: Binnington (Hofer) – Parayko, Leddy, Faulk (A), Krug, Perunovich, Scandella – Kapanen, Thomas (A), Bučněvič – Kyrou, B. Schenn (C), Saad – Toropčenko, Hayes, Vrána – Neighbours, Sundqvist, Blais.

Hosté: J. Johansson (Tomkins) – Perbix, Hedman, D. Raddysh, Sergačjov, de Haan, Myers – Kučerov (A), Point, Hagel – Barré-Boulet, Paul, Stamkos (C) – Eyssimont, Cirelli, Jeannot – Merelä, Glendening, Motte (A).

Rozhodčí

G. Rank, F. St. Laurent

Stadion

Enterprise Center, St. Louis

Góly

Domácí: 28:07. Connor, 33:54. Perfetti, 38:10. Ehlers, 49:54. Connor, 51:58. M. Barron, 58:30. Ehlers

Hosté: 34:54. Meier, 36:06. Marino, 54:17. Mercer

Sestavy

Domácí: Hellebuyck (Brossoit) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Dillon, Schmidt, Samberg, Stanley – Iafallo, Scheifele (A), Connor – Ehlers, Naměstnikov, Perfetti – Appleton, Lowry (C), Niederreiter – Kupari, M. Barron.

Hosté: Schmid (Vaněček) – Hamilton, L. Hughes, Marino, Siegenthaler, B. Smith, Bahl – Bratt (A), M. McLeod, Meier – Holtz, Mercer, Toffoli – Lazar, Haula, Palát (A) – Bastian, Tierney, Nosek.

Rozhodčí

Schlenker, South, Gibbons, Gawryletz

Stadion

Canada Life Centre, Winnipeg

Návštěva

11 717 diváků

Góly

Domácí: 15:58. Hoffman, 46:11. Hertl, 47:21. Kunin

Hosté: 12:34. Lomberg, 32:09. Reinhart, 50:06. Verhaeghe, 51:09. Stenlund, 57:47. Barkov

Sestavy

Domácí: Blackwood (Kähkönen) – Ferraro (A), Addison, M. Vlasic, Ochoťuk, Rutta, Emberson – Eklund, Hertl (A), Zetterlund – Guščin, Granlund, Kunin – Zadina, Sturm, Labanc – G. Smith, Carpenter, Hoffman.

Hosté: Stolarz (Bobrovskij) – Forsling, Ekman-Larsson, Mikkola, Kulikov, Mahura, Balinskis – Rodrigues, Barkov (C), Reinhart (A) – Verhaeghe, Bennett, M. Tkachuk (A) – Luostarinen, Lundell, Cousins – Lomberg, Stenlund, Lorentz.

Rozhodčí

Hanson, Markovic – Johnson, Knorr

Stadion

SAP Center, San Jose

Návštěva

10108 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud