17. listopadu 2023 • 22:54

Kometa smetla Kladno 8:1! Padly dva hattricky. Skvělý obrat Třince v Hradci

Autor: iSport.cz, ČTK, inf
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou stále poslední, ale dokázali zabrat. Hokejisté Mladé Boleslavi v 19. kole Tipsport extraligy zvítězili doma vysoko 5:0 nad Litvínovem a ukončili sérii šesti porážek v řadě. Verva naopak padla potřetí za sebou. Třinec po parádním obratu ovládl reprízu posledního finále s Hradcem Králové rozdílem 5:3. Pardubice potvrdily roli lídra v Plzni, kterou zničily 6:1. Hattrickem se na demolici podílel útočník Robert Říčka. Tři góly nasázel také útočník Komety Tomáš Vincour, který přispěl Brnu k výprasku Kladna 8:1. Liberec v divoké přestřelce porazil Karlovy Vary 5:4 v prodloužení.



Závora rozjel vytoužené probrání

Bruslařský klub po reprezentační pauze hrál už ve středu a prohrál doma s Hradcem Králové 0:3. Dnes nastoupil ve speciálních černozelených dresech, které půjdou do aukce na podporu organizace Asistenčního jednorožce. Aktéři utkání ještě před úvodním buly uctili minutou ticha památku zesnulého brankáře Romana Čechmánka, olympijského vítěze a trojnásobného mistra světa.

Domácí byli od úvodu aktivní a hned nadělala Tomkovi problémy Gewieseho rána od modré čáry. Vzápětí se těžce zvedal z ledu Osburn po Šaldově zásahu hokejkou do rozkroku, ale sudí Jeřábek s Jarošem to nechali bez trestu. Středočeši měli nadále převahu, litvínovského gólmana prověřili Bernad a Šmerha. Potom si vypracoval forčekingem šanci Rohdin, ale nevyšlo mu zakončení a Osburn po průniku nepřekonal Tomka bekhendovým zakončením. Litvínov měl první velkou šanci v 8. minutě, Czuczman udělal kličku Novotnému, ale z úhlu už poslal puk jen do brankoviště, odkud jej odvrátil Järvinen.

Litvínov se ubránil při Jaksově trestu a přesilovku Mladé Boleslavi o 13 sekund zkrátil faulem Lantoši. Ve zkrácené přesilovce hostů se dral před Novotného Ondřej Kaše, jenže nezakončil a stěžoval si na seknutí do ruky od Suchého, ale sudí nevylučovali. V 16. minutě vystihl Aaltonenovu přihrávku David Kaše, z levého kruhu však minul. Při dalším Lantošiho pobytu na trestné lavici mohli domácí udeřit v oslabení, po Rhodinově průniku neuspěl s bekhendovým zakončením ani Suchý.

V úvodu druhé části nabídl Ondřej Kaše před odkrytou branku Šaldovi, ale litvínovský bek trefil pravou nohu Osburna. V čase 27:16 se radovali domácí. Roman přihrál v přečíslení Závorovi, který z levého kruhu zamířil k bližší tyči a v 48. extraligovém utkání v kariéře oslavil premiérový gól.

Za 13 sekund už měl Bruslařský klub dvoubrankový náskok. Lantoši vyjel zpoza branky a překonal Tomka mezi betony. Snížit mohl Ondřej Kaše, jenže nezamířil z dorážky přesně. Naopak ve 33. minutě pojistili náskok domácí. Jaksovu rozehrávku vystihl Lantoši a Fořt po jeho přihrávce zblízka překonal Tomka. Litvínov se ubránil při Malátově trestu a Novotný zůstával neprůstřelný.

Na začátku závěrečné části nedotlačil puk za Tomka z dorážky Järvinen. Po Hlavově faulu a Zileho vyhození puku do hlediště se domácím naskytla na 99 sekund přesilová hra pěti proti třem a s koncem prvního trestu po Aaltonenově přihrávce skóroval u levé tyče právě Järvinen. Severočeši se museli vzápětí bránit i při vyloučení Davida Kašeho. Novotný držel čistý štít i po šanci Ondřeje Kašeho i Zemanově ráně od modré čáry. Vzápětí v 52. minutě po Pyrochotvě přihrávce pečetil výsledek Malát.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka (Mladá Boleslav): „Prvních pět minut jsme nastoupili dobře. Měli jsme nějaké šance, pak nás Litvínov zatlačil a měl plno šancí. Podržel nás gólman (Filip Novotný), měli jsme i štěstí, že netrefili prázdnou bránu. Pak jsme dali během pěti minut tři góly a stouplo nám sebevědomí. Samozřejmě jsme měli chyby dozadu, ale snažili jsme se hrát zodpovědně. Přidali jsme gól z přesilovky, pak jsme dali i pátý a pohlídali jsme si to. Pro nás je to důležité vítězství do kabiny, ale musíme dál pracovat. Věřím, že budeme body pomalinku sbírat.“

Karel Mlejnek (Litvínov): „Myslím, že se do 28. minuty odehrávala minimálně vyrovnaná hra. Dominantní postavou v první půlce utkání byla naše střelecké nemohoucnost, anebo brankář domácích Novotný. Potom jsme bohužel inkasovali v rychlém sledu tři branky po individuálních chybách. Vždycky jsme měli kotouč na hokejkách a pod kontrolou. Ze třetího místa bychom mohli mít na kotouči větší sebevědomí. Zkrátka jsme o něj přišli a rychlé tři branky ovlivnily průběh utkání. Je potřeba si říct, že každé mužstvo, možná mimo jednoho v extralize, si zřejmě projde nějakou vlnou výkonnosti. Bohužel na nás to padlo před pauzou i po pauze. Měli jsme dvě bezgólová utkání. Sedlo to na nás. Se vší pokorou víme, že nejsme v úplně optimálním rozpoložení.“

Góly

Domácí: 27:16. Závora, 27:29. Lantoši, 32:03. Fořt, 44:17. Järvinen, 51:22. Malát

Hosté:

Sestavy

Domácí: F. Novotný (J. Růžička) – Pyrochta (A), Gewiese, Jánošík (C), Osburn, Čech, Pláněk, Bernad – Skalický, Fořt, Lantoši – Aaltonen (A), Järvinen, Rohdin – Suchý, Malát, Šmerha – Závora, O. Roman, Stránský.

Hosté: M. Tomek (Zajíček) – Zile, Strejček, Šalda, Jaks, Czuczman, Zeman – Koblasa, Kirk, Abdul – Hlava, D. Kaše (A), O. Kaše (C) – Maštalířský, Válek, Kudrna (A) – Zygmunt, Jurčík, Havelka – Gut.

Rozhodčí

Jeřábek, Jaroš – Frodl, Ondráček

Stadion

ŠKO-ENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

3309 diváků

Kurovský v potyčce s gólmanem, pak rozhodl

Prakticky celou první polovinu svátečního utkání přitom držel otěže hry tým Mountfieldu. Během úvodních 13 minut se dvakrát prosadil Lalancette, jehož první střelu si bruslí skopl do branky bývalý spoluhráč Nedomlel, podruhé pak kanadskému útočníkovi nabil střílenou přihrávkou Freibergs.

Mezi účastníky jarního finále planuly poměrně velké emoce. Domácí tvrdě dohrávali zejména neoblíbeného Voženílka, třinecký Kurovský se zase pustil do Bartošáka poté, co ho hradecký brankář slovně vyprovokoval. Rozhodčí jen tak tak bránili výraznějším konfliktům.

Východočeši měli zkraje druhé třetiny řadu šancí na třetí gól, který mohl soupeře zlomit. V přesilovkách ale neuspěli Okuliar nebo Perret a zlom přišel na druhé straně. Dvojité vyloučení Marcela potrestal Nestrašil, Oceláři pak v obrovském náporu pokračovali a napadající Čacho připravil Draveckému snadnou pozici na vyrovnání.

Obrat dokonal ve 43. minutě Voženílek tečí Jeřábkovy střely. Hosté už jasně dominovali, soupeř jim navíc pomáhal špatnou disciplínou. Za Bartošáka zapadla i teč Kurovského a Daňo připravil v přečíslení pátý gól Růžičkovi. Mountfield zcela vyklidil pole, než jeho naděje oživil Okuliar, na kontaktní branku však Královéhradečtí ani v dlouhé hře bez brankáře nedosáhli.

Ohlasy trenérů

Tomáš Hamara (Mountfield HK): „Do utkání jsme výborně vstoupili, byl nás plný led, všude jsme byli dřív a proměnili šance. Mohli jsme soupeři utéct v přesilovkách, ale to se nám nepovedlo. Třinec se gólem dostal do hry a vyrovnal po naší hrubé chybě, která měla vliv i na nástup do třetí třetiny. Soupeř byl najednou výš, silnější a konec ovládl. Blahopřeju mu k vítězství.“

Zdeněk Moták (Třinec): „Měli jsme velice špatný vstup do utkání, špatně jsme bruslili a prohrávali souboje. Zaslouženě jsme prohrávali 0:2. Pak jsme ale hru zlepšili. Řekli jsme si, jaké zbraně použít, a když se nám podařilo srovnat, trumf do třetí třetiny jsme měli v rukou. Zvládli jsme ji velice dobře a zaslouženě vyhráli.“

Góly

Domácí: 02:53. Perret, 12:23. Lalancette, 54:05. Okuliar

Hosté: 32:43. Nestrašil, 36:49. Dravecký, 43:08. Voženílek, 48:54. Kurovský, 50:51. M. Růžička

Sestavy

Domácí: Bartošák (Lukáš) – Jank (A), Blain, Kalina, F. Pavlík, Pavelka, Freibergs, Marcel – R. Pavlík, Miškář, Eberle (C) – Okuliar, Tamáši, Chalupa – Perret, Lalancette, Estephan – Šťastný, Pilař, Jasper.

Hosté: Mazanec (Kacetl) – Smith, Marinčin, Polášek, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Nedomlel – Pánik, Voženílek, M. Růžička (A) – Nestrašil, Vrána (C), Daňo – Sikora, M. Roman, Hrehorčák – Dravecký (A), Čacho, Kurovský.

Rozhodčí

Šír, Vrba – Rampír, Blažek.

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

5256 diváků

Jízda lídra zpečetěná Říčkovým hattrickem

Před slušně zaplněným hledištěm začali aktivněji domácí, ale Houdek v dobré pozici minul. Naopak ve čtvrté minutě potrestal vyloučení Piskáčka přesnou ranou z pravého kruhu Říčka. Indiáni poté svoji přesilovou hru nevyužili a v desáté minutě je zachránil proti střele Říčky z mezikruží jen Hlavaj. Plzeňský gólman dokázal zastavit i průnik Hyky, ale v 18. minutě už po povedené kličce na hraně brankoviště zvýšil na 2:0 Kousal. Jen o 97 sekund později ale po vyhraném vhazování odpověděl kontaktním gólem po ráně od modré čáry Zámorský.

Prostřední část začala sérií vyloučení na obou stranách. Početní výhody šance nepřinesly, pardubického gólmana Willa pořádně zaměstnal až ve 28. minutě Söderlund bekhendovým zakončením individuální akce. Jenže v polovině utkání udeřilo na druhé straně, když po úspěšném buly Poulíčka vypálil přesně do pravého horního rohu Paulovič a zvýšil na 3:1. Domácí se přes zvýšenou střeleckou aktivitu do přestávky přes dobře organizovanou defenzivu soupeře neprosadili.

Třetí dvacetiminutovku už znovu ovládali hosté a Indiány dlouho držel ve hře jen pozorný Hlavaj. Šance Vály a Koláře ještě zlikvidoval, ve 47. minutě už ale nedosáhl na přesilovkový volej Říčky z levého kruhu. Tři minuty na to navíc během další početní výhody dokončil kanonýr Říčka ranou z prostoru mezi kruhy hattrick. Zbytek hrací doby se dohrával v poklidu, který přerušil v 57. minutě krásnou trefou ve vlastním oslabení Poulíček a uzavřel skóre.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (Plzeň): „Známe sílu Pardubic. Bohužel jsme udělali na začátku čtyřminutové vyloučení a rychle jsme inkasovali. Kluci bojovali, ale dostali jsme druhý nešťastný gól. Ke konci třetiny jsme se dostali brankou do zápasu a po první třetině to bylo rozehrané slušně. Třetí gól Pardubic byl ale rozhodující. Pak jsme měli nějaké šance, ale musíme konstatovat, že soupeř dobře blokoval střely. Po čtvrté obdržené brance si to už hosté pohlídali. My jsme přes dobrou bojovnost udělali zbytečně moc vyloučení, navíc proti takovému soupeři. Pardubice to dnes potrestaly. Musíme se z toho oklepat a v neděli jít na další zápas.“

Václav Varaďa (Pardubice): „Musím klukům poděkovat za dnešní výkon. Čekali jsme obtížný start do utkání. My jsme využili přesilovou hru a dostali se do vedení. Pak jsme přidali druhý gól, ale mrzí nás taktická branka po buly, dala nám trochu nervy do druhé třetiny. Přestože se domácí snažili, tak si vážnější šanci nevytvořili a náš třetí gól rozhodl. Pak nám tam spadly další, kluci si za tím šli, jsme spokojení s vítězstvím. Určitě nám to dodá sílu do dalšího zápasu, který se blíží. Robert (Říčka) nám zvedl přesilové hry. Jsme rádi za to, jak se mu daří. Ale sezona je ještě dlouhá.“

Góly

Domácí: 18:46. Zámorský

Hosté: 03:39. Říčka, 17:09. R. Kousal, 29:33. Paulovič, 46:33. Říčka, 49:16. Říčka, 56:14. Poulíček

Sestavy

Domácí: Hlavaj (Pavlát) – Malák, Zámorský, Kvasnička, Dujsík, Piskáček (A), Jiříček, Houdek – Schleiss (C), Lev (A), Holešinský – Söderlund, Indrák, Rekonen – Hrabík, Jansa, Pour – Matýs, Straka, Šiler.

Hosté: Will (Klouček) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Kolář, Bučko – Říčka, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Cienciala, A. Musil, Kaut – Mandát, Poulíček (A), Paulovič.

Rozhodčí

Ondráček, Květoň – Brejcha, Zíka.

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

6618 diváků

Vincour řídil brněnské řádění, přidal se Gazda

Brno vstoupilo do zápasu zostra a brzy bylo za svoji aktivitu odměněno. Brízgalovi vypadl pod tlakem útočníků Komety z lapačky puk, který putoval na palebnou pozici pro obránce Gazdu a ten našel skulinu mezi betony kladenského brankáře.

Středočeši se z domácího sevření dostali při čtyřminutovém trestu pro Okála, při němž se dvakrát vyznamenal Furch, jehož spoluhráči se pak v plném počtu opět pustili do dobývání branky Rytířů. Ve 14. minutě po přihrávce Marcinka střílel těsně vedle Pospíšil a pár sekund před prvním klaksonem spálil vyloženou šanci při přečíslení tří na jednoho Moses.

Americký útočník se neprosadil ani ve 24.minutě, kdy mu další velkou šanci zlikvidoval skvělým zákrokem Brízgala. Kladenský gólman nestačil až na následnou přesilovkovou kombinaci brněnské speciální formace, na jejímž konci byla opět gólová rána obránce Gazdy.

Rytíři sice předváděli útočný hokej, jenže k efektivnímu vyjádření jim chyběla jednak přesnější střelba a jednak větší důraz před Furchem. I proto se řada útočných akcí nedala označit přívlastkem gólová.

Lekci z produktivity tak Kladnu dal zkušený Marcinko, který dorazil vlastní střelu. Kometa byla při chuti, využívala nedůsledností v hostující obraně a o dvě minuty později přidala čtvrtou trefu, když se dva dny před svými 33. narozeninami trefil Vincour a číselně tak vyjádřil herní i střeleckou dominanci Brna.

Do třetí třetiny nastoupil v kladenské brance místo Brízgaly Bow. Brňané zvolnili v tempu, přenechali iniciativu soupeři. Procházka trefil ve 44. minutě tyč. Jenže Kometě stačily čtyři sekundy přesilovky k pátému gólu: zblízka po buly se prosadil opět Vincour. Krátce poté prostřelil Bowa z mezikruží i Okál a vzal tak Rytířům veškerou naději.

Malou náplastí pro ně byla Klepišova trefa pět minut před koncem, která sebrala Furchovi čtvrté čisté konto v sezoně, na což odpověděl ve svém životním duelu Vincour a dvě minuty před koncem zkompletoval hattrick. Tečku za rekordním vítězstvím Brna v sezoně napsal Lintuniemi.

Kometa porazila Středočechy i podruhé v ročíku a celkově popáté v řadě, navíc v těchto duelech ztratila jen bod. Brňané se tak vítězně naladili na nedělní šlágr, v němž doma hostí Spartu.

Ohlasy trenérů

Jiří Otoupalík (Kometa Brno): „Vstoupili jsme do utkání velice dobře, měli jsme dobrý pohyb, dobře jsme bruslili a šli jsme rychle do vedení. Utkání bylo vyrovnané jen v první třetině, ve druhé jsme dali tři góly a v poslední vedení navýšili. Jsou to pro nás tři důležité body a jsme za ně rádi. V neděli nás čeká Sparta, což bude úplně jiný zápas. Doufám však, že ve stejně skvělé atmosféře jako dnes.“

Otakar Vejvoda ml. (Kladno): „My jsme dnes zaostávali za Brnem ve všech herních činnostech, v bruslení, bojovnosti, chytrosti, nemám k tomu moc co dodat. Kometa byla lepší ve všech aspektech a my jsme jí to svým přístupem usnadnili.“

Góly

Domácí: 01:21. Gazda, 24:35. Gazda, 32:14. Marcinko, 34:14. Vincour, 46:19. Vincour, 47:22. Okál, 58:20. Vincour, 59:35. Lintuniemi

Hosté: 54:59. Klepiš

Sestavy

Domácí: Furch (Lukeš) – Lintuniemi, Ščotka (A), Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga – Moses, Cingel, Pospíšil – Kos, Marcinko (A), Vincour – Flek, Holík, Zaťovič (C) – Kratochvíl, Zbořil, Okál – Boltvan.

Hosté: Brízgala (41. Bow) – Hejda, Dotchin (A), Martenet, Ticháček, Slováček, Veber – Tralmaks, Klepiš, Sideroff – Frolík, Pytlík, Jarůšek – Smoleňák (C), Melka, M. Procházka – Bláha, Babka, Strnad (A).

Rozhodčí

Kika, Obadal – Axman, Lederer

Stadion

Winning Group Arena

Návštěva

7145 diváků

Tříbodový Najman rozsekl přestřelku

První utkání obou celků po reprezentační přestávce začalo opatrně z obou stran. V první slušné příležitosti se ocitnul Najman, Frodl ale jeho střelu bezpečně ukryl v lapačce. Na druhé straně to na Krále zkoušel Hladonik. V sedmé minutě utkání šli ale hosté zničehonic do vedení. Po skrumáži před Králem si kotouč našel Rachůnek a střelou k tyči otevřel skóre.

Bílí Tygři mohli odpovědět v polovině první třetiny, Frodl si ale proti Klímovi připsal skvělý zákrok. Další šanci měl po rychlém kontru Melancon, Frodl byl opět připraven. První přesilovku utkání si zahrál tým Energie, Krále ale hosté vůbec neohrozili. V závěru první třetiny měl vyrovnání na holi Filippi, Frodl však výtečně zasáhl.

Vyrovnání se tak Severočeši dočkali až ve 26. minutě - přesilovou hru využil po perfektní Najmanově přihrávce Rychlovský. Liberečtí mohli jít vzápětí dokonce do vedení, Filippi však v samostatném úniku trefil pouze pravou tyč Frodlovy branky. Ke slovu se tak znovu dostali Západočeši, když početní výhodu proměnil krásnou ranou Procházka.

Domácí ale měli připravenou brzkou odpověď, rovněž v přesilové hře se střelou pod horní tyč prosadil Najman a znovu vyrovnal. Liberecká radost ale netrvala příliš dlouho. V další početní výhodě Liberce ujeli do přečíslení dva na jednoho Černoch s Beránkem, který překonal přesouvajícího se Krále a ve vlastním oslabení poslal Karlovy Vary opět do vedení. To ještě mohl navýšit Rachůnek, který po faulu Vlacha na Beránka jel trestné střílení. Král se ale nenechal rozhodit a Rachůnkův záměr výborně přečetl.

V úvodu třetí části tak udeřili znovu Liberečtí. Melanconovo nahození od modré čáry jemně tečoval mimo Frodlův dosah Filippi a bylo potřetí v zápase vyrovnáno. Domácí vyrovnávací branka ještě více nabudila a ve 48. minutě dokázali otočit skóre. Již třetí přesilovou hru v utkání využil na brankovišti dobře postavený Vlach a poslal Bílé Tygry poprvé v zápase do vedení. Šest minut před třetí sirénou však domácí chybovali na útočné modré čáře a do brejku se dostal Gríger, který bekhendem přehodil Králův beton - 4:4. Zápas tak dospěl do prodloužení.

V nastaveném čase nejprve mohl rozhodnout Filippi, Frodl ale jeho šanci zlikvidoval. V čase 63:24 už však vystřelil domácím bod navíc dělovkou bez přípravy Najman.

Ohlasy trenérů

Boris Žabka (Liberec): „Jsme rádi, že jsme zápas dokázali zvládnout za dva body. Před koncem utkání jsme ještě vedli, ale i dva body bereme. Pomohli jsme si - ale zároveň i uškodili - v přesilových hrách. I proto byl zápas nahoru dolů. Soupeř měl po celý zápas výborný pohyb a podal velmi dobrý výkon. Musím celý tým za odvedený výkon pochválit.“

Václav Eismann (Karlovy Vary): „Cítíme, že jsme mohli sahat po vítězství a třech bodech. Není těžké najít rozhodující momenty. Nemůžeme mít v zápase devět vyloučení a dostat v oslabení tři branky. To bylo rozhodující pro celé utkání. Musíme mít úplně jinou disciplínu, abychom mohli pomýšlet na vítězství.“

Góly

Domácí: 25:05. Rychlovský, 35:24. A. Najman, 42:49. Filippi, 47:14. Vlach, 63:24. A. Najman

Hosté: 06:47. Rachůnek, 30:22. O. Procházka, 36:19. O. Beránek, 53:57. Gríger

Sestavy

Domácí: D. Král (Schnattinger) – McCoshen, Knot, Budík, Melancon, Ivan, Galvas, Derner – Rychlovský, Filippi (A), Faško-Rudáš – Birner (C), A. Najman, Klíma – Vlach, Šír, Pérez – Pekař, Plos, Gajda.

Hosté: Frodl (Habal) – Plutnar, Huttula, Mikyska, Stříteský, Havlín, Dlapa, Pulpán – Hladonik, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, O. Procházka – Redlich, Jiskra, Zetterberg – Kofroň, Koffer, R. Přikryl.

Rozhodčí

Úlehla, Veselý – Klouček, Šimánek

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

5986 diváků

19. kolo hokejové Tipsport extraligy:

Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 3:5 (2:0, 0:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 3. Lalancette (Perret), 13. Lalancette (Freibergs), 55. Okuliar - 33. A. Nestrašil (Daňo, J. Jeřábek), 37. Dravecký (Čacho, Kurovský), 44. D. Voženílek (J. Jeřábek, M. Adámek), 49. Kurovský (Marinčin, P. Vrána), 51. M. Růžička (Daňo, D. Voženílek). Rozhodčí: Šír, Vrba - Rampír, Blažek. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:2. Diváci: 5256.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 1:6 (1:2, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 19. Zámorský (Malák, Lev) - 4. Říčka (Košťálek, Cienciala), 18. R. Kousal (T. Zohorna), 30. Paulovič (Poulíček), 47. Říčka (Košťálek, R. Kousal), 50. Říčka (R. Kousal), 57. Poulíček (Paulovič). Rozhodčí: Ondráček, Květoň - Brejcha, Zíka. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 6618.

HC Kometa Brno - Rytíři Kladno 8:1 (1:0, 3:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 2. Gazda, 25. Gazda (A. Zbořil, Marcinko), 33. Marcinko (Ščotka, Lintuniemi), 35. Vincour (J. Kos, Marcinko), 47. Vincour, 48. Okál (Flek), 59. Vincour (J. Kos), 60. Lintuniemi (Ščotka, Moses) - 55. Klepiš (Dotchin, T. Hejda). Rozhodčí: Kika, Obadal - Axman, Lederer. Vyloučení: 5:5, navíc Kučeřík (Brno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 7145.

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 5:4 v prodl. (0:1, 2:2, 2:1 - 1:0)Branky a nahrávky: 26. Rychlovský (A. Najman, Faško-Rudáš), 36. A. Najman (Melancon), 43. Filippi (Melancon, Rychlovský), 48. J. Vlach (Knot, Budík), 64. A. Najman (Kelly Klíma) - 7. T. Rachůnek (O. Procházka, Gríger), 31. O. Procházka (Gríger, Jiskra), 37. O. Beránek (Černoch), 54. Gríger (O. Procházka). Rozhodčí: Úlehla, Veselý - Klouček, Šimánek. Vyloučení: 6:9. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5986.

BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 28. Závora (O. Roman), 28. Lantoši (Fořt), 33. Fořt (Lantoši), 45. Järvinen (J. Aaltonen, Skalický), 52. Malát (Pyrochta, Suchý). Rozhodčí: Jeřábek, Jaroš - Frodl, Ondráček. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 3309.

Předehráno ve čtvrtek:

HC Olomouc - HC Sparta Praha 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 56. Navrátil (Řezníček, Macuh) - 23. Chlapík (Mikliš, Konečný), 54. Kestner (Irving, Krejčík), 60. Chlapík (Řepík, Sobotka). Rozhodčí: Hribik, Šír - Axman, Bohuněk. Vyloučení: 4:6, navíc Kempný (Sparta) do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 33 8 6 5 203:115 121
2. Sparta 52 32 6 3 11 172:119 111
3. Třinec 52 25 9 6 12 172:132 99
4. Brno 52 21 9 5 17 160:139 86
5. Litvínov 52 23 5 4 20 163:165 83
6. Č. Budějovice 52 23 2 10 17 147:149 83
7. Liberec 52 24 3 4 21 174:165 82
8. Mountfield 52 16 8 11 17 135:137 75
9. Vítkovice 52 18 5 8 21 132:138 72
10. Olomouc 52 16 7 6 23 123:155 68
11. K. Vary 52 14 8 3 27 128:146 61
12. Plzeň 52 14 6 4 28 130:155 58
13. M. Boleslav 52 12 6 6 28 106:154 54
14. Kladno 52 7 4 10 31 120:196 39
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud