Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kolo plné debaklů. Úřadovaly Boleslav, Pardubice i Brno. Slaví také Liberec

  15:50aktualizováno  21:59
Bláznivé devatenácté kolo hokejové extraligy nabídlo hned tři tučné příděly. Kometa zdolala Kladno jasně 8:1, poslední Boleslav si smlsla zase na Litvínovu. Pardubice uštědřily příděl 6:1 Plzni, těsnější výhry slavil i Třinec a Liberec, který uspěl proti Karlovým Varům v prodloužení.
Hráči Komety se radují z gólu proti Kladnu.

Hráči Komety se radují z gólu proti Kladnu. | foto: ČTK

V debaklech úřadovali i dva střelci hattricků. V Plzni se trefil třikrát v přesilové hře pardubický Robert Říčka, slavil také brněnský Tomáš Vincour.

Vysokým vítězstvím nejvíce překvapila Mladá Boleslav, jež si vyšlápla na třetí Litvínov. Podruhé v sezoně navíc udržela čisté konto a vyhrála 5:0.

Těsnější výhry slavily Třinec, který otáčel duel v Hradci na 5:3, a Liberec v prodloužení proti Karlovým Varům. Rozhodl dvougólový Adam Najman.

Mladá Boleslav - Litvínov 5:0

Zatímco napoprvé to Boleslavi nevyšlo, na druhý pokus už s novým trenérem Richardem Králem úspěch slavili. Středočeši si vyšlápli na Litvínov, který smázli především díky skvělé druhé třetině. V ní se nejprve prosadila čtvrtá formace, ke které se později připojili i tahouni Róbert Lantoši s Tomášem Fořtem.

Mladá Boleslav teprve podruhé v sezoně skórovala pětkrát v jednom zápase, po Jarvinenovi přidal poslední zásah Sebastian Malát. Naopak Litvínov dál padá do poněkud hlubší krize, prohrál už čtvrtý z pěti zápasů a nejenže mu Pardubice dál utíkají, v devatenáctém kole ztratil i druhé místo na úkor pražské Sparty.

Podívejte se na gól Tomáše Fořta:

Václav Pletka (Mladá Boleslav): „Prvních pět minut jsme nastoupili dobře. Měli jsme nějaké šance, pak nás Litvínov zatlačil a měl plno šancí. Podržel nás gólman Filip Novotný, měli jsme i štěstí, že netrefili prázdnou bránu. Pak jsme dali během pěti minut tři góly a stouplo nám sebevědomí. Přidali jsme gól z přesilovky, pak jsme dali i pátý a pohlídali jsme si to. Pro nás je to důležité vítězství do kabiny, ale musíme dál pracovat. Věřím, že budeme body pomalinku sbírat.“

Karel Mlejnek (Litvínov): „Myslím, že se do 28. minuty odehrávala minimálně vyrovnaná hra. Dominantní postavou v první půlce utkání byla naše střelecká nemohoucnost, anebo brankář domácích Novotný. Potom jsme bohužel inkasovali v rychlém sledu tři branky po individuálních chybách. Je potřeba si říct, že každé mužstvo, možná mimo jednoho v extralize, si zřejmě projde nějakou vlnou výkonnosti. Bohužel na nás to padlo před pauzou i po pauze. Měli jsme dvě bezgólová utkání. Sedlo to na nás. Se vší pokorou víme, že nejsme v úplně optimálním rozpoložení.“

Plzeň - Pardubice 1:6

Pardubice dál válí, po skalpu finského Ilvesu v Lize mistrů si odvezly výhru také z Plzně. A příliš se na ni nenadřely. Vedení, do kterého se dostaly už ve čtvrté minutě, během celého klání nepustily. Podařený výkon korunovaly Pardubice přesilovkami, které započal i zakončil Robert Říčka třemi přesnými zásahy a slavil hattrick.

Krátkou naději na bodový zápis dodal domácím na konci první třetiny Petr Zámorský, který tehdy snižoval na 1:2. Dynamo však mělo připravenou hned čtyřnásobnou odpověď, kromě tří gólů v početních výhodách a dvou při hře pět na pět skóroval ještě v závěru v oslabení Patrik Poulíček.

Podívejte se na sólo Patrika Poulíčka:

Petr Kořínek (Plzeň): „Známe sílu Pardubic. Bohužel jsme udělali na začátku čtyřminutové vyloučení a rychle jsme inkasovali. Kluci bojovali, ale dostali jsme druhý nešťastný gól. Ke konci třetiny jsme se dostali brankou do zápasu a po první třetině to bylo rozehrané slušně. Třetí gól Pardubic byl ale rozhodující. Pak jsme měli nějaké šance, ale musíme konstatovat, že soupeř dobře blokoval střely. Po čtvrté obdržené brance si to už hosté pohlídali.“

Václav Varaďa (Pardubice): „Musím klukům poděkovat za dnešní výkon. Čekali jsme obtížný start do utkání. My jsme využili přesilovou hru a dostali se do vedení. Pak jsme přidali druhý gól, ale mrzí nás taktická branka po buly, dala nám trochu nervy do druhé třetiny. Přestože se domácí snažili, tak si vážnější šanci nevytvořili a náš třetí gól rozhodl. Robert (Říčka) nám zvedl přesilové hry. Jsme rádi za to, jak se mu daří. Ale sezona je ještě dlouhá.“

Kometa - Kladno 8:1

Po devátém kole se pyšnil pěti góly, od té doby obránce Komety Daniel Gazda na překonání brankáře čekal. Gólový útlum ukončil proti Kladnu už ve druhé minutě, kdy k němu vyplaval puk v mezikruží a střelou z nápřahu otevřel skóre. A poprvé v sezoně nakonec prožil dvoubrankový duel, další přesný zásah přidal na začátku druhé třetiny v přesilovce.

Na něj postupně navázal Tomáš Marcinko, hned třikrát také Tomáš Vincour, gól vsítil i Zdeněk Okál nebo Alex Lintuniemi. Pohodovou výhru Komety nepěkně poznamenal ostrý zákrok Radka Kučeříka na Jaromíra Pytlíka, za který domácí obránce musel předčasně do šatny.

Lukáš Cingel střílí na Adama Brízgalu.

Ondřej Bláha ujíždí Rhettu Hollandovi.

Jiří Otoupalík (Brno): „Vstoupili jsme do utkání velice dobře, měli jsme dobrý pohyb, dobře jsme bruslili a šli jsme rychle do vedení. Utkání bylo vyrovnané jen v první třetině, ve druhé jsme dali tři góly a v poslední vedení navýšili. Jsou to pro nás tři důležité body a jsme za ně rádi. V neděli nás čeká Sparta, což bude úplně jiný zápas. Doufám však, že ve stejně skvělé atmosféře jako dnes.

Otakar Vejvoda ml. (Kladno): „My jsme dnes zaostávali za Brnem ve všech herních činnostech, v bruslení, bojovnosti, chytrosti, nemám k tomu moc co dodat. Kometa byla lepší ve všech aspektech a my jsme jí to svým přístupem usnadnili.“

Hradec Králové - Třinec 3:5

Hradec začal proti Třinci parádně. Christophe Lalancette rychle vstřelil dva góly a domácí už ve 13. minutě vedli 2:0. Mountfieldu se dařilo držet převahu až do šarvátky, kterou vyvolal důraz Daniela Kurovského na brankovišti, což se nelíbilo gólmanovi Patriku Bartošákovi.

Oceláři nezaveleli k otočce hned, postupně z náskoku Hradce ukrajovali. Ve druhé třetině se prosadil Nestrašil s Draveckým, v poslední dvacetiminutovce pak hosté ještě více zabrali a Východočechům nasázeli tři góly v rozmezí necelých šesti minut. Na nápor Třince stačil zareagovat už pouze Oliver Okuliar.

Patrik Bartošák se ocitl v šarvátce s Danielem Kurovským.

Tomáš Hamara (Hradec Králové): „Do utkání jsme výborně vstoupili, byl nás plný led, všude jsme byli dřív a proměnili šance. Mohli jsme soupeři utéct v přesilovkách, ale to se nám nepovedlo. Třinec se gólem dostal do hry a vyrovnal po naší hrubé chybě, která měla vliv i na nástup do třetí třetiny. Soupeř byl najednou výš, silnější a konec ovládl. Blahopřeju mu k vítězství.“

Zdeněk Moták (Třinec): „Měli jsme velice špatný vstup do utkání, špatně jsme bruslili a prohrávali souboje. Zaslouženě jsme prohrávali 0:2. Pak jsme ale hru zlepšili. Řekli jsme si, jaké zbraně použít, a když se nám podařilo srovnat, trumf do třetí třetiny jsme měli v rukou. Zvládli jsme ji velice dobře a zaslouženě vyhráli.“

Liberec - Karlovy Vary 5:4P

Zdaleka nejvyrovnanější duel kola viděli diváci v liberecké Home Credit Aréně, kde domácí Bílí Tygři nakonec uspěli v prodloužení proti Karlovým Varům. Dlouho však pouze dotahovali, dvakrát vyrovnávali v přesilové hře Rychlovský s Najmanem, potřetí pak ve třetí třetině reprezentant Tomáš Filippi.

Až ve 47. minutě poslal Liberec poprvé do vedení Jaroslav Vlach, jenže ani čtyři góly nestačily domácím k zisku třem bodům. Šest minut před koncem vyrovnal Dávid Gríger a poslal zápas do prodloužení. V něm rozhodl tvrdou ranou Adam Najman.

Adam Najman sráží u mantinelu Jiřího Černocha.

Daniel Král se neúspěšně natahuje proti ráně Ondřeje Beránka.

Boris Žabka (Liberec): „Jsme rádi, že jsme zápas dokázali zvládnout za dva body. Před koncem utkání jsme ještě vedli, ale i dva body bereme. Pomohli jsme si - ale zároveň i uškodili - v přesilových hrách. I proto byl zápas nahoru dolů. Soupeř měl po celý zápas výborný pohyb a podal velmi dobrý výkon. Musím celý tým za odvedený výkon pochválit.“

Václav Eismann (Karlovy Vary): „Cítíme, že jsme mohli sahat po vítězství a třech bodech. Není těžké najít rozhodující momenty. Nemůžeme mít v zápase devět vyloučení a dostat v oslabení tři branky. To bylo rozhodující pro celé utkání. Musíme mít úplně jinou disciplínu, abychom mohli pomýšlet na vítězství.“

Mužstvo Z V VP PP P S B
1.HC Dynamo Pardubice 52 33 8 6 5 203:115 121
2.HC Sparta Praha 52 32 6 3 11 172:119 111
3.HC Oceláři Třinec 52 25 9 6 12 172:132 99
4.HC Kometa Brno 52 21 9 5 17 160:139 86
5.HC Verva Litvínov 52 23 5 4 20 163:165 83
6.Banes Motor České Budějovice 52 23 2 10 17 147:149 83
7.Bílí Tygři Liberec 52 24 3 4 21 174:165 82
8.Mountfield Hradec Králové 52 16 8 11 17 135:137 75
9.HC Vítkovice Ridera 52 18 5 8 21 132:138 72
10.HC Olomouc 52 16 7 6 23 123:155 68
11.HC Energie Karlovy Vary 52 14 8 3 27 128:146 61
12.HC Škoda Plzeň 52 14 6 4 28 130:155 58
13.BK Mladá Boleslav 52 12 6 6 28 106:154 54
14.Rytíři Kladno 52 7 4 10 31 120:196 39
Autor:

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 se uskuteční od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým se představí v pražské základní skupině, kde ho čekají Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.

Předkolo

Litvínov
3:0
Plzeň
České Budějovice
3:0
Karlovy Vary
Liberec
3:2
Olomouc
Hradec Králové
3:0
Vítkovice
Pardubice
4:1
Hradec Králové
Kometa Brno
2:4
Litvínov
Pardubice
4:0
Litvínov
Sparta
3:4
Třinec
Sparta
4:0
Liberec
Třinec
4:3
České Budějovice
  • Nejčtenější

Program a výsledky MS v hokeji 2024: Češi potřetí vyhráli, čeká je Rakousko

29. května 2023  10:42,  aktualizováno  15.5 23:11

Česká hokejová reprezentace zahájila domácí světový šampionát vítězstvími nad Finskem a Norskem,...

Česko - Finsko 1:0N. Drama s vítězným koncem, skvělý výkon předvedl Dostál

10. května 2024  22:56,  aktualizováno  23:24

Česká reprezentace má za sebou první vystoupení na domácím mistrovství světa v hokeji. Svěřenci...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Norsko - Česko 3:6. Divoký obrat řídil jubilant Červenka, rozhodl šťastný gól

11. května 2024  18:55,  aktualizováno  23:40

Pořádně se nadřeli. Čeští hokejisté ale po těžkém výpadku v zápase s Norskem zabrali, umazali...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Švýcarsko - Česko 2:1N. Neúspěšné nájezdové repete, domácí poprvé padli

13. května 2024  19:26,  aktualizováno  23:59

Zase v důležitém boji o pozice rozhodovaly až nájezdy. Na rozdíl od úvodního duelu s Finskem ale...

Expert Koreis: Z Paláta jsem unesený, musíme brutálně přidat v přesilovkách

17. května 2024

Premium Přiznávám. Jsem úplně unesený z toho, jak Ondra Palát hraje na hokejovém mistrovství světa....

Rakousko šokovalo Finy v poslední sekundě, Kanada porazila bezzubé Norsko

16. května 2024,  aktualizováno  23:47

Rakousko, které v pátek na mistrovství světa změří síly s domácí reprezentací, potvrdilo svůj um...

První lajna Američanů zneškodnila Francii. Švédové znovu vyhráli

16. května 2024,  aktualizováno  23:26

První formace USA v první třetině čtyřmi góly setřásla odpor Francie. Favorit nakonec zvítězil 5:0...

Obránce Knot a útočník Kodýtek budou v příští sezoně hrát za IFK Helsinky

16. května 2024  23:22

Hokejový obránce Ronald Knot a útočník Petr Kodýtek budou v příští sezoně hrát za finský tým IFK...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

Bohužel nám to nevyšlo, oznámili manželé Pagáčovi rozchod po šesti letech

Herečka Patricie Pagáčová (35) a dramaturg Tibor Pagáč (32) se rozešli po pěti letech manželství. Žádost o rozvod zatím...

Eurovizi vyhrál nebinární Švýcar Nemo. Nizozemce vyloučili za „výhružný pohyb“

Ve švédském Malmö rozhodli o vítězi letošní Eurovize. Stal se jím švýcarský nebinární zpěvák Nemo. Soutěž doprovázely...

Moderátorka Petra Křivková-Svoboda přišla při tragické nehodě o manžela

Moderátorka poledních zpráv televize Nova Petra Křivková-Svoboda (41) v neděli ztratila svého manžela Ondřeje Křivku...

Zemřel Vlastimil Harapes. Baletní mistr Národního divadla i českých filmů

Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. Dlouhá léta byl sólistou baletu Národního divadla. Zahrál si...

Miss Czech Republic 2024 se stala studentka Adéla Štroffeková z Prahy

Vítězkou 15. ročníku Miss Czech Republic se stala studentka Adéla Štroffeková (21). Českou republiku bude reprezentovat...