Kutná Hora znovu ožije adventem

Opět po roce s blížícím se časem Vánoc přichází oblíbený Kutnohorský rodinný advent. Kulturní program, gastrozážitky i tvořivé dílny a koutky zpestří období čekání na nejkrásnější svátky v roce.

S adventním obdobím jsou neodmyslitelně spjaty trhy. Na první adventní trh v Kutné Hoře se můžeme těšit již v sobotu 25.listopadu v Zámecké ulici v městské části Sedlec. Je zajímavou paralelou, že historie Kutné Hory se začala psát právě v Sedlci, kde v letošním roce začínají i adventní oslavy díky Sedleckému adventnímu jarmarku. Na jarmark naváže koncert v katedrále Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele od 16 hodin.

Nebude chybět ani oblíbený ADVENT DESIGN GASK aneb celodenní setkání s designéry, během kterého se v komponovaném programu s živým hudebním doprovodem představí originální designéři, divadélko pro děti, a návštěvníci nebudou ochuzeni ani o komentované prohlídky aktuálních výstav.

Vánoční strom byl na tradiční místo na Palackého náměstí umístěn již začátkem listopadu, ale na rozsvícení si budeme muset do 4. prosince počkat. Čekání na rozsvícení stromečku, které se odehraje v 17:30, zkrátí na náměstí hudební výstupy ZUŠ Kutná Hora, dětí z MŠ Benešova, Jana Venase a Orchestru Jaroslava Ježka. V červnu se premiérově v Kutné Hoře s úspěchem představil moderní trh MINT Market, proto se město dohodlo s organizátorem na spolupráci a MINT Market oživí okolí stromečku před rozsvícením a potrvá do cca 19 hodin.

Do kutnohorského adventu se zapojují i příspěvkové organizace města. Průvodcovská služba si ve Vlašském dvoře přichystala po 3 adventní neděle přichystala celodenní trh s dílničkami i prohlídkami. Knihovna Kutná Hora si připravila tradiční zahájení adventu mezi knížkami 2.12. Den pro dětskou knihu a do programu zařadila loutkové představení, taneční vystoupení Domu dětí a mládeže Dominik a výtvarné dílny Ježíškovu kancelář.

Je libo ochutnat kávovou špičku ve skle, vereščaku, tradiční italský vánoční chléb panettone nebo francouzské vánoční poleno? Kutnohorské gastrozážitky během adventu dokážou potěšit naše mlsné jazýčky a překvapit nejednoho labužníka. Kdo navíc před nebo i po gastrozážitku zavítá do adventních tvořivých dílen, má o zážitek postaráno. Nejenže si můžete nazdobit adventní věnec, perníčky či si vyrobit svíčky, ale na památku si můžete odnést i vlastnoručně vytištěné přání zhotovené na historických tiskařských strojích.

Kutnohorský rodinný advent zaujme návštěvníky všech věkových kategorií a naladí vás na vánoční atmosféru.

Více informací k akci naleznete na webových stránkách Kutné Hory zde.

Kristýna Šimonová, vedoucí oddělení cestovního ruchu a vnějších vztahů,
Město Kutná Hora, simonova@mu_kutnahora_cz, +420 722 984 977

V Kutné Hoře 20. 11. 2023
KH-advent_1200x800_FB_1.png

Home » Destinace » Cestovní ruch » Zprávy z cestovního ruchu a kultury » Kutná Hora znovu ožije adventem

Nahoru