Založ si blog

Nahraďte vo svojom živote toxických ľudí tými, čo prinášajú radosť

Poznáme to, keď niekde len prídeme a nám okolie vďaka jednej osobe zoberie všetku energiu a radosť. Problémom je to, že dovoľujeme toxickým ľuďom ovplyvňovať naše dni. Ako tomu predchádzať? Návod však už máte dávno sami v sebe.

Ako spoznať toxického človeka?

Večne nespokojný človek, ktorý však bude opravovať hlavne naše chyby je druh tvora, ktorého sme istotne aspoň raz v živote stretli. Boli ste usmiati, prinášali ste radosť, avšak pri tomto človeku sa neviete sústrediť, dáva vám hlúpe otázky, kde čaká, aby z nich vyšiel on ako ten, čo všetko vie. Nálada toxických ľudí sa často mení a ide im len o jedno a vy to vidíte – o to, aby vám brali istotu a radosť. Nedovoľte im to!

Pozor, ak si takého človeka pustíte k telu, nemusí to dopadnúť najlepšie

Z času na čas sa to dá tolerovať, veď kto z nás má každý deň nedeľu? Avšak ak toto trvá dennodenne musíte s tým začať niečo robiť, ale pozor – definujte takéhoto človeka vo svojom živote čo najskôr, môže vás to stáť zdravie, šťastie a pohodu a verte tomu, presne o to ide toxickému človeku. Počúvame o toxických vzťahoch, áno, aj to je realita. Ruku na srdce, kto z nás nebol raz toxickým pre toho druhého? A vo vzťahu dvoch ľudí je to niečo, čo potrebujete vyriešiť. Skutočný priateľ, či milujúca osoba vás podporí a dokáže sa obetovať. Toxický človek hľadí na seba. Ak ste niekomu dali tisíckrát šancu aby vám dokázal, že máte preňho zmysel a nedokázal vám to patrične ukázať, tak odstrihnite tento vzťah. Nebuďte však zlými či neznížte sa na úroveň toxického človeka. Psychika ovplyvňuje aj telo.

Máte svoju hodnotu a ak ste v minulosti dali do vzťahu až toľko, že jednoducho padnete na dno, radšej toho človeka ani nekontaktujte. Aj keď to možno bude bolieť a bude to chcieť herecký výkon pred samým sebou, časom to prejde. Žijeme v dobe výhovoriek, kedy si hľadáme dôvody prečo sa veci nedajú. Nájdite si niekoho, kto pre vás obetuje čas a keď príde smútok, spomeňte si na to pekné s tým človekom. Neexistuje vzťah, že milujete s ohraničením. Ak vám niečo vadí, tak nedávajte tomuto človeku ani šancu dostať sa bližšie ako do „priateľskej zóny“. Chráňte si čo máte múrom, inak padnete na dno. Chráňte si čo máte tichom a múdrosťou, inak budú s vami zametať. Nenechajte sa namotávať, lebo vzťah nie je o drahých daroch, prechádzkach, kedy ste myšlienkami mimo alebo aj o intímnostiach. Musí prísť moment, kedy milujúca osoba ukáže svoju lásku, prizná sa k vám a vy k nej. Žiť dvojaký život nestíhate, preto odstráňte toxické vzťahy a hľadajte šťastie inde, jedine to prinesie šťastie aj človeku, ktorý vo vašom živote spôsobil bolesť a smútok. Vo vzťahu ak ste vo fáze, že dlhodobo je s vami zametané, povedzte jednoducho dosť alebo dajte na výber: Buď / alebo!

Ukážte mu, že vás jednoducho nezaujíma

Ignorovanie nie je v ničím riešením. Ignorujte jeho nálady či nápady. Neradujte sa z jeho úspechu či nepodporujte ho. Časom tomuto človeku možno dôjde, že jednoducho cez váš múr neprejde. Existuje mnoho mechanizmov obrany, avšak ten najvyšší je altruizmus. Ide o obetu samého seba. Neberte na seba žiadnu vinu, toxický človek si to nezaslúži, ale obetujte pohľad na seba, ktorý sa vám bude toxický človek snažiť podsunúť. Ste dokonalým v tom, čo robíte! A toto toxický človek vie a snaží sa vás zničiť. Návod na toxického človeka máte v sebe a ste ním vy – dokonalý akí ste bez toho, aby ste to museli niekomu dokazovať. Ako ukázať dotyčnému, že si ho nevážite? Ignoranciou. Avšak aj takto viete chrániť jeho ale i seba od ďalšieho zmätku vo vzťahu či živote. Či už nebudete prijímať dary, nekomunikovať alebo sa tváriť nedostupne či ľahostajne – je len na vás, avšak riešenie ja osobne skôr vidím v normálnosti a ukázať, že ste šťastnými a spokojnými so sebou. Darujte šťastie aj toxickému človeku, to, že ste šťastný ho bude mrzieť viac ako si myslíte.

 

Za dverami tajomstva: Cesta do srdca pravoslávného chrámu v Ľubici

24.04.2024

Pravoslávna cirkevná obec v Ľubici začala písať svoje dejiny 2. marca 1951. Malý chrám pri ceste smerom z okresného mesta Kežmarok v sebe skrýva bohato zdobené ikonami vypísané steny chrámu. Aj keď ľubický pravoslávny chrám malý i mladý a jeho základný kameň bol posvätený v roku 1999, môže sa pravoslávna cirkevná obec pochváliť pokročilým štádiom [...]

Pohryznutie je pre hada poslednou možnosťou ako sa brániť

09.04.2024

S jarným počasím sú spojené aj výlety do prírody. Ak si dáme pozor, nemáme sa čoho báť. Na Slovensku máme len jedného jedovatého hada a ním je vretenica severná. Čo robiť ak nás pohryzie? Pri uhryznutí hadom je najdôležitejšie zachovať pokoj. Mnohokrát sa stáva, že uhryznutie je suché, čiže bez vypustenia jedu. „Jed nie je pre zdravého dospelého človeka [...]

Kežmarská hudobná jar predstaví štyri zaujímavé koncerty

08.04.2024

Obľúbené jarné podujatie v Kežmarku uvedie na svojom 47. ročníku zvučné mená. Prvý koncert 7. mája zmieša hudobné žánre aj druhy umenia, hlavnú úlohu v ňom bude mať slovo a hudba. „Hostiteľka večera herečka a moderátorka Bibiana Ondrejková a jej hostia – speváčky Marcella Molnárová, Greta Pogany a klavirista Pavol Bodnár dokážu, že aj vážna [...]

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

ONDREJ MIŠKOVIČ

S láskou k poznaniu a vášňou pre písanie sa snažím prinášať články, ktoré vás inšpirujú a rozširujú vaše obzory. Dúfam, že sa na mojom blogu cítite ako na dobrodružnej ceste, kde každý článok je ďalším krokom v objavovaní nekonečných možností mysle a sveta.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 240
Celková čítanosť: 330894x
Priemerná čítanosť článkov: 1379x

Autor blogu