Michal Koštuřík
1. prosince 2023 • 14:14

Rána pro Češky! Na MS přišly o hvězdu v prvním zápase: Musíme se semknout

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stalo se to, čeho se každý obával. Reprezentantka Kamila Kordovská (25) na mistrovství světa házenkářek v Dánsku dohrála. Její zranění lokte ze čtvrtečního duelu s Kongem (32:22) se ukázalo jako vážné, z turnaje letí domů. Náhradu v tuhle chvíli trenéři povolávat nebudou. „Pro tým je to velká ztráta. Kamča je stěžejní hráčka nejen v obraně, ale i co se týká atmosféry,“ reagovala smutně opora Markéta Jeřábková.



Hráčka francouzského Handball Plan-de-Cuques utrpěla úraz na konci prvního poločasu premiéry na MS proti Kongu. Následné vyšetření sice neprokázalo zlomeninu lokte, ovšem její další účast na vrcholné akci je vyloučena. „Musíme být jako tým o to silnější. Je třeba, aby nás to semklo. Musíme hrát pro Kamču,“ vybízela spojka Markéta Jeřábková, hlavní eso ženské reprezentace.

Svěřenkyně Benta Dahla v sobotu nastoupí proti Argentině, která v prvním utkání podlehla o patnáct branek favorizovanému Nizozemsku. S ním bitvy ve skupině, z níž by měly Češky postoupit do další fáze, zakončí v pondělí.

„Přišli jsme o jednu z nejzkušenějších hráček, lídra. Bude nám něco chybět. Musíme se zvednout jako tým a mezeru zacelit. Tuto motivaci přeneseme do celého družstva,“ ujistil kouč Dahl s tím, že ostatní hráčky jsou zdravotně fit.

Včetně křídelnice Veroniky Malé, která rovněž proti Kongu nedohrála. Její zranění nohy ji však nebrání v sobotním startu.    

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud