1. prosince 2023 • 20:50

Kladno - Litvínov 3:0. Zvítězil i Třinec a Plzeň, Olomouc musela otáčet

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dosud předposlední Kladno na domácí půdě zaskočilo Litvínov, pomohla k tomu povedená druhá třetina, během které Rytíři dvakrát skórovali. Výhrou 3:0 ukončili sérii osmi porážek v řadě. Zvítězil také Třinec, ten v duelu 24. kola Tipsport extraligy porazil na domácím ledě České Budějovice 3:2, o triumfu svěřenců Zdeňka Motáka rozhodla první třetina, ve které Oceláři nasázeli všechny tři branky. Třinec tak bodoval už v šestnáctém utkání v řadě. Důležitou výhru si připsala i Plzeň, která na domácím ledě deklasovala Mladou Boleslav 5:0, hlavně díky úspěšným přesilovým hrám. Obrat se povedl hokejistům Olomouce, kteří v duelu s Libercem nejprve brzy prohrávali, díky dvěma brankám v rozmezí 41 vteřin však otočili skóre, třetí branku poté přidal Kunc a Liberec už dokázal pouze korigovat na konečných 3:2.



Oceláři bodovali pošestnácté v řadě

Třinečtí hokejisté porazili ve 24. kole extraligy na svém ledě České Budějovice 3:2. Obhájce titulu vedl v 19. minutě o tři góly zásluhou Daniela Voženílka, Tomáše Kundrátka a Viliama Čacha. Hosté zápas zdramatizovali trefami Jana Ordoše a Matěje Tomana. Oceláři bodovali v šestnáctém utkání v řadě, z toho třináct vyhráli a v tabulce snížili ztrátu na druhou Spartu na dva body.

Třinec prohrál v posledních pěti zápasech pokaždé první třetinu a trenéři opakovaně apelovali na hráče, aby lépe začali. Proti Českých Budějovicím byli konečně vyslyšeni. Na konci třetí minuty ztratili hosté při založení útoku puk u vlastní modré čáry, Pánik okamžitě uvolnil Voženílka, který se zakončením mezi betony otevřel skóre.

V závěru třetiny zvýšili Oceláři dvěma slepenými góly během 98 sekund na 3:0. Nejdříve podpořil Kundrátek útok a vymetl milimetrovou trefou horní roh branky. Vzápětí usměrnil Čacho prudkou přihrávku Marinčina za záda Hrachoviny, který od druhé třetiny přepustil místo Strmeňovi.

Více nebezpečných situací ale v prostřední části řešil domácí gólman Mazanec. Zblízka jej nepřekonal Kondelík a kryl střely Valského i Harrise z mezikruží. Nestačil jen ve 38. minutě na pokus Ordoše, který zamířil z pravého kruhu nad vyrážečku. V posledních sekundách ještě Mazanec zastavil Gulaše. Domácí hrozili zejména v přesilových hrách, ale bez efektu.

Oceláři si v závěrečném dějství dlouho hlídali dvougólový náskok bez velkých problémů. V 55. minutě se ale ke zblokované střele Kachyni dostal Toman a z mezikruží překonal Mazance. Asistenci si připsal i Doudera, který vede klubové statistiky obránců Ocelářů v počtu odehraných zápasů (563) a hrál v Třinci poprvé od letního přestupu do Českých Budějovic.

Kousek od vyrovnání byl Beránek, ale Mazanec zasáhl lapačkou. Zbývající minutu a čtvrt hráli hosté bez gólmana a rozhodčí nepostřehli, že chvíli měli na ledě dokonce sedm hráčů. Třinec se ale ubránil.

Góly

Domácí: 02:56. Voženílek, 16:23. Kundrátek, 18:01. Čacho

Hosté: 37:46. Ordoš, 54:36. Toman

Sestavy

Domácí: Mazanec (Kacetl) – Smith, Marinčin, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Polášek, Nedomlel – Voženílek, Vrána (C), Pánik – M. Růžička (A), Sikora, Nestrašil – Hrehorčák, M. Roman, Doktor – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).

Hosté: Hrachovina (21. Strmeň) – Pýcha, Štencel, Kachyňa, Doudera (A), Hovorka, Gulaši, Vráblík – Gulaš (C), Kondelík, Ordoš – D. Simon, Harris, Kubík (A) – M. Beránek, Toman, F. Přikryl – Valský, Koláček, Chlubna.

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Lederer, Blažek.

Stadion

Werk Arena, Třinec

Návštěva

3779 diváků

Plzeň využila čtyři přesilovky a deklasovala Boleslav

Hokejisté Plzně vyhráli ve 24. kole extraligy nad Mladou Boleslaví vysoko 5:0 a ukončili sérii tří domácích porážek. Západočeši postavili svoji výhru na čtyřech využitých přesilových hrách. V plzeňských barvách se blýskl dvěma brankami a asistencí Aleksi Rekonen, tři kanadské body nasbíral Adrián Holešinský. Druhé čisté konto v sezoně udržel Dominik Pavlát. Trápící se Středočeši prohráli desáté z posledních dvanácti utkání a i nadále jsou poslední.

Po opatrném úvodu nabídl Gewiese faulem domácím přesilovou hru a Rekonen během ní přesným švihem z levého kruhu otevřel skóre. Hosté mohli rychle odpovědět také v přesilové hře, ale Skalický zblízka neprostřelil Pavláta a plzeňský gólman se štěstím přečkal i dvě šance na brankovišti nekrytého Järvinena.

Následně ve 12. minutě Lev vracející se z trestné lavice šikovně přihrál Söderlundovi, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti zastavil gólman hostů Novotný. Závěr první třetiny patřil i díky další přesilovce Středočechům, jenže Indiáni přežili i gólovou příležitost explzeňského Maláta krátce před sirénou.

Po pauze převzali iniciativu domácí a ve 25. minutě Indrák z pravé strany trefil pouze pravou tyč. Za chvíli skvělým zákrokem vyrazil táhlou střelu Lva brankář Novotný, jenž chytal jubilejní 300. extraligový zápas. Ve 29. minutě se už Indiáni radovali z vedení 2:0, když díky ráně Poura bez přípravy z pravého kruhu využili i druhou přesilovou hru. Vzápětí diváky pobavila bitka mezi Houdkem a Jánošíkem, ale hosty nepovzbudila a naopak kvůli vlastní nedisciplinovanosti museli po polovině zápasu odbránit minutové oslabení ve třech.

Střelecky aktivnější domácí přesto 19 sekund před koncem druhé třetiny udeřili potřetí, když kombinaci Rekonena s Pourem zakončil úspěšně střelou z mezikruží Holešinský.

Do závěrečné dvacetiminutovky sice naskočili hosté ve snaze o korekci výsledku aktivněji, jenže se přes pozorného Pavláta neprosadili. Naopak se ve 49. minutě během další přesilovky prosadil po chytrém uvolněné od Zámorského před brankou volný Schleiss, o tři minuty později navíc potrestal trefou z prostoru mezi kruhy vyloučení Fořta aktivní Rekonen a dokonal debakl Bruslařů. Zbytek utkání se už pouze dohrával a Pavlát proti odevzdanému soupeři v poklidu vychytal nulu.

Góly

Domácí: 07:34. Rekonen, 28:13. Pour, 39:41. Holešinský, 48:09. Schleiss, 51:06. Rekonen

Hosté:

Sestavy

Domácí: Pavlát (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Laakso, Dujsík, Piskáček (A), Kvasnička, Houdek – Schleiss (C), Mertl, Holešinský – Söderlund, Indrák, Lev (A) – Pour, Jansa, Rekonen – Hrabík, Straka, Matýs.

Hosté: F. Novotný (J. Růžička) – Pyrochta (A), Gewiese, Jánošík (C), Osburn, Bernad, F. Pavlík, Čech – Skalický, Fořt, Lantoši – Suchý, Järvinen, Aaltonen (A) – Šmerha, Malát, Krivošík – Dvořáček, Závora, Rohdin.

Rozhodčí

Pražák, Šindel – Brejcha, Zíka

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

3469 diváků

Kladno zaskočilo Litvínov a ukončilo sérii osmi porážek

Hokejisté Kladna ukončili více než měsíční čekání na výhru. V zápase 24. kole extraligy doma přetlačili Litvínov 3:0, přerušili sérii osmi porážek a připsali si teprve druhé tříbodové vítězství na vlastním ledě v sezoně. Severočeši utrpěli třetí prohru v řadě. Na úspěchu domácích prvním čistým kontem v sezoně a asistencí na poslední gól podílel brankář Adam Brízgala.

V první třetině kralovali gólmani, Brízgala měl 12 zákroků, hostující Tomek o jeden méně. Vyložených šancí bylo poskrovnu, spíš se vylučovalo. Rozhodčí během úvodní dvacetiminutovky poslali na trestnou lavici sedm hráčů.

Využitá přesilovka, ovšem až ve druhé třetině, dostala Středočechy do vedení. Stačilo jim k tomu 22 vteřin. Zkušený útočník Smoleňák zpoza branky načasoval přihrávku na Pytlíka, který pohotově zakončil a překonal bezmocného Tomka.

Chvíli nato měl vyrovnání na hokejce Hlava, byl sám před Brízgalou, ovšem brankář Rytířů skvěle zakročil lapačkou. A tak domácí ještě v prostřední části hry svůj náskok navýšili, když Dotchinovu ránu od modré tečoval mezi Tomkovy betony Procházka. Rozhodčí ještě na videu zkoumali, zda nehrál vysokou holí, ale prohřešek proti pravidlům neviděli.

Ve třetí třetině Rytíři pečlivou a obětavou defenzivou nepouštěli Litvínov do vyložených šancí. Hosté si nepomohli ani v přesilové hře a jejich útok byl bezzubý a těžkopádný. Potřetí inkasovali jen chvíli poté, co vsadili na power play, do prázdné branky skóroval Kusý. Díky povedenému zákroku si asistenci zapsal i gólman Brízgala.

Góly

Domácí: 26:39. Pytlík, 34:10. M. Procházka, 58:12. Kusý

Hosté:

Sestavy

Domácí: Brízgala (Bow) – Dotchin (A), Hejda, Ticháček, Martenet, Babka, Slováček – Tralmaks, Klepiš, Kusý – Sideroff, Pytlík, Frolík – Smoleňák (C), Melka, M. Procházka – Strnad (A), Jarůšek, Bláha.

Hosté: M. Tomek (Zajíček) – Zile, Zeman, Baránek, Šalda, Czuczman, Demel (A), Baláž – Hlava, D. Kaše (A), O. Kaše (C) – Koblasa, Kirk, Abdul – Kudrna, Zygmunt, Maštalířský – Válek, Gut, Havelka.

Rozhodčí

Úlehla, Veselý – Klouček, Šimánek

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

2493 diváků

Hanáci doma potřetí za sebou vyhráli, rozhodly dva slepené góly

Hokejisté Olomouce porazili ve 24. kole extraligy Liberec 3:2 a doma uspěli potřetí za sebou. Hanáci otočili vývoj utkání dvěma góly v rozmezí 41 sekund v první třetině. Gól a asistenci si připsal útočník Michal Kunc.

Liberci vyšel vstup do utkání a brzy se dostal do vedení. Ve třetí minutě během svého prvního střídání prostřelil Konráda kapitán hostů Birner. Olomouc však brzy dokázala odpovědět, během 41 vteřin vstřelila dvě branky a otočila vývoj utkání. Nejdříve se poprvé v sezoně trefil po rychlém protiútoku Klimek a poté se zblízka prosadil Macuh, aktuálně nejproduktivnější olomoucký hráč.

Hosté byli na začátku druhé třetiny aktivnějším týmem, ale dobrou šanci měla Olomouc. Obránce Rašner ale neusměrnil za Králova záda střílenou přihrávku Káni. Brankou pak neskončila ani individuální akce Flynna, liberecký útočník zblízka přestřelil.

Ve druhé polovině druhé třetiny byly k vidění jen dvě šance, ale obě vyložené. Nejdříve nadvakrát neuspěl Nahodil, poprvé proti němu zasáhl Král a následná dorážka stejného hráče zamířila do tyče. Poté se do samostatného úniku dostal hostující Klíma, Konráda však nepřekonal.

Na začátku třetí třetiny využil zaváhání v liberecké rozehrávce Kunc a střelou pod horní tyč poslal Olomouc do dvoubrankového vedení. Poté ale hosté využili svoji první přesilovou hru v zápase a obránce Ivan z mezikruží znovu snížil na rozdíl jedné branky. Liberec mohl navíc srovnat během hry čtyř proti čtyřem, jenže zakončení Knota zastavila horní tyč Konrádovy branky. Vyrovnání pak nepřinesl ani závěrečný tlak hostů a power play.

Góly

Domácí: 07:00. Klimek, 07:41. Macuh, 41:45. Kunc

Hosté: 02:16. Birner, 47:38. Ivan

Sestavy

Domácí: Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Černý, Rašner, Švrček, Ozols – Kusko, Knotek (A), Bambula – Klimek, Nahodil (A), Navrátil – Káňa, Macuh, Orsava – Kunc, Menšík, Anděl.

Hosté: D. Král (Pařík) – Ivan, Melancon, McCoshen, Galvas, Budík, Knot, Derner – Rychlovský, Filippi (A), Klíma – Flynn, A. Najman, Hawryluk – Birner (C), Bulíř (A), Vlach – Pérez, Šír, Pekař.

Rozhodčí

Obadal, Vrba – Lhotský, Hynek

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4106 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 33 8 6 5 203:115 121
2. Sparta 52 32 6 3 11 172:119 111
3. Třinec 52 25 9 6 12 172:132 99
4. Brno 52 21 9 5 17 160:139 86
5. Litvínov 52 23 5 4 20 163:165 83
6. Č. Budějovice 52 23 2 10 17 147:149 83
7. Liberec 52 24 3 4 21 174:165 82
8. Mountfield 52 16 8 11 17 135:137 75
9. Vítkovice 52 18 5 8 21 132:138 72
10. Olomouc 52 16 7 6 23 123:155 68
11. K. Vary 52 14 8 3 27 128:146 61
12. Plzeň 52 14 6 4 28 130:155 58
13. M. Boleslav 52 12 6 6 28 106:154 54
14. Kladno 52 7 4 10 31 120:196 39
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud