Michal Koštuřík
2. prosince 2023 • 10:50

Zraněná Kordovská: Se slzami končím. Dostala cenu a parťačka jí umyla vlasy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řvala bolestí, prý použila i vulgární výrazy. Kamila Kordovská (25) odehrála na mistrovství světa házenkářek v Dánsku pouze devětadvacet minut úvodního utkání s Kongem, další starty už nepřidá. Vykloubený loket jí vrchol sezony předčasně ukončil. „Přepadla jsem přes hráčku a celou vahou těla jsem si zalehla ruku. Hned jsem cítila, že je to špatné,“ popsala po celonočním vyšetření v nemocnici. Vrátila se z něj v půl páté ráno. „Nakonec to ještě dopadlo dobře, nejsou tam žádné zlomeniny,“ oddechla si spojka.



Pondělní šestadvacáté narozeniny chtěla Kordovská „oslavit“ přímo na palubovce, zápasem s favorizovaným Nizozemskem. Místo toho zůstane v civilu a mezi diváky. „To nejhorší mám snad za sebou,“ doufala hráčka francouzského Handball Plan-de-Cuque, kterou čeká delší pauza. „Byla to velká bolest, řvala jsem na celou halu. Holky říkaly, že i sprostě, ale to si nepamatuju. Čekání na sanitku bylo pak nekonečné a bolestivé,“ popsala první chvíle po dopadu na zem.

Pro národní tým jde o velkou ztrátu. Odchovankyně Slavie je jedním z lídrů party trenéra Benta Dahla, hlavně v obraně. Na souboj s Kongem (32:22) se dodívala v sanitce a poté si v noci ještě pustila záznam. „Bylo to hodně surové,“ viděla. „Jsem ráda, že to holky zvládly ve zdraví,“ ulevila si.

Během rozhovoru se jí v očích objevily slzy. Je jí líto, že už do turnaje nezasáhne a navíc ji dojaly spoluhráčky. Hvězdná Markéta Jeřábková ji donesla na pokoj cenu pro nejlepší hráčku zápasu, kterou obdržela. Věnovala ji však zraněné parťačce. „Bylo strašně hezké, že na mě holky myslely, psaly mi zprávy,“ ocenila. „Ráno jsme se na snídani objaly a pak už s úsměvem jsem se je snažila podpořit. Pro ně turnaj nekončí. Chci tady pár dnů zůstat. Rozhodně tu nechci brečet, ale být jim morální oporou a třeba dávat tipy na soupeře. Pro mě to tímto dnem se slzami končí,“ ujistila bojovně zraněná házenkářka.

Spoluhráčka Anna Franková ji v pátek osprchovala a umyla vlasy. „Doufám, že to budu moct holkám vrátit jinak,“ přála si.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud