Denník N

Niektoré kamery ani nezachytili pretekárky. Išla som v tme, bolo to nebezpečné, hovorila Vlhová

Petra Vlhová. Foto - TASR/AP
Petra Vlhová. Foto – TASR/AP

Petra Vlhová skončila v nedeľnom obrovskom slalome v kanadskom Tremblante na 5. mieste, vyhrala Talianka Federica Brignoneová.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Keď sa Petra Vlhová v nedeľu postavila na štart druhého kola obrovského slalomu v kanadskom Tremblante, mala náskok 1,22 sekundy na priebežnú líderku Federicu Brignoneovú.

Slovenská lyžiarka prvé kolo vyhrala, pričom Brignoneová bola po ňom až šiesta. Ak by niekto videl iba tento čas, tak by povedal, že Vlhová taký náskok bez výraznej chyby stratiť nemohla.

Ibaže náskok sa už po štarte rýchlo zmenšoval. Na druhom medzičase z neho prišla už o viac ako sekundu a na treťom bola dokonca v strate. A stále nebolo vidno, že by spravila nejakú výraznú chybu. Do cieľa prišla až na 5. mieste.

Do pretekov však výrazne zasiahlo počasie.

„Petra išla dobrú jazdu bez väčšej chyby, ale postupne pre počasie strácala náskok. Podmienky boli na hranici toho, aby sa to zrušilo alebo prerušilo,“ hodnotil v štúdiu JOJ Šport slovenský lyžiar Martin Bendik.

V druhom kole začalo husto snežiť. S každou pretekárkou sa podmienky zhoršovali. Približne v polovici druhého kola už na niektorých záberoch televíznych kamier ani nebolo vidno pretekárky, ale len akési farebné obrysy, ktoré sa mihali v hmle.

Pred jazdou Rakúšanky Franzisky Gritschovej, dvanástej po prvom kole, museli dokonca organizátori na chvíľu prerušiť preteky a upraviť brány, ktoré ohýbal silný vietor.

Pretekárky aj bez výraznejších chýb prichádzali do cieľa s výraznými stratami. Jazda Brignoneovej vyznievala až neuveriteľne, v podmienkach, kde iné pretekárky strácali aj jednu-dve sekundy zo svojho náskoku, ona zajazdila najrýchlejšie druhé kolo.

Iní odchádzali, Brignoneová trénovala vo vetre a v snehu

Vlhová podmienky v druhom kole kritizovala. „Dnes

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Mikaela Shiffrinová

Petra Vlhová

Vlhová newsletter

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie