Darujte pod stromeček parfém: Takto vyberete ten správný

Jedním z nejoblíbenějších vánočních dárků vůbec je právě ten z kategorie parfémů. Chcete ho darovat i vy? Máme pro vás několik užitečných tipů.

Nakupujete dárky na poslední chvíli nebo v předstihu? Pokud je vaší volbou parfém, s jeho výběrem vám doporučujeme začít dříve. Může chvilku trvat, než najdete ten nejlepší pro dotyčnou nebo dotyčného. 

Kvalitní parfémy mají sice vyšší cenovky, no pokud využijete FAnn slevový kód, zaplatíte méně.

Vybrat parfém, parfémovanou nebo toaletní vodu? 

Určitě jste se už setkali s různými označeními vůní. Jaká je jejich intenzita? 

Parfém má nejintenzivnější vůni, protože obsahuje 15 až 30 % vonní esence. Typický je pěkným a vkusným flakónem a dlouhou výdrží vůně na těle. 

Parfémovaná voda obsahuje maximálně 15 % vonní kompozice. Po parfémech patří mezi nejčastěji kupované produkty z řady vůní. Její cena je ve srovnání s parfémem nižší. 

V toaletní vodě se nachází maximálně 8 % vůně. Vhodné je vybírat ji pro někoho, kdo nemá rád velmi intenzivní vůně. 

Druhy vůní 

Jakou vůní parfému má dotyčný nebo dotyčná nejraději? Preferuje jemné květinové vůně nebo spíše výrazné kořeněné? 

Květinové parfémy patří mezi nejčastěji kupované mezi všemi parfémy. Složené jsou z jemnějších i výraznějších vůní květů. Jsou lehké, svěží a ideální na jarní a letní měsíce. 

Líbí se dotyčné nebo dotyčnému vůně exotických plodů? Sáhni po řadě citrusových parfémů. Jejich hlavními složkami jsou pomeranče, limetky a jiné exotické plody. Skvělé jsou na horké letní dny. 

Ovocné parfémy definuje svěžest a lehkost propojená s ovocnými tóny. Jejich sladší prvky často doplňují exotičtější plody, jako je například kokos. 

Vůně orientálních parfémů působí luxusně a exoticky. Jsou o něco těžší, proto je vhodné zvolit je místo každodenního nošení na výjimečné příležitosti. Dokonalé jsou také na zimní měsíce. 

Dřevité parfémy jsou charakteristické například vůní santalového dřeva či cedru. Mají neobyčejnou vůní, vhodnou například na večer strávený ve společnosti. 

Parfémy pro dámy i pány můžete nakupovat výhodněji, pokud si uplatníte Marionnaud slevový kód.  

Jaký parfém vybrat ženě, muži či teenagerovi? 

Při koupi parfému nezapomeňte zohlednit osobnost, vkus či životní styl dotyčného či dotyčné. Znáte její nebo jeho oblíbenou značku parfémů? Máte při nákupu vyhráno. Shrnuli jsme několik tipů na populární parfémy, kterými potěšíte každého. 

Většina dám upřednostňuje jemný květinový parfém, který podtrhne jejich krásu, ženskost a energii. Přesně takovou je parfém Versace Bright Crystal. Vůni exotických plodů objeví její milovnice ve vůní Calvin Klein Euphoria. A smyslné „JÁ“ zdůrazní parfémem Yves Saint Laurent Black Opium. Hledáte elegantní vůni pro moderního současného muže? Sáhněte po parfému Hugo Boss BOSS Bottled. Nespoutaný muž, který na sebe chce upoutat pozornost ocení vůní Armani Acqua di Giò Pour Homme. A na závěr je naším tipem na svěží parfém Versace Man Eau Fraîche.

A co parfém pro teenagery? Vybírejte z kategorie tělových sprejů či méně výrazných parfémovaných vod. Jejich intenzita vůně je příjemná i do školních lavic.

Pořád přesně nevíte, jaký parfém bude tou nejlepší volbou? Stávkou na jistotu bude nákup dárkové poukázky do vybrané parfumérie. 

Úvodní obrázek: Pexels