iPhone 16 bude používat grafenový chladič k vyřešení problémů s přehříváním

Uživatelé si krátce po vydání modelů iPhone 15 stěžovali na přehřívání, což Apple opravil pomocí softwaru, ale říká se, že iPhone 16 má mít také hardwarové řešení. Vybrané modely iPhone 15 a iPhone 15 Pro by se mohly přehřívat tak, že by bylo nepříjemné držet, alespoň do iOS 17.0.3. Apple tyto stavy obvinil ze špatně optimalizovaného softwaru a vydal softwarovou opravu, pomoci ale může i efektivnější chlazení.

Řešení v podobě grafenového chladiče

iPhone 15 je již zde a nemůže získat změnu hardwaru uprostřed cyklu, ale uživatel X @KosutamiSan říká, že Apple pracuje na řešení pro iPhone 16. Společnost by mohla přejít na grafenový chladič a kovové pouzdro na baterie, aby zajišťovalo lepší přenos tepla.

iPhone je tak malinký předmět, že v něm není moc místa na nic, zvláště na tlusté nebo těžké chladiče. Grafen je vynikající materiál pro chladič, protože má desetkrát větší tepelnou vodivost než měď. iPhone nemá žádný ventilátor, takže teplo musí být odváděno rámem zařízení do vzduchu pomocí pasivního přenosu tepla. Chladiče dělají přesně to, co název napovídá, odvádějí teplo z nežádoucích oblastí tím, že mají účinnější hodnotu tepelné vodivosti než materiály kolem nich.

Grafen by fungoval lépe než stávající chladicí mechanismus, což by umožnilo iPhonu vypořádat se s větším teplem efektivněji. Apple prozkoumal mnoho způsobů, jak ochladit iPhone, ale kromě použití různých chladičů se mnoho nezměnilo. Ming-Chi Kuo navrhl, aby Apple mohl používat parní komory v jednom bodě, zatímco patent poukázal na magnety jako řešení.

Tyto možnosti jsou však cenově nedostupné a vyžadují radikální konstrukční změny. Grafen může být perfektním řešením, jak zabránit přehřátí iPhone 16, pokud se pověst potvrdí.

Kosutami je známý leaker, který shromažďuje testovací produkty pro ověření designu a další takové předprodukční položky. Uživatel má krátkou historii s přesnými úniky, jako jsou komponenty USB-C pro iPhone 15, ale také některé chyby, jako je údajný kabel iPhone 15 Pro Thunderbolt, takže může být fáma o grafenových chladičích možná.

Předchozí článek

iPhone zůstává na špičce navzdory stagnujícím globálním prodejům smartphonů

Následující článek

Apple chce do budoucích Apple Watch přidat baterku, abyste si mohli kvalitně zasvítit

Související články