Hlavní obsah

Pardubice po dramatu zvítězily, raduje se i Třinec. Sparta s přehledem porazila Boleslav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Navzdory slabšímu výkonu se ve 26. kole hokejové Tipsport extraligy nakonec z výhry radovaly vedoucí Pardubice, které udolaly České Budějovice 4:3 po prodloužení. Třinec zdolal brněnskou Kometu na svém ledě 2:1. Po vyrovnaném boji pro sebe v Litvínově urvala Olomouc o bod navíc po výhře 2:1 po prodloužení. Sparta nedovolila na ledě Boleslavi žádné drama a porazila Bruslaře 6:3. Vítkovice nenavázaly na výhru z minulého kola a podlehly Hradci 3:2 po prodloužení. Karlovy Vary si v Kladně po remíze 2:2 zajistily vítězství až po samostatných nájezdech.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov–Olomouc, blok HavelkyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Třinec si chtěl proti zlepšující se Kometě spravit chuť z prohry v minulém kole s Pardubicemi a povedlo se mu to díky dvěma brankám Martina Růžičky. Ten si tak připsal branku číslo 10 a 11 a s 25 kanadskými body je na třetím místě hodnocení. Nulu třineckému hrdinovi, brankáři Mazancovi, který si připsal 40 zákroků, překazil 7 sekund před koncem Tomáš Marcinko. Oceláři se osamostatnili na třetí příčce. Kometa se propadla na osmou pozici.

Videogalerie ze zápasu Třinec - Brno

Vyrovnaný boj nabídl zápas mezi Litvínovem a Olomoucí. Po remíze 1:1 v 1. třetině se v dalších dvou částech diváci branky nedočkali, a tak šlo utkání do prodloužení. V něm už po 25 sekundách rozhodl Jan Bambula. Mladý útočník svojí třetí brankou v sezoně pojistil Hanákům devátou pozici v tabulce, Litvínov bere bod a je pátý.

Videogalerie ze zápasu Litvínov - Olomouc

Sparta přijela do Boleslavi jako jasný favorit. K sebevědomí jí pomohly dvě branky v 1. třetině. Ve 41. minutě zvyšoval Michal Kempný už na 4:1. Když už nebylo co ztratit, se David proti Goliášovi osmělil a Bruslaři dvěma brankami zápas zdramatizovali. Na více se však už nezmohli a po prohře 3:6 zůstávají přilepení na dně tabulky. Sparta se osamostatnila na druhém místě a bude nahánět první Pardubice.

Videogalerie ze zápasu Mladá Boleslav - Sparta

Vítkovice po nadějném výkonu v týdnu v Lize mistrů ve Švýcarsku doufaly v prolomení svého extraligového zoufalství. Ostravský klub se i přes poslední výhru v Litvínově nacházel na 12. místě tabulky. Naději na navázání na toto vítězství dal Rideře Jonáš Peterek. Poté však začal úřadovat Kanaďan ve službách Mountfieldu Giorgio Estephan. Ten dvěma trefami poslal Hradec do vedení. Vítkovice ještě stačily vyrovnat, výhru hostům však nakonec v prodloužení trefil David Šťastný. Domácí se propadli o jedno místo na 13. pozici, Hradec je čtvrtý.

Videogalerie ze zápasu Vítkovice - Hradec Králové

Dva týmy ze spodku tabulky se utkaly v Kladně, kam přijely Karlovy Vary. Rytíři byli blízko výhře v základní hrací době, Vary však dokázaly díky svátečnímu střelci Jiřímu Černochovi v 56. minutě vyrovnat a nakonec celý zápas v samostatných nájezdech vyhrát. Rytíři neproměnili ani jeden nájezd.

Videogalerie ze zápasu Kladno - Karlovy Vary

Nečekané drama se odehrálo v Pardubicích. Domácí lídr tabulky se překvapivě trápil s Českými Budějovicemi. Lídr šel brzy dovedení, Motor skóre nicméně ještě v 1. třetině otočil. V druhém dějství se domácí v podstatě nedostali ke střele a vypadalo to na překvapení kola. V poslední části Dynamo konečně zabralo, srovnalo a poslalo zápas do prodloužení. V něm nepřipustil prohru Košťálek a upevnil svému týmu místo na čele.

Videogalerie ze zápasu Pardubice - České Budějovice

Související témata: