Hlavní obsah

V Moskvě nouzově přistálo letadlo s radioaktivním nákladem. Vezlo přitom stovku pasažérů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na moskevském letišti Vnukovo v pondělí nad ránem nouzově přistálo letadlo směřující z ruského Chanty-Mansijsku do Moskvy. Stroj kromě 104 pasažérů na palubě převážel také radioaktivní materiál. Informuje o tom ruský zpravodajský portál gazeta.ru.

Foto: Profimedia.cz

Moskevské letiště Vnukovo, ilustrační foto

Článek

Letoun společnosti Utair převážející 19 kilogramů radioaktivní látky vyslal nouzový signál v pondělí kolem jedné hodiny ranní místního času. O čtyřicet minut později nouzově přistál na ranveji ve Vnukovu, aniž by se nebezpečný náklad poškodil, tvrdí ruský populární telegramový účet Shot s odvoláním na vlastní zdroje.

O jaký radioaktivní materiál se jedná a zda je běžné přepravovat jej současně s pasažéry, ruské zdroje neuvádějí. Stejně tak se nezmiňují, co bylo důvodem k nouzovému přistání.

Nové záběry z letecké tragédie v Moskvě: stroj vmžiku pohltily plameny

Evropa

Utair patří do desítky největších ruských leteckých společností a její letecký park čítá 59 strojů, většinou boeingů. Je zároveň největším provozovatelem vrtulníků a poskytuje služby soukromým i státním společnostem, uvádí gazeta.ru.

Lety z Chanty-Mansijsku mají od pondělního brzkého rána dvanáctihodinová zpoždění kvůli extrémně nízkým teplotám, které v oblasti poklesly k minus 41,5 stupně. Také stroje z evropské části Ruska směřující do tohoto hlavního města severouralského regionu Jugra nabírají mnohahodinové skluzy, uvádí Uralinformbjuro.

Na Sibiři teploty klesly k minus 50 stupňům, problémy hlásí i Moskva

Evropa
Související témata:
Radioaktivní materiály

Výběr článků

Načítám