Apple chce do budoucích Apple Watch přidat baterku, abyste si mohli kvalitně zasvítit

Každý z nás občas zažije moment, kdy si potřebuje posvítit, ať už opravuje auto nebo mu spadnou v noci klíče do sněhu a potřebuje je najít. Zapomeňte na to málo světla, které dostáváte z obrazovky Apple Watch, Apple zkoumá, jak nasadit na řemínek hodinek jasnější externí zdroj světla.

Svícení za pomoci Apple Watch

Apple Watch se již dodávají s baterkou, jen není tak známá jako ta v iPhonu. Apple totiž oproti svítilně v iPhonu spíše tají, že ji mají i hodinky. Stiskněte postranní tlačítko na Apple Watch a poté posuňte prstem po obrazovce dolů, dokud neuvidíte ikonu svítilny. Stačí na to klepnout a připravit se na to, že budete zpočátku zklamáni. To proto, že když zapnete baterku, celý ciferník hodinek Apple Watch úplně zbělá (nebo bliká bíle či červeně, aby přilákal pomoc). V tu chvíli míří na obličej a zdá se vám zdroj světla prakticky slabý. Ale to proto, že Apple nechce svítit jasné světlo do vašich očí. Pokud otočíte zápěstí a budete v dostatečně tmavé oblasti, uvidíte, že se světlo po několika okamžicích výrazně rozjasní.

Stále to není úplně oslepující a musíte držet paži v legračním úhlu, abyste posvítili tam, kam chcete, ale funguje to dobře. Ale zdánlivě ne dost dobře pro Apple.

Společnost totiž hledala alternativní svítilnu Watch a podrobnosti jsou v nově udělené patentové přihlášce nazvané „Modular Light Assembly For A Wearable Device“.

To navrhuje ignorovat baterku na obrazovce a místo toho nasadit na Apple Watch skutečnou. Bylo by na řemínku blízko šasi Watch a svítilo kamkoli ukážete, „odděleně od displeje nositelného zařízení“.

„Jinak,“ říká Apple, „světelné zdroje…, když jsou osvětleny, generují viditelné světlo vrhané ve směru, který je paralelní, nebo alespoň v podstatě rovnoběžný, s osou definovanou uživatelským přívěskem (nezobrazeno), když přívěsek prochází pásem.”

Jako vždy jsou u patentové přihlášky všechny detaily o tom, jak by se něco dalo udělat, a málo o tom, proč byste to dělali. Tentokrát je ale stručná zmínka o konkrétním přínosu, nebo alespoň o možném, pokud má světlo vlastní baterii.

„Když modulární světelné zdroje obsahují vyhrazenou (tj. samostatnou) baterii,“ říká Apple, „nositelné zařízení je méně náchylné k tomu, aby displej vybíjel baterii nositelného zařízení.“

Takže bychom mohli mít jasnější baterku, mohlo by se stát, že bychom ji mohli užitečněji namířit, kam chceme. A nemusí to vybíjet baterii. Patentová přihláška je připisována dvěma vynálezcům, včetně Daniela J. Hiemstra, který dříve pracoval na designu plochého okraje pro Apple Watch.

Předchozí článek

iPhone 16 bude používat grafenový chladič k vyřešení problémů s přehříváním

Následující článek
zlato

Vyplatí se nákup pravého švýcarského slitku? Rozhodně ano

Související články