Ve středu 13. prosince před sídlem Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje, p.o. v Ústí nad Labem proběhlo slavnostní uvedení nových sanitních vozů do provozu. Pod stromeček si záchranáři nadělili celkem 12 nových sanitek.

Slavnostní představení a uvedení nových sanitek zahájil ředitel ZZS ÚK Mgr. Bc. Petr Bureš, MBA společně s radním pro oblast zdravotnictví Ústeckého kraje Ing. Radimem Laiblem a Ing. Petrem Severou, vedoucím odboru zdravotnictví Krajského úřadu Ústeckého kraje.

Zleva. Ing. Petr Severa, Ing. Radim Laibl a Mgr. Bc. Petr Bureš, MBA

Nová a moderní sanitní vozidla jsou vybavena základní zástavbou ZZS, transportní technikou (nosítka
s vyšší nosností a transportní křesla s pásovým systémem umožňujícím snadný pohyb po schodech), spojovými a mobilními prostředky (navigace, kamery do vozidel a radiostanice), které umožní také využití výpočetní techniky při zpracování zdravotnické dokumentace. Vozidla jsou provedena ve standardním žluto-zeleném barevném provedení.

Nová vozidla nahradí stávající starší sanitní vozidla ZZS ÚK, příspěvkové organizace. Sanitní vozidla budou postupně přidělena na výjezdové základny ZZS ÚK Ústí nad Labem, Děčín, Litoměřice-Úštěk, Lovosice, Litvínov, Jirkov a Podbořany.

ZZS Ústeckého kraje ve spolupráci s Ústeckým krajem obnovuje vozový park záchranné služby pravidelně, vzhledem jejich životnosti a související rentabilnosti oprav.  Nové sanitní vozy tedy přispějí ke snížení průměrného stáří vozového parku a ke zjednodušení práce záchranářů.

•          10 ks sanitních vozidel ZZS VW Transporter T6 4motion s motorem 2,0 BiTDi
s výkonem 150 kW a zástavbou ZZS včetně transportní a spojové techniky v ceně 3 030 759,61Kč (vč. DPH) pořízených z projektu: „Pořízení sanitních vozidel ZZS – druhá část“, registrační číslo CZ.06.6.127/0.0/0.0/21_120/0016411 realizovaného v rámci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) výzvy č. 97 s názvem „Integrovaný záchranný systém – Zdravotnické záchranné služby krajů“, prioritní osy PO 6: REACT-EU, investiční priority IP 13: Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství specifického cíle SC 6.1: REACT-EU, projekt je spolufinancován z prostředků EU se spoluúčastí z fondu investic ZZS ÚK.

Celková cena za 10 ks je 30.307.596,10- Kč (vč. DPH).

•          1 ks sanitního vozidla ZZS VW Transporter T6 4motion s motorem 2,0 BiTDi
s výkonem 150 kW a zástavbou ZZS včetně transportní a spojové techniky
v ceně 3.012.291,00- Kč (vč. DPH) pořízeného z Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů. Sanitní vozidlo bude přiděleno na výjezdovou základnu v Ústí nad Labem.

•          1 ks zdravotnického vozidla VW Transporter T6 4motion s motorem 2,0 BiTDi
s výkonem 150 kW a zástavbou RLP-RV v ceně jednoho vozu 2.199.780,00- Kč pořízeného
z fondu investic ZZS ÚK. Vozidlo bude provozováno na výjezdové základně Louny.

Celková hodnota všech výše uvedených pořízených sanitních vozidel Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje, p. o. činí 35.519.667,10-Kč (vč. DPH).