Denník N

Vlhová lyžuje možno najlepšie v kariére, ale chýbajú jej body. Pini znova ukazuje, v čom je iný ako Magoni

Petra Vlhová. Foto -TASR/AP
Petra Vlhová. Foto -TASR/AP

Petra Vlhová a Mauro Pini hodnotia prvé dva mesiace sezóny.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Keď lyžiarka Petra Vlhová po prvých pretekoch sezóny (obrovskom slalome v rakúskom Söldene, v ktorom skončila tretia) vyhlásila, že chce získať v disciplíne malý krištáľový glóbus, bolo to pomerne sebavedomé vyhlásenie.

Súviselo do veľkej miery aj s tým, že našla novú motiváciu, ktorú v minulej sezóne hľadala po tom, čo sa v roku 2022 stala olympijskou víťazkou.

Hoci je v tejto disciplíne majsterkou sveta, naposledy v nej vyhrala preteky ešte v marci 2022, od januára 2020 vyhrala obrovský slalom iba dvakrát. Má v ňom šesť víťazstiev vo Svetovom pohári. Vlani skončila v celkovom hodnotení disciplíny štvrtá. Za víťaznou Mikaelou Shiffrinovou zaostala o 314 bodov.

O malý glóbus plánuje zabojovať aj v slalome, jej najsilnejšej disciplíne. „Je to moja dominantná disciplína. Chcem v nej útočiť čo najvyššie, to znamená aj na glóbus,“ hovorila na začiatku sezóny. Zatiaľ má v slalome v tejto sezóne jedno víťazstvo z Levi z prvých pretekov sezóny.

Slovenská lyžiarka absolvovala v aktuálnej sezóne sedem pretekov – tri v slalome a štyri v obrovskom slalome. V slalome je tretia, v obrovskom slalome štvrtá. S trénerom Maurom Pinim zhodnotili prvé dva mesiace sezóny.

Pini vie, čo je jeho úloha

Švajčiarsky tréner často zdôrazňuje, že je preňho veľmi dôležité, aký má Vlhová pocit z lyžovania; bez ohľadu na výsledok sa vždy snaží zohľadniť, ako vyzerali jej jazdy. Práve to je zrejme najväčší rozdiel medzi Pinim a bývalým Vlhovej trénerom Liviom Magonim

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Mikaela Shiffrinová

Petra Vlhová

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie