Ohledně budoucnosti projektu 5G modemu společnosti Apple panuje zmatek

Nový únik informací tvrdí, že Apple zahazuje své plány na výrobu vlastního 5G modemu pro iPhone, ale toto tvrzení může znamenat, že už je první úsilí dokončeno. Apple iPhone v současné době používá 5G modemy od Qualcommu a očekává se, že v tom bude pokračovat až do roku 2026. Již několik let však pracuje na výrobě vlastního 5G modemu a dříve se tvrdilo, že má s projektem potíže.

Co uvádí nejnovější zpráva?

Nová zpráva předaná od uživatele yeux1122, který již pravidelně zveřejňuje úniky informací, říká (v překladu), že Apple „čistí“ svůj vývoj.

„Říká se, že Apple vstoupil do fáze čištění pokračující investice do svého oddělení vývoje 5G modemů a pracovní síly, které v posledních letech vyvíjel interně,“ uvádí zpráva. “Jinými slovy, očekává se, že bude instalován ve 4. generaci iPhone SE nebo pozdější pokusy o vývoj vlastního modemu budou neúspěšné a budou plně vyčištěny.”

Příspěvek od yeuz1122 byl tweetován leakerem Tech_Reve na Twitteru/X , který tvrdí, že „více zdrojů“ říká totéž.

„To naznačuje, že pokusy o začlenění vlastního modemu Apple do nadcházející 4. generace iPhone SE nebo jakékoli následné snahy o interní integraci modemu zdánlivě selhaly,“ píše Tech_Reve, „a očekává se úplné opuštění.“

Je možné, že kvůli strojovému překladu jsou zprávy nejasné. Ale jak popisuje yeux1122, tvrdí se, že buď je modem Apple 5G připraven pro další iPhone SE, nebo byl úplně opuštěn. Tech_Reve nespecifikuje, jaké další zdroje to říkají, ale nedávno se jeho informace jevily jako pochybné. To zahrnuje tvrzení, že Apple očekává, že do roku 2026 dodá 10 milionů Vision Pro a že iMac dostane OLED obrazovku v roce 2028.

Apple již dříve opustil projekty, zdánlivě například, včetně nápadu Steva Jobse na skutečný televizor, ale u 5G modemu se to zdá nepravděpodobné. Pro každou firmu, která navrhuje 5G modem, existují technické a dokonce byrokratické překážky, ale Apple navrhuje procesory po celá desetiletí. V roce 2019 Apple utratil 1 miliardu dolarů na nákup celé divize modemů společnosti Intel. Apple tak získal veškerý výzkum, technologie a více než 2000 zaměstnanců společnosti Intel.

Předchozí článek
zlato

Vyplatí se nákup pravého švýcarského slitku? Rozhodně ano

Následující článek
zlato

O zlato bude zájem i v roce 2024. Hlídejte si jeho cenu

Související články

Chattero UK: elegantní iPad kecálek pro Facebook (soutěž)

Příjemný a jednoduchý interface. Cenově dostupný kecálek, určený pouze pro Facebook - tak by se dal charakterizovat Chattero UK. Troufnu si říci, že se nejedná o tolik známou aplikaci v našich končinách, a to i přesto, že za jejím vznikem stojí Petr Čekyl - autor známých aplikací jako SMS zdarma, MHD či Train & Bus - Europe. Nyní už se ale pojďme podívat blíže na samotnou aplikaci, která, jak brzy zjistíte, si takové přehlížení určitě nezaslouží.