Načítání...
 

14477

ID Cislo
14477
Nadpis
Americká letadlová loď Eisenhower opouští Hormuzský průliv a Perský záliv
Url
https://reseauinternational.net/le-porte-avions-americain-eisenhower-quitte-le-detroit-dhormuz-et-le-golfe-persique-cgri/
Text

Americká letadlová loď Eisenhower opouští Hormuzský průliv a Perský záliv
Velitel námořnictva islámských revolučních gard (IRGC) uvedl, že velká americká letadlová loď opustila Perský záliv a Hormuzský průliv. Velitel námořnictva IRGC kontradmirál Alireza Tangsiri v pátek 15. prosince uvedl, že námořní síly IRGC pečlivě sledují letadlovou loď USS Dwight D.Eisenhower, která byla v regionu nasazena pod záminkou prevence možné eskalace. "Tato flotila byla v Perském zálivu 20 dní a byla pod dohledem zpravodajských služeb námořních sil Íránu. Nasazení americké válečné lodi slouží za současných okolností pouze k propagandistickým účelům a nevedlo k žádným operačním výsledkům pro Spojené státy, " řekl kontradmirál Tangsiri. Řekl, že letadlová loď Eisenhower poskytla požadované odpovědi na všechny otázky a informace požadované střediskem řízení letového provozu námořnictva IRGC v Hormuzském průlivu. (reseauinternational.net)

PS. Tím je řečeno, komu patří kontrola nad průlivem Bab-al-Mandab. Rejdaři to ihned pochopili a skončila podpora Izraele z Rudého moře.

Kategorie