Apple chce, aby dodavatelé vyráběli baterie pro iPhone 16 v Indii místo v Číně

Jako poslední krok k omezení závislosti na Číně Apple údajně požádal své dodavatele baterií, aby zvýšili výrobu v Indii, včas pro výrobu iPhonu 16. Navzdory tomu, že plány Applu na rozšíření celkové výroby v Indii byly brzděny, stále pokračuje ve svém přesunu z Číny, aby již nebyl tak závislý na jediném zdroji. Podle Financial Times se plány nyní rozšiřují na povzbuzení dodavatelů baterií, aby učinili stejný krok.

Indie je pro Apple klíčová

S odvoláním na tři blíže nespecifikované zdroje, které prý znají plány, publikace uvádí, že někteří výrobci, včetně Desay of China, byli konkrétně povzbuzeni k založení nových továren v Indii. Další dodavatel, tchajwanská firma Simplo Technology, byl požádán, aby rozšířil své současné výrobní zařízení v zemi.

„Pokud s baterií pro iPhone 16 půjde vše dobře, Apple plánuje přesunout více výroby baterií pro iPhone do Indie,“ uvedl jeden ze zdrojů.

Zároveň Rajeev Chandrasekhar, indický ministr pro elektroniku a IT, říká, že japonský dodavatel baterií TDK má v zemi postavit novou továrnu. Firma oznámila 180akrové zařízení v Manesaru ve státě Haryana v jižní Indii.

https://twitter.com/Rajeev_GoI/status/1731531865964896303

Jde konkrétně o výrobu bateriových článků pro použití v iPhonech vyrobených v Indii. Chandrasekhar řekl, že to vše bylo součástí vládního „cíle prohloubení ekosystému výroby elektroniky v Indii“.

Kromě toho, že se Apple vyhýbá přílišnému spoléhání na jediný zdroj, záměr společnosti Apple přestěhovat se z Číny do zemí, jako je Indie, částečně vychází z pokračujícího obchodního napětí mezi USA a Čínou.

Výroba baterií pro iPhone je nesmírně složitá a pokud vás zajímá, jak celý tento proces probíhá, podívejte se na video níže:

Předchozí článek
zlato

O zlato bude zájem i v roce 2024. Hlídejte si jeho cenu

Následující článek

Technologie chytrého prstenu od Applu se nemusí omezovat pouze na prsty

Související články

Wind OS: simulace Windows XP na vašem iPhone (aktualizace)

Wind OS je jednoduchá aplikace, která vám umožní posadit se zpět k vašemu milovanému (nenáviděnému) Windows alias PC. Po spuštění se začnou projevovat 1. Zážitky se stolními PC a to je neuvěřitelná hlučnost. Proto doporučuji ztlumit si iPhone na minimum :). Po pěkně graficky zpracovaném Nabootování se vám spustí systém a zobrazí plocha.