Hlavní obsah

Býk v New Jersey vběhl na koleje, narušil spojení s New Yorkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hnědý býk s dlouhými rohy narušil ve čtvrtek železniční spojení mezi americkými státy New Jersey a New York, když se zatoulal na nádraží ve městě Newark. Snímky sdílené americkými médii ukazují, že zvíře vběhlo na koleje, nakonec je na jiném místě odchytila policie.

Zatoulaný býk v New Jersey vběhl na koleje, narušil spojení s New YorkemVideo: WABC-TV, NEW JERSEY TRANSIT, TMX/SKYLANDS ANIMAL SANCTUARY AND RESCUE, AP

 
Článek

Neobvyklý problém nastal na stanici Penn Station, která leží na trase spojující Newark s Manhattanem. Býk podle úřadů vlaky zdržoval skoro hodinu, ale nikoho z cestujících nezranil.

Zvíře se podle serveru UPI vydalo po kolejích směrem k letišti, ale policisté je nakonec obklíčili na oploceném prostranství asi pět kilometrů od stanice, uvedlo vedení Newarku.

Foto: NEW JERSEY TRANSIT, AP

Zatoulaný býk v New Jersey vběhl na koleje, narušil spojení s New Yorkem

Jak se zvíře dostalo na nádraží nebo komu patří, nebylo ihned jasné. Policie je plánovala přepravit do místního útulku. Web NBC News informoval, že se poblíž nachází řeznictví a trh s dobytkem a drůbeží, ale jejich představitelé se k incidentu nevyjádřili.

Navzdory komplikacím v dopravě některé obyvatele Newarku situace pobavila. „Bylo to úžasné, protože jsem nic takového nikdy neviděla,“ řekla NBC Chrishetce Robinsonová, která sledovala odchyt. „Konečně jsem viděla býka i v reálu, a ne jen na Animal Planet,“ dodala.

Podle agentury AP to nebylo poprvé, co se v Newarku zaběhl býk. V roce 2006 se po největším městě New Jersey toulal několik hodin, než jej úřady odchytly. O dva roky dříve zde zase pobíhal volek, který utekl z jatek, uvedla televize NBC News.

Místo spolujezdce vezl Američan v autě býka s obřími rohy

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám