Yacht > Články > Aktuality >

Větrné víkendy na Vltavě

19.12.2023 |
Aktuality

Čtyři podzimní víkendy od 28. října do 19. listopadu patřily pod pražským Vyšehradem na Vltavě již tradičně okruhovým plachetnicím. Yacht Club CERE pořádal čtyři team a match racingové závody.

Ve Velké ceně Prahy se o titul mistra ČR utkalo šest českých a dva britské týmy na plachetnicích třídy 420. Britové ukázali, že jim tento formát není cizí a odvezli si 1. a 3. místo. Na 2. místě skončil tým Starý pušky, mladý páky kapitána Václava Brabce.

Divácky atraktivní byl i druhý závod O krále Prahy, mistrovství ČR na lodích Optimist. Dětští závodníci do patnácti let předvedli, že ani oni se team racingu nebojí a obstáli i ve větru přes osm metrů za sekundu, který se dostavil při nedělních přeháňkách.

Prvenství vybojoval tým TVL to jede! ve složení Jiří Tomeš (T), Max Valenta(V) a Jakub Lojka (L). Na 2. místě se umístil tým ČYKáni a na 3. No name team.

Během svatomartinského víkendu se jel třetí závod Sametová regata, team racing na lodích RS Feva. Vítr závodníkům opět přál, a tak se po oba dva dny na vodě odehrávaly napínavé souboje. V závodě zvítězil tým Matěje Martana, který se během neděle vyšplhal ze 7. místa až k celkovému vítězství. Na 2. místě skončil tým Kristiana Bezušky a na 3. místě tým Heleny Navrátilové.

Počasí během všech čtyř podzimních závodů umožnilo účastníkům si před zimní pauzou ještě hezky zajezdit. Na své si přišli i diváci, kteří fandili na terase Yacht Clubu CERE.

Článek najdete ve vydání YACHT 12/2023 - 1/2024, které je možné zakoupit ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena