Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Streamovací službě Apple TV+ se konečně začíná dařit, počet diváků stoupl o 42 %

22.12.2023, Milan Šurkala, aktualita
Streamovací službě Apple TV+ se konečně začíná dařit, počet diváků stoupl o 42 %
Streamovací služba Apple TV+ zatím nepatří ani zdaleka mezi ty největší. Poslední dobou se jí ale daří lákat nové uživatele a dle posledních zpráv vzrostl počet sledujících o více než 40 %, což je solidní číslo.
Apple TV+ je zajímavou streamovací službou. Odbornou veřejností je oceňována za velmi kvalitní vlastní obsah, který sbírá jednu filmovou cenu za druhou, uživatelů služby není ale ani zdaleka tolik jako např. u Netflixu. Problémem tu byla i koronavirová pandemie, která uživatele přišpendlila k obrazovkám právě v době, kdy Apple potřeboval natočit svůj vlastní obsah, který ale kvůli pandemii nemohl natáčet, čímž se jeho hlavní nedostatek ještě prohloubil. Nedostatek obsahu (nejen vlastního) tak Applu nenahrál v té nejkritičtější chvíli zrovna do karet. Jak se ale zdá, službě se nyní začíná trochu více dařit.
 
Podle serveru Deadline Apple zaznamenal v poslední době několik úspěchů. Film Plán pro rodinu (The Family Plan) s Markem Wahlbergem se stal nejsledovanějším filmem na Apple TV+ v celé jeho historii, oceňovaný seriál The Morning Show s Jennifer Aniston a Reese Witherspoon zvýšil počet svých diváků o dalších 20 %. Důležité pro Apple je ale především to, že počet sledujících uživatelů celé služby proti minulému roku stoupl o 42 % a počet sledovaných hodin šel dokonce na dvojnásobek. Jak se ale toto přesné číslo zjistilo, když není jasné, kolik uživatelů služba vlastně má, to je trochu záhadou.
 
Zde je ale nutné podotknout, že předplatné Apple TV+ dostávají uživatelé nových hardwarových produktů společnosti na určitý čas zdarma (u nás např. na 3 měsíce). Před rokem se odhadovalo, že by služba mohla mít zhruba 25 milionů platících uživatelů, což by dnes mohlo být okolo 35 milionů, dále je tu zhruba 50 milionů těch, kteří službu dostali s iPhonem nebo jiným produktem Applu na omezený čas zdarma. Připomeňme, že Netflix má přes 247 milionů sledujících.
 
Zdroj: imore.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.