Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Policie zasahovala v Praze kvůli muži, který měl granát. Byla to maketa

Česko

  20:32aktualizováno  22:09
Policie zasahovala na náměstí I. P. Pavlova v centru Prahy kvůli muži, na kterého někdo upozornil, že má u sebe granát. Přivolaný pyrotechnik posléze zjistil, že měl pouze maketu. Kvůli incidentu byla zastavena doprava, omezení bylo před 20:45 zrušeno a MHD je v běžném provozu.

Jeden svědek popsal vypjatou situaci na místě. Jeden policista mířil na tři muže, kteří měli ruce za hlavou a stáli čelem ke zdi. Na místě zasahovali také hasiči. Podle očitých svědků tramvaje stály a celé místo bylo uzavřené.

Policejní mluvčí Jan Daněk řekl ČTK, že policie muže nezadržela. „Maketou granátu nevyhrožoval, měl ji pouze u sebe,“ podotkl.

Dopravní podnik během zásahu odkláněl z náměstí tramvajové linky, metro stanicí jenom projíždělo. Omezení bylo před 20:45 zrušeno a MHD je v běžném provozu.

Po čtvrteční tragické střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) přijala policie po celém Česku preventivní opatření zaměřená na takzvané měkké cíle. Mezi ně patří spolu se školami také třeba nemocnice, kulturní a sportovní akce nebo jiné události, kde se shromáždí více lidí.

Autoři: ,
Témata: Praha, policie

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...