Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Třinec naděloval, Sparta zaváhala. Kometa zdolala Kladno, slaví i Litvínov

  15:20aktualizováno  20:34
Hokejová extraliga se rozloučila s rokem 2023 porcí šesti zápasů. Sparta překvapivě podlehla Olomouci 1:4, Kometa porazila Kladno 5:4 v prodloužení. Třinec v repríze posledního finále přehrál Hradec Králové 7:2, Vítkovice zvítězily v Českých Budějovicích 4:3 po samostatných nájezdech. Litvínov přejel Mladou Boleslav 6:1, Liberec po obratu uspěl v Karlových Varech 4:2.
Kladenský útočník Jaromír Jágr (vpravo) bojuje u mantinelu s Janem Ščotkou z...

Kladenský útočník Jaromír Jágr (vpravo) bojuje u mantinelu s Janem Ščotkou z Brna. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Sparta se v případě vítězství mohla posunout do čela tabulky, ale nabídnutou šanci prováhala. Rok 2023 tak zakončí na prvním místě Pardubice, které tráví Vánoce na Spenglerově poháru.

Dvaatřicáté kolo nabídlo také domácí premiéru Jaromíra Jágra v této sezoně. Dvě asistence hrajícího majitele Kladnu nestačily, o bod víc si nakonec odvezla Kometa.

Šarvátka v utkání Sparta - Olomouc
Dominik Lakatoš překonává Dominika Hrachovinu a rozhoduje o vítězství Vítkovic.

Atraktivní duel sledovali fanoušci v Českých Budějovicích, Vítkovice nasměrovalo k úspěchu jedenačtyřicet zásahů Lukáše Klimeše. Liberec nepoložilo v Karlových Varech ani dvoubrankové manko, obrat řídil Michal Bulíř.

Hradec Králové dlouho držel s Třincem krok, ale v závěru zcela odpadl a musel skousnout sedmibrankový debakl. S těžkou porážkou odjela také Mladá Boleslav, která v Litvínově nenavázala na předchozí dvě domácí výhry.

Litvínov – Mladá Boleslav 6:1

Severočeši se zvedají a pomalu dávají zapomenout na krizi, v níž se během uplynulých týdnů nacházeli. Mladé Boleslavi nekompromisně vrátili předchozí porážku 0:5. Měli více ze hry, chybujícího soupeře setřásli krátce po skončení úvodní přestávky. Filip Novotný si mezi třemi tyčemi nevedl o moc lépe než Jan Růžička.

Lukáš Válek navázal na tři body ze čtvrtečního zápasu v Hradci Králové svým premiérovým extraligovým hattrickem. Ondřej Kaše zapsal dvě asistence a v tabulce produktivity poskočil na druhé místo. Hosté se prosadili jen v přesilové hře, kterou bleskově využil Pavol Skalický. Zůstávají poslední, na třinácté Kladno ztrácí čtyři body.

David Kočí (Litvínov): „První třetinu jsem měli slušnou, měli jsme dobrý pohyb. Soupeř nás posledních pět minut první třetiny trošku tlačil, jinak byla první třetina slušná a vyrovnaná. Po nástupu do druhé třetiny jsme dali dva rychlé góly, to byl klíčový moment utkání. Soupeř se ještě trochu nadechl, když dal gól v přesilové hře na 1:4, to bylo nepříjemné. Cítili jsme, že nás bude třetí třetinu tlačit, ale dokázali jsme si to podržet.“

Václav Pletka (Mladá Boleslav): „Věděli jsme, že to nebude lehký zápas, taky se to potvrdilo. Byli jsme namotivovaní dvěma výhrami po sobě a chtěli jsme samozřejmě bodovat i tady, ale udělali jsme individuální chyby a soupeř je potrestal. Pak se těžko vracíte do zápasu, když jim na tři góly nahrajete. Potom už jsme neměli sílu na zvrácení výsledku. Gratuluji soupeři k vítězství, protože byli lepší.“

České Budějovice – Vítkovice 3:4N

Souboj dvou rozjetých celků nabídl vyrovnanou podívanou. Lépe začali hosté, kteří se ujali vedení zásluhou rány Robertse Bukartse a proměněného trestného střílení Marka Kaluse. Vyprodanou Budvar arénou hnaní Jihočeši měli výraznou střeleckou převahu. Ve druhé třetině dokázali srovnat, bez odpovědi nenechali ani branku Lukáše Kováře.

Do prodloužení poslala utkání pohotová dorážka Branta Harrise. Nakonec došlo i na samostatné nájezdy, v nichž se z deseti exekutorů prosadil jen Dominik Lakatoš. Vítkovice tak uspěly počtvrté v řadě a potvrdily rostoucí formu, naopak České Budějovice padly v domácím prostředí poprvé od 27. října.

Rozhodčí uklidňuje situaci u střídačky v utkání České Budějovice - Vítkovice.

Ladislav Čihák (České Budějovice): „Vítkovice šestkrát za sebou bodovaly a jsou týmem na vzestupu. Respektujeme je a bereme bod, i když nás mrzí porážka. Pár věcí jsme v utkání podcenili, soupeř využil šance. Jsem rád, že jsme se nepoložili za stavu 0:2 a dokázali vyrovnat, což se nám povedlo ještě jednou za stavu 2:3. Škoda nevyužitých příležitostí v prodloužení.“

Jiří Veber (Vítkovice): „Budu stručný. Myslím, že jsme ukradli body. Musíme si toho vážit v naší situaci, přestože jsme uspěli až v nájezdech. Měli jsme veliké štěstí.“

Tipsport extraliga 2023/24
30. 12. 2023 17:00
Č. Budějovice : Vítkovice 3 : 4N
(0 : 1, 2 : 1, 1 : 1, 0 : 0, 0 : 1)
Nájezdy:
Nájezd neproměnil: 65:01 J. Štencel, 65:01 J. Koláček, 65:01 F. Přikryl, 65:01 B. Harris, 65:01 D. Simon
Nájezdy:
Nájezd proměnil: 65:01 D. Lakatoš
Nájezd neproměnil: 65:01 R. Půček, 65:01 R. Bukarts, 65:01 J. Peterek, 65:01 M. Kalus

Rozhodčí: R. Šír, A. Kika - S. Hnát, M. Lhotský

Vyloučení: 3:2, Využití: 2:0, V oslabení: 0:0, Zásahy brankářů: 22:39, Počet diváků: 6 421 (100 % z kapacity 6 421)

Přejít na on-line reportáž

Třinec – Hradec Králové 7:2

Až třetí souboj posledních dvou finalistů v tomto ročníku vyšel lépe domácímu celku, přitom Oceláři v uplynulých týdnech ztratili před vlastními fanoušky hned tři duely. K rozhodujícímu nástupu proti Hradci Králové zaveleli v padesáté minutě. Nejprve zamířil přesně Martin Marinčin, osm vteřin nato udeřil také Jakub Jeřábek.

V závěru nasázel Třinec další góly a doputoval k exhibičnímu výsledku. Hosté dvakrát ztratili těsný náskok, vedení 2:1 jim vydrželo jen minutu. Kvůli zranění navíc musel ve třetí periodě odstoupit finský brankář Eetu Laurikainen, kterému začátek nového angažmá nevychází podle představ. Nedaří se ani zbytku mužstva, čtyři prohry v řadě hovoří za vše.

Třinecký útočník Vladimír Dravecký v šanci před brankářem Eetu Laurikainenem z Hradce Králové

Vladimír Országh (Třinec): „ Klíčové bylo, že jsme po inkasovaném gólu na 1:2 stihli hned vyrovnat. Potom jsme dali během tří minut tři góly. Dva ve hře čtyři na čtyři a hned na to v pět na čtyři. Pomohli jsme si v zápase i přesilovkami, kterými jsme odskočili a dotáhli zápas do vítězného konce. Výsledek je ale zavádějící, zápas byl padesát minut více než vyrovnaný.“

Tomáš Hamara (Hradec Králové): „Můžu zhodnotit prvních padesát minut, ve kterých jsme hráli výborně. Musím dát našemu týmu velký kredit. Myslím si, že jsme byli možná i trošku lepší. Bohužel jsme to neproměnili v góly a udělali jsme dvě hrubé chyby ve hře čtyři na čtyři, což Třinec potrestal. Od doktora máme první zprávy (o stavu Laurikainena), že by to mohl být nějaký slabý otřes mozku, ale uvidí se až po dalších vyšetřeních.“

Kladno – Kometa Brno 4:5P

Bláznivý zápas našel vítěze až v prodloužení, autorem rozdílové trefy se stal Marek Ďaloga. Kometa přetlačila Kladno pošesté v řadě, zároveň ukončila nelichotivou šňůru pěti porážek. Ještě v polovině utkání ztrácela 1:3, do hry se vrátila po slepených gólech Jakuba Fleka a Petra Kratochvíla, kteří skórovali v rozmezí čtrnácti vteřin.

Předtím naopak obdržela tři góly během necelých dvou minut, brankářskou výpomoc Pavla Jekela vyhnal na střídačku dvougólový Jake Dotchin. Také domácí museli sáhnout ke změně mezi třemi tyčemi, Adam Brízgala se zranil už po čtyřiadvaceti vteřinách. Rytíři odchází zklamaní, ale po základní části se jim může každý bod hodit.

Podívejte se na vítězný gól Marka Ďalogy:

Otakar Vejvoda ml. (Kladno): „První třetina byla z naší strany nebruslivá, nepovedená. Kdyby to bylo 2:0 nebo 3:0 pro hosty, nemohli bychom vůbec nic říct. Ve druhé jsme ale hráli mnohem lépe, aktivněji, vyhrávali jsme souboje. Během pár sekund jsme pak ale dostali dva góly a zápas se zase změnil. Kometa dostala momentum na svou stranu a zbytek třetiny se hrálo u nás. Třetí třetina byla celkem vyrovnaná. V prodloužení jsme byli aktivnější a chtěli jsme hodně ten bod navíc, měli jsme tam šance, ale bohužel se nám to nepodařilo.“

Jiří Otoupalík (Brno): „My jsme velice rádi, že se nám dnes povedlo zlomit tu špatnou sérii. Tady jsme hráli v první třetině velice dobře, ve druhé byl ale náš nástup bohužel špatný a Kladno nás tam přehrálo, proměnilo dvě přesilové hry a dostalo se do vedení. Nám se zaplaťpánbůh podařilo v krátkém časovém úseku vyrovnat na 3:3. Ve třetí třetině to vypadalo, že kdo dá gól, tak vyhrál. Čtyři minuty před koncem ho dalo Kladno, my oceňujeme morálku týmu. Kluci bojovali do posledních minut a podařilo se nám srovnat. V prodloužení jsme pak dali vítězný gól.“

Sparta – Olomouc 1:4

Pražané si pokazili dosud stoprocentní prosincovou bilanci, přišli o sérii šesti výher i domácí neporazitelnost, která trvala od 18. října. Proti houževnatému soupeři se trápili v koncovce, zahazovali dobré šance a často naráželi na spolehlivého Jakuba Sedláčka, jenž předvedl třiatřicet úspěšných zákroků.

Olomouckého gólmana prostřelil jen Miroslav Forman, Spartu za nepříznivého stavu přibrzdilo i pětiminutové oslabení po ostrém zákroku Davida Němečka. Hanáci se v O2 areně proti neoblíbenému soupeři oklepali z předchozích nepovedených výsledků, k překvapivé výhře výrazně přispěl také tříbodový Rok Macuh (2+1).

Mezi olomoucké střelce se zapsal také Jan Bambula:

Pavel Gross (Sparta): „Soupeř vyhrál zaslouženě. Byli připravení a hráli svůj nepříjemný hokej plný soubojů. Zápas se částečně rozhodnul v první třetině, ve které jsme nebyli moc dobří a Kuba Kovář nás párkrát podržel. Klíčem byla pětiminutová přesilovka, ve které se zápas trošku zlomil. Přesto to bylo 2:1 a měli jsme dvě tři velmi dobré šance, které jsme neproměnili. Minule v Plzni se nám povedlo zápas otočit, dnes ne. Kluci ale makali až do konce.“

Róbert Petrovický (Olomouc): „Pro nás je to skvělé vítězství. Myslím si, že od začátku jsme hráli v dobrém tempu. V první třetině to bylo 1:1, ale na obou stranách bylo hodně šancí. Ve druhé třetině pro nás bylo hodně důležité, že jsme ubránili oslabení tři na pět. Pak se nám podařilo po střele a dorážce skórovat v přesilovce, což bylo důležité. uuba Sedláček nás držel celý zápas, výborně ale hráli všichni. Děkujeme i našim fanouškům, kteří nám vytvořili skvělou atmosféru.“

Karlovy Vary – Liberec 2:4

Bílí Tygři potřebovali zareagovat na předchozí dva nepovedené duely, během nichž dohromady inkasovali čtrnáct branek. Tým s nejhorší defenzivou v extralize si tentokrát směrem dozadu vedl o poznání lépe, dařilo se také Danielu Královi. Hosté přerušili sérii dvou porážek a po zdařilém obratu si odvezli všechny tři body.

V čase 58:43 obstaral rozhodující zásah Tomáš Filippi, definitivní klid přinesla až trefa do prázdné branky v podání Michala Bulíře, který v prostředním dějství liberecké vzepětí odstartoval. Karlovy Vary nadějný náskok prohospodařily, góly Jana Hladonika a Matěje Stříteského jim v posledním utkání roku 2023 nestačily.

Liberecký obrat dokonal útočník Tomáš Filippi:

David Bruk (Karlovy Vary): „Z mého pohledu jsme odehráli kvalitní utkání. Měli jsme výborné dvě třetiny, ve kterých jsme bohužel nedokázali odskočit o více gólů, přestože jsme tam měli tři samostatné nájezdy a další šance. Zápas na konci rozhodl nešťastný faul a velmi dobře sehraná přesilovka hostů. Ale mám pocit, že jsme si dnes nezasloužili prohrát.“

Jiří Kudrna (Liberec): „První třetina nebyla vůbec jednoduchá, protože domácí měli velice dobrý pohyb a hráli velice dobře. My jsme celý zápas tvrdě pracovali, brankou na 2:1 jsme se dostali do zápasu. Navíc nás podržel Dan Král. Do třetí třetiny jsme šli v dobrém rozpoložení. Věřili jsme, střídačka žila, tým se povzbuzoval a vyrovnali jsme. Musím sportovně uznat, že štěstí se nakonec přiklonilo na naši stranu. Odvážíme si tři body, za které jsme nesmírně rádi.

Mužstvo Z V VP PP P S B
1.HC Dynamo Pardubice 52 33 8 6 5 203:115 121
2.HC Sparta Praha 52 32 6 3 11 172:119 111
3.HC Oceláři Třinec 52 25 9 6 12 172:132 99
4.HC Kometa Brno 52 21 9 5 17 160:139 86
5.HC Verva Litvínov 52 23 5 4 20 163:165 83
6.Banes Motor České Budějovice 52 23 2 10 17 147:149 83
7.Bílí Tygři Liberec 52 24 3 4 21 174:165 82
8.Mountfield Hradec Králové 52 16 8 11 17 135:137 75
9.HC Vítkovice Ridera 52 18 5 8 21 132:138 72
10.HC Olomouc 52 16 7 6 23 123:155 68
11.HC Energie Karlovy Vary 52 14 8 3 27 128:146 61
12.HC Škoda Plzeň 52 14 6 4 28 130:155 58
13.BK Mladá Boleslav 52 12 6 6 28 106:154 54
14.Rytíři Kladno 52 7 4 10 31 120:196 39

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 probíhá od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým hraje v pražské základní skupině, kde jsou dále Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.

Předkolo

Litvínov
3:0
Plzeň
České Budějovice
3:0
Karlovy Vary
Liberec
3:2
Olomouc
Hradec Králové
3:0
Vítkovice
Pardubice
4:1
Hradec Králové
Kometa Brno
2:4
Litvínov
Pardubice
4:0
Litvínov
Sparta
3:4
Třinec
Sparta
4:0
Liberec
Třinec
4:3
České Budějovice
  • Nejčtenější

Program a výsledky MS v hokeji 2024: Češi popáté vyhráli, půjdou na Kanadu

10. května 2024,  aktualizováno  18.5 22:53

Česká hokejová reprezentace zahájila domácí světový šampionát vítězstvími nad Finskem a Norskem,...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Norsko - Česko 3:6. Divoký obrat řídil jubilant Červenka, rozhodl šťastný gól

11. května 2024  18:55,  aktualizováno  23:40

Pořádně se nadřeli. Čeští hokejisté ale po těžkém výpadku v zápase s Norskem zabrali, umazali...

Švýcarsko - Česko 2:1N. Neúspěšné nájezdové repete, domácí poprvé padli

13. května 2024  19:26,  aktualizováno  23:59

Zase v důležitém boji o pozice rozhodovaly až nájezdy. Na rozdíl od úvodního duelu s Finskem ale...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Česko - Dánsko 7:4. Drama rozsekla zběsilá třetí část, trefilo se sedm hráčů

15. května 2024  14:41,  aktualizováno  19:18

Čtvrtý zápas, třetí vítězství. A pořádně cenné. Čeští hokejisté zdolali na domácím mistrovství...

Tři hodiny spánku za dva dny. Nečas se těšil do postele, číslo šetří Pastrňákovi

19. května 2024

Měl za sebou velice náročný a hektický den. Proto se nebylo čemu divit, když dorazil mezi novináře...

První útok dominoval. Fotka s Ester a Červenka bod od Jágra: Pěkný!

19. května 2024

Národní tým se na hokejovém mistrovství světa může pyšnit po šesti zápasech unikátem. Až na...

Ukradli nám řeznictví. My jim vzali zlato. Dokázali jsme to, brácho!

19. května 2024

Seriál Málokdy se do jedné fotky promítne tolik hlubokých pocitů, zásadních událostí či lidských povah....

Hokejisté si zajistili třetí místo, mohou ale i výš. Kdo jim hrozí ve čtvrtfinále?

18. května 2024  23:27

Pohodově si došli už pro pátou výhru na turnaji. S patnácti body si také pojistili nejhůře třetí...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

Bohužel nám to nevyšlo, oznámili manželé Pagáčovi rozchod po šesti letech

Herečka Patricie Pagáčová (35) a dramaturg Tibor Pagáč (32) se rozešli po pěti letech manželství. Žádost o rozvod zatím...

Moderátorka Petra Křivková-Svoboda přišla při tragické nehodě o manžela

Moderátorka poledních zpráv televize Nova Petra Křivková-Svoboda (41) v neděli ztratila svého manžela Ondřeje Křivku...

Zemřel Vlastimil Harapes. Baletní mistr Národního divadla i českých filmů

Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. Dlouhá léta byl sólistou baletu Národního divadla. Zahrál si...

Svěrák se na mě nedíval jen jako na hezkou buchtu, říká Radka Pavlovčinová

Jan Svěrák ji vidí jako robotku. Radka Pavlovčinová v nové hře filmového a teď už i divadelního režiséra hraje umělou...

Anální sex je výzva. Nejvíc tabu je však v Česku jiná praktika, říká průzkum

Erotické hračky nepředstavují podezřelou exotiku, v ložnicích jsou jako doma. Ostatně jako masturbace. I orální sex....