Skleněné příčky: Trendy designový prvek pro moderní životní styl

Také jste si všimli toho, že čím modernější je určitá stavba a její interiér, tím méně se v ní nachází příček? Lidé odnepaměti touží po větším prostoru a po světle. Je přitom jedno, zda se jedná o rezidenční nemovitosti, nebo o komerční prostory. Jenže někdy už je otevřeného prostoru až příliš. Proto jsou současným trendem skleněné příčky.

V čem jsou velké otevřené prostory nevyhovující?

Jednou z hlavních nevýhod otevřených prostor je nedostatek soukromí. Nemluvíme jen o tom, že se není kam „schovat“ před ostatními lidmi prostě proto, že si od nich třeba potřebujete na chvíli odpočinou. V otevřených prostorech, kde sedí u notebooku jeden zaměstnanec vedle druhého, se budete vzájemně překřikovat i při běžné mluvě, nemluvě o tom, když potřebujete telefonovat. Je-li takových osob v jedné místnosti více, najednou vzniká doslova chaos. Nepříjemné to pak je i pro osobu na druhé straně, která v telefonu slyší hlas nejen váš, ale i několika vašich kolegů v blízkosti.

V domácnosti zase může velká prostorná místnost znamenat problém při vaření. To znají zejména vášniví kuchaři, kterým i přes veškerou snahu uniká vlhkost, kouř i odér po celé domácnosti a ruší tak ostatní členy domácnosti. Rušit ale může i hluk z kávovaru nebo rychlovarné konvice.

Skleněné příčky zajistí soukromí

Řešením ale rozhodně není opětovné vybudování zděných příček. Místo toho doporučujeme skleněné příčky, které zachovávají požadované vlastnosti velkých prosvětlených interiérů a zároveň eliminují nevýhody open-space. Se skelněnou příčkou tak můžete vytvořit menší oddělené místnosti, ve kterých bude dostatek soukromí třeba na rychlý telefonát, nebo na schůzku s klientem či kolegou. Vytvořit můžete i menší kancelářské buňky, ve kterých zaměstnanci nemusejí mít sluchátka, ale mohou si při práci pustit hudební podkres z reproduktorů.

V domácnostech zase lze oddělit skleněnou příčkou kuchyň od obývacího pokoje. Díky tomu budete mít vizuálně velkou prostornou místnost, ve které ale kuchyň zůstává fyzicky oddělená a snadno větratelná.

Vizuální prostupnost zůstává zachována

Existují různé druhy skleněných příček. Můžete si samozřejmě navrhnout skleněné příčky s mléčným sklem, případně s mozaikou či jiným polepem, který trochu omezí vizuální prostupnost. Stejně tak lze ale do interiéru umístit velké skleněné bezrámové tabule, které vizuální prostupnost nijak nesnižují. Neobjevují se tedy žádné kompromisy, a pokud si to přejete, můžete mít opticky zcela propojený prostor.

I v případě mléčného skla nebo dekoračního polepu pak zůstává zachována prostupnost světelná. Interiér je tak i se všemi nově vytvořenými místnostmi během dne stále dokonale prosvětlen přirozeným denním světlem, které je v kancelářích i domácnostech žádané.

Skleněné příčky lze umístit kamkoliv

Skleněné příčky jsou velice variabilní. V podstatě je lze na míru vyrobit do jakýchkoli prostor a v libovolném tvaru. Záleží jen na vaší představě a je jedno, zda je o domácnost, kancelář, nebo třeba kamenný obchod. Hledáte konkrétního dodavatele? Můžeme doporučit skleněné příčky od společnosti VERTI.