Hlavní obsah

Myš zastavila na Nový rok v Rakousku lanovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na 200 lidí uvázlo na Nový rok v panoramatické restauraci nad městem Dornbirn v západním cípu Rakouska, když se porouchala lanovka. Technický defekt nastal 90 minut po silvestrovské půlnoci a až v úterý provozovatel konečně oznámil jeho příčinu: myš překousla elektrický kabel.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zaměstnanci lanové dráhy v nouzovém režimu dopravili gondoly do stanic. Poté se pokoušeli poruchu odstranit, ale relativně brzy se rozhodli, že návštěvníky restaurace svezou zpět do údolí firemními minibusy, s čímž jim ještě vypomohli hasiči a horská služba.

Vzhledem k velkému počtu „trosečníků“ a menší kapacitě vozidel trvalo několik hodin, než se všichni dostali dolů. Přednost měly rodiny s dětmi, ostatní museli čekat, až na ně přijde řada. Někteří nakonec sešli z kopce pěšky.

„Společnost Dornbirner Seilbahn AG je nesmírně vděčná za klidné a disciplinované reakce návštěvníků, kteří se i přes pokročilou hodinu chovali rozvážně a byli opatrní,“ uvedl provozovatel podle serveru Vorarlberg Online.

Technici mezitím vyměnili poškozené součásti lanovky a v úterý odpoledne se chystali obnovit provoz. Nebude to ale na dlouho, protože ještě letos čeká celé zařízení – bez ohledu na novoroční poruchu – rozsáhlá modernizace.

V plánu je mj. kompletní výměna elektrického ovládacího systému a natažení nového lana. To si vyžádá několik měsíců, čehož provozovatel využije také k přestavbě údolní stanice.

Kočka přinesla zdánlivě bezvládnou krysu. Probrala se a nastal dokonalý chaos

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám