Martin Hašek
4. ledna 2024 • 18:50

Přepadovka na Tour de Ski: Švéda přijela překvapit norská přítelkyně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tenhle den švédský běžec na lyžích Edvin Anger jen tak nezapomene. Na Tour de Ski se při sprintu volnou technikou v Davosu dostal poprvé v kariéře na stupně vítězů a navíc ho nečekanou přepadovkou překvapila jeho norská přítelkyně Emma Axelssonová. „Málem mě to porazilo,“ smál se Anger pro deník VG.



Poznali se vloni na Tinderu a na prvním rande šli na běžky. Anger už na jaře oznámil, že má přítelkyni z Norska.

„A teď jsme tady,“ smál se Anger.

Jednadvacetiletý závodník se v úterý v Davosu zrovna chystal na trénink, když do zázemí švédského týmu dorazila jeho milá spolu s dalšími členy své rodiny.

„Málem mě to porazilo,“ líčil Anger. „Nevěděl jsem, co se děje. Právě jsem jedl a připravoval jsem se na vyjížďku. Otevřel jsem dveře a byl tam celý gang. Řekl jsem si: Tady něco nehraje…“ řekl Anger pro švédský deník Aftonbladet.

Anger patří k mladým sprinterům na okruhu, kterým patří budoucnost. Má za sebou už finálovou účast na juniorském mistrovství světa, vloni se spolu se zkušeným Calle Halfvarssonem dostal do finálového běhu na mistrovství světa dospělých v Planici. Ve středečním sprintu v Davosu se pak s podporou své přítelkyně poprvé ve Světovém poháru dostal na stupně vítězů. Ve finále přebruslil i legendárního Itala Federika Pellegriniho a prohrál jen o 25 setin sekundy s vítězným Francouzem Lucasem Chanavatem.

Axelssonová je sama bývalá vrcholová běžkyně na lyžích a má za sebou i start na juniorském světovém šampionátu. Má polovinu švédské krve a žije kousek od Osla, ale neváhala si udělat výlet až do Švýcarských Alp.

„Nejdřív jsem si říkala, že šest hodin je trochu daleko, ale co neuděláte pro lásku?“ usmívala se Axelssonová pro VG. „Stýská se mi. Je o moc lepší, když jsem přímo na místě a můžu se s ním potkat.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud