Denník N

Kým súperky strácali, Vlhová lyžovala inak, ako zvykne, a vyhrala. Vypadnutie Shiffrinovej zmenilo boj o malý glóbus

Foto - TASR/Martin Baumann
Foto – TASR/Martin Baumann

Petra Vlhová vyhrala slalom v Kranjskej Gore, zatiaľ čo Mikaela Shiffrinová nedokončila prvé kolo.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Keď lyžiarky postupne schádzali dolu svahom v druhom kole slalomu v Kranjskej Gore, zdalo sa, že čím viac ich zíde dole, tým menej majú ďalšie pretekárky šancu zájsť solídnu jazdu. V niektorých pasážach trate sa doslova zabárali do snehu.

Keďže Petra Vlhová vyhrala v prvom kole, tak v tom druhom štartovala až tridsiata, teda posledná v poradí. V takýchto podmienkach sa to zdalo byť skôr nevýhodou.

Ešte aj pred jazdou druhej najlepšej pretekárky po prvom kole – Nemky Leny Dürrovej – bola na čele Američanka A. J. Hurtová, ktorá skončila v prvom kole až na šestnástom mieste. Hurtová tak využila to, že patrila k prvej polovici pretekárok, ktoré sa dostali v druhom kole na trať. Tá bola totiž v tom čase ešte menej zničená.

Foto – TASR/Martin Baumann

Hurtovej súperky strácali aj viac ako sekundové náskoky, ktoré na ňu mali. Väčšina pritom nespravila žiadnu viditeľnú chybu.

Predbehla ju napokon až Lena Dürrová, hoci veľmi tesne. Pomohol jej k tomu takmer dvojsekundový náskok z prvého kola. Potom už prišla na rad Petra Vlhová.

Medzičasy ukazovali, že nestráca veľa. Dokonca v niektorých pasážach mierne navýšila náskok na Dürrovú a ten si udržala až do cieľa.

Vlhová šla inak, ako je zvyknutá

Čo spravila Vlhová inak, že aj v takých ťažkých podmienkach si dokázala udržať náskok?

„Povedal som Petre, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Mikaela Shiffrinová

Petra Vlhová

Vlhová newsletter

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie