Apple uvedl, že upgraduje ultraširoký objektiv iPhonu 16 Pro na 48MP

iPhone 16 Pro by mohl nabídnout ještě více fotografických upgradů hardwaru, přičemž únikář tvrdí, že Apple do svého nastavení s trojitým fotoaparátem zahrne druhý 48megapixelový snímač.

Apple iPhone 15 Pro pro rok 2023 uvádí na trh smíšený 48megapixelový snímač hlavního fotoaparátu spolu s dvojicí 12megapixelových snímačů pro ultraširokoúhlou a teleobjektivovou verzi. O rok později by Apple mohl upgradovat druhý senzor.

Co únik informací uvedl?

V příspěvku na sociální síti Weibo sériový únikář „Setsuna Digital“ zveřejnil, že je „čas, aby byl 48megapixelový ultraširokoúhlý objektiv zahrnut do iPhone 16 Pro. Únik nenabízí žádné další informace nad rámec tvrzení, ale zdá se, že je to pro Apple poměrně logický postup. 48megapixelový hlavní fotoaparát umožnil společnosti prostřednictvím určitého selektivního oříznutí na snímači hlavního fotoaparátu poskytnout uživatelům ekvivalent čtyř optických ohniskových vzdáleností ze tří fotoaparátů.

Díky pixel binningu snímač také poskytoval vylepšené fotografování při slabém osvětlení. Upgrade druhého fotoaparátu na 48 megapixelů má smysl, včetně snížení nákladů na komponent tím, že jich použijete více. Není jasné, proč je tentokrát cílem ultraširokoúhlý fotoaparát, protože vylepšený teleobjektiv by mohl umožnit lepší optický zoom, jednoduše opětovným oříznutím snímače.

Toto není jediný případ zvěsti o druhém 48MP snímači. V srpnu analytik navrhl druhý snímač zadní kamery v tomto rozlišení. Setsuna Digital má na internetu značnou sledovanost, pokud jde o fámy na různých zařízeních, ale u hardwaru Applu nemá tolik úspěchů. Již dříve zmínili, že příští upgrade pro Apple Watch Ultra by mohl být přechod z OLED na microLED v roce 2025, ale opět s malými skutečnými funkčními detaily.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Předchozí článek

iPhonu 15 se podařilo překonat propad prodejů na trhu smartphonů

Následující článek

Vojákovi zahránil život iPhone, který zastavil kulku

Související články