Doba čtení:1 m, 0 s
Coal India je největším těžařem uhlí na světě.

Společnost Coal India (CIL) překonala očekávání, když od dubna do prosince loňského roku vytěžila 532 milionů tun uhlí, což představuje impozantní 11% meziroční nárůst. V souvislosti se zvýšenou produkcí a optimalizací dodavatelských kanálů dosáhly dodávky uhlí společností CIL elektrárnám v celé zemi ve zmíněném období objemu 454 milionů tun.

Vzhledem k vysoké poptávce po uhlí se celkový odběr společnosti CIL do konce prosince vyšplhal na 552 milionů tun, což znamená nárůst o 8,7 % ve srovnání se stejným obdobím loňského roku, kdy činil 508 milionů tun, napsal server msn.com.

Indická vláda odmítla odklon od uhlí v dohledné době

Zásoby uhlí v domácích uhelných elektrárnách zaznamenaly výrazný nárůst na 32 milionů tun, což znamená 5,6% nárůst oproti stejnému období loňského roku. Kromě toho zásoby uhlí na šachtách společnosti CIL dosáhly přibližně 50 milionů tun, což představuje pohodlnou rezervu pro případ náhlého nárůstu poptávky.

Coal India Limited (CIL) je indická státní firma, kterou provozuje indické Ministerstvo uhlí. Je to největší producent uhlí ve vlastnictví vlády na světě a zároveň také devátý největší zaměstnavatel v Indii s téměř 272 000 zaměstnanci.

Close

Generic selectors
Pouze přesná schoda
Hledat v titulcích
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Hledat pouze v kategorii
Energetická bezpečnost
Komentáře
Rozhovor
Videa
Z domova
Zajímavosti
Ze světa