Založ si blog

Danko chce byť prezidentom, šprtá do Hlasu, RTVS má stále tých istých hostí a čo s Blahom?

Už sa naozaj nedalo. Ono Danko je tak trošku, ako hovoril môj kamarát „ruské torpédo“, teda smerom ku dnu (to bola irónia z čias socializmu asi ako hodinky „Raketa“, ktoré idú najrýchlejšie, alebo stará riekanka na ťažkotonážne bicykle „Ukrajina“, kde to bolo doslova – citujem: „Kto chce poznať veľkú drinu, nech si kúpi Ukrajinu“ atď.). Bolo toho neúrekom.
Len jedno by som chcel vedieť, či sa Dankovi tak Pellegrini páči, alebo či ho naozaj tak nenávidí. Fakt neviem, čo si myslieť o tomto parobkovi. Len nech sa stará radšej o SNS a nie o Hlas. Myslím, že Hlas si poradí, aj keby bol Pelle prezidentom. Má tam dosť ľudí, určite viac ako SNS. Kedysi som SNS uznával aspoň za čias Belousovovej, či v úplných začiatkoch, keď sa formovala Slovenská republika. Nepáčila sa mi však tradičná choroba slovenských politikov a to neskutočná lakomosť a protekcionárstvo. Aj tých lepších to zomlelo a ktorých nie, tak zomreli. Za najlepších bývalých politikov SNS jednoznačne považujem nebohých Jaroslava Pašku a Petra Šveca, ktorých som mal tú česť osobne poznať.
Fakt neviem, čo tým Danko sleduje. Jedine ak zviditeľnenie pred eurovoľbami, lebo na prezidenta to určite nebude. Tak mi pripadá – ako Matelko v opozícii, tak Danko v koalícii. Jeho je figa borová do súkromného života akéhokoľvek politika, ak to nehraničí s nejakou kriminálnou činnosťou. Myslel som si, že kampaň bude špinavá, ale že nebude prím hrať koaličný partner.
Vraj poškodí odchod Pellegriniho stranu Hlas. Trt a dva orechy. Nech už s tým prestane, ak nemá čo ponúknuť, tak toto je mimo akýkoľvek rámec. Ako poškodila kandidatúra a prezidentská funkcia Čaputovej PS? No asi tak, že zo 6,9% sa dostali do parlamentu ako druhá najsilnejšia strana. Toľko k tomuto. Už mám takejto doslova hlúpej nevraživosti naozaj dosť.
Tak teraz k tej neslávnej RTVS. Čo politické či tzv. odborné komentáre, stále tí istí aktéri – Macko, Sabaka, Mesežnikov atď. Žiaden oponent, či niekto s iným názorom. Stále tie isté politicky zaradené osoby. Mimochodom, medzi diktatúrou a neoliberálnym postojom a presadzovaním si svojho svetonázoru neexistuje žiaden rozdiel. Len ten, že neoliberalizmus stelie cestu diktatúre. Nám naozaj stačí klasická demokracia bez izmov s dodržiavaním základných ľudských práv a slobôd. Nie je potrebné nič iné. Liberálne myšlienky sa stratili v názorovej bubline neomylnosti ich tvorcov a popieraním akéhokoľvek iného názoru. No a to je koniec demokracie a nástup diktatúry a je jedno, či ľavicovej alebo pravicovej či oligarchie. Stredná vrstva sa privedie k chudobe a zadlží ešte viac a vlády stratia oponentov. Skutočne by sa mala RTVS zamyslieť, komu slúži, či občanom alebo len jednému názorovému prúdu.
Už len poznámka k Blahovi Che a NAKA, tak toto ma fakt dostalo. Ono, aj ja mám tričko s Che a priviezol som si z Kuby ako suvenír. O Che Guevarovi mám aj komix či životopis , pozrel som si zopár filmov a dosť som toho načítal, ale naozaj som sa s tým nikde nestretol, aby ho zakazovali! Stal sa symbolom revolúcie a to hlavne jeho portrét, fotografia a mala ju aj liberálna mládež vo Francúzsku. Na vyšetrovanie som naozaj zvedavý a ako bude NAKA toto odôvodňovať. Symbol revolúcií v západnej Európe v sedemdesiatych rokoch verzus obrázok v kancelárii. Toto nevymyslíš, ale ak chcú propagovať Blahovou knihu, lepšiu reklamu mu urobiť nemohli, len neviem, koľko za to dostali.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Taiwan / Vojenské cvičenie /

Taiwan je v pohotovosti pred manévrami Pekingu po prezidentskej inaugurácii

01.05.2024 14:03

Čína považuje samosprávny Taiwan za svoju odštiepeneckú provinciu a jeho zjednotenie chce v prípade potreby dosiahnuť aj vojensky.

Väzeň / Väzni / ZVJS /

V slovenských väzniciach zaznamenali historicky najvyšší počet cudzincov

01.05.2024 12:56

Celkový počet väznených osôb sa, naopak, znížil.

Armáda / Ekvádor /

Na západe Ekvádoru platí výnimočný stav, armáda bude bojovať s gangmi

01.05.2024 11:34

Bezpečnostná situácia v Ekvádore sa dramaticky zhoršila po tom, ako začiatkom januára ušiel z väzenia jeden z najmocnejších zločineckých bosov José Adolf Macias.

Vlak

Žena sa v Bratislave postavila pred idúci vlak, na mieste zomrela

01.05.2024 10:11

Rušňovodič ihneď použil rýchločinné brzdenie, no stretu už nedokázal zabrániť.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3900984x
Priemerná čítanosť článkov: 6067x

Autor blogu

Archív