Yamaha Motor Manufacturing Europe: Původní evropská továrna s novým jménem

Společnost Yamaha Motor Europe NV oznamuje, že její stoprocentní evropský výrobní závod v Saint Quentin ve Francii, dříve známý jako MBK Industrie S.A.S. (MBK), byl přejmenován na Yamaha Motor Manufacturing Europe S.A.S. (YMME).

YMME bude pokračovat ve své diverzifikaci do továrny na více produktů a směrem k elektrické mobilitě. Již mnoho let toto místo vyrábí vlajkové modely Yamaha, jako jsou Ténéré 700, MT-125 a XMAX, montuje novou řadu elektrokol Yamaha a přizpůsobuje motorové čtyřkolky Yamaha pro evropské specifické potřeby. Uvedení Ténéré Extreme a Ténéré Explore loni v listopadu je nejnovějším důkazem schopností továrny, zatímco jak bylo oznámeno dříve, YMME začne v březnu 2024 vyrábět jednotky eDrive pro OEM zákazníky.

MBK je stoprocentní dceřinou společností Yamaha od roku 1986. Byla to skvělá cesta z Motobécane do MBK Industrie a nyní Yamaha Motor Manufacturing Europe. Tato konečná integrace YMME do Yamaha Motor Group znamená novou éru historie továrny, kde bude i nadále posilovat svou zásadní roli v operacích Yamaha v Evropě.

Olivier Prévost, prezident a CEO, Yamaha Motor Europe N.V. řekl: „Se spoustou emocí vidím vývoj MBK Industrie v Yamaha Motor Manufacturing Europe. Svou kariéru v MBK jsem zahájil před 30 lety a po všechny ty roky věnuji MBK zvláštní pozornost. Provoz a produktová řada se neustále vyvíjely, aby dnes dosáhly vysoké úrovně dokonalosti, která umožňuje výrobu vlajkových modelů Yamaha v této továrně. To bylo možné díky zapojení a úsilí všech zaměstnanců během posledních 40 let. Chtěl bych jim všem vyjádřit uznání a poděkovat. Při pohledu do budoucna bylo jasné, že nyní nastal čas změnit název na Yamaha Motor Manufacturing Europe. Více než symbolický krok je to jasné uznání společnosti v rámci skupiny Yamaha Motor Group a podpoří přijetí širší řady produktů Yamaha. Nakonec, jako bývalý zaměstnanec MBK, jsem velmi hrdý na to, že mohu říci svým kolegům z YMME, že jsme nyní konečně všichni „zaměstnanci Yamahy“. Pokračujme v pohybu kupředu s využitím naší místní výroby Yamaha jako konkurenční a udržitelné výhody!“

Patrice Maciejewski, prezident Yamaha Motor Manufacturing Europe S.A.S. řekl: „Přejmenování MBK na Yamaha Motor Manufacturing Europe je důležitým uznáním úsilí všech zaměstnanců během posledních let transformovat společnost tak, aby mohla vyrábět vlajkové modely Yamaha, jako je rodina Ténéré 700cc. Neustále porovnáváme náš standard a metodu kvality s naší mateřskou továrnou v Iwatě, abychom byli schopni dosáhnout podobné úrovně kvality. Věříme, že naše zařízení v Evropě bude pro Yamahu klíčovým přínosem v oblasti eMobility, aby reagovala na požadavek nulové uhlíkové neutrality pro místní výrobu. Dnes, po 100 letech existence pod Motobécane a MBK, jsme velmi hrdí, že se můžeme úplně připojit k rodině Yamaha a stát se zaměstnanci Yamaha.”