Denník N

Vlhovej plán na glóbus v obráku? Zlepšila sa, ale špecialistky majú inú techniku, vraví expert Kárník

Foto - TASR/Martin Baumann
Foto – TASR/Martin Baumann

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Petra Vlhová pôsobí v tejto sezóne inak ako v predchádzajúcej, lyžuje lepšie, pre laika je však ťažké analyzovať, čo sa presne zmenilo.

„Každý vidí, že som iná ako v minulej sezóne,“ odpovedala po víťazstve v slalome v Kranjskej Gore na otázku, ako by porovnala Petru Vlhovú z tejto sezóny a z minulej.

Analyzovať detaily, v čom sa zmenila, príliš po víťazstve nechcela. Rozdiel si však všimol aj bývalý lyžiar a komentátor televíznej stanice Eurosport Dominik Kárník. „Cítim z nej, že je oveľa viac zapálená do lyžovania,“ hovorí v rozhovore pre Denník N.

Všíma si však aj rozdiely v technike. „Dokáže lepšie vyhodnotiť, kde by mohol byť problém, a takticky si pomôcť,“ vysvetľuje a v rozhovore podrobnejšie analyzuje, čo presne si všimol.

Kárník hovorí, že Vlhová s Mikaelou Shiffrinovou sú v slalome ďaleko pred konkurenciou a nevidí nikoho, kto by ich ohrozil. V obrovskom slalome však podľa neho Vlhová stráca na konkurentky, hoci na začiatku sezóny avizovala, že chce v tejto disciplíne získať malý krištáľový glóbus.

Jej bývalý tréner Livio Magoni pre Denník N nedávno hovoril, že na to, aby ho získala, by musela pracovať viac. „Magoni je veľmi dobrý tréner, ale tu si chce tak trochu pichnúť do osieho hniezda,“ vraví Kárník.

Petra Vlhová pred touto sezónou vyhlásila, že by chcela vyhrať malý krištáľový glóbus za obrovský slalom, ktorý nikdy nezískala, má zatiaľ dva za slalom. Realita je však taká, že je od neho zatiaľ ďaleko, v hodnotení disciplíny je až piata…

…keď som počul toto vyjadrenie, tak som to vnímal skôr ako smelý plán, ktorý si musí stanoviť každý športovec, lebo bez cieľov to ďaleko nedotiahne. Neprikladal som však tomu veľkú váhu.

Prečo?

Myslím si, že Petra v obrovskom slalome patrí do širšej svetovej špičky, ale vnímam to tak, že pre ňu je úspech dostať sa do top päťky, postaviť sa na pódium je skvelé. Keď sa pozrieme na jej

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Mikaela Shiffrinová

Petra Vlhová

Rozhovory

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie