KTM Spouští zcela nové traťové schéma „ACADEMY OF SPEED“ pro rok 2024

Na třech akcích na třech okruzích světové třídy v červnu, červenci a září 2024 pozve KTM Academy of Speed staré i nové jezdce značky (a závodní dráhy), aby ochutnali vysoké tempo, vysoce kvalitní vedení a vysoký adrenalin.

72 míst za den, každý den, na Salzburgring a Red Bull Ring (oba v Rakousku) a Automotodróm Slovakia Ring bude rozděleno do tří skupin: nováček, ambiciózní amatér a profík. Na všech úrovních budou instruktoři a ambasadoři KTM. Kromě toho bude pomoc a koučování od hvězd MotoGP™ a bývalého závodníka GP a manažera týmu MotoGP Mikea Leitnera probíhat na trati i mimo ni. „Profesionální“ jezdci (ti, kteří mají velký počet najetých kilometrů a chtějí dále zkrátit časy na kolo) se mohou vyhřívat v celém dvoudenním rozvrhu s vylepšenou technickou podporou a nastavením boxu se sedadly. Večeře a zábavní program pro všechny podpoří komunitního ducha: KTM Academy of Speed chce poskytovat prvotřídní výuku a vytvářet nezapomenutelné okamžiky.

KTM Academy of Speed je duchovním dítětem bývalých jezdců Grand Prix a je výsledkem vlastní vášně KTM pro asfalt. V roce 2023 Red Bull KTM Factory Racing ukořistil dvě vítězství ve Sprintu MotoGP a devětkrát se objevil na stupních vítězů, když skončil 4. v šampionátu s Bradem Binderem a 2. v hodnocení konstruktérů. KTM ví, jak postavit motorku. Soutěživost KTM RC16 a KTM RC4 v Moto3™, která vyhrála Grand Prix, nashromáždila za posledních 11 let četná vítězství, stupně vítězů a šampionáty.

2024 KTM Academy of Speed se rychle zaplní. Potvrzené dny jsou:

Salzburgring, Rakousko: 20.–21. června 2024
Red Bull Ring, Rakousko: 17.–18. července 2024
Slovakia Ring, Slovensko: 4.–5. září 2024

Toto schéma je exkluzivní pro to, co nabízí, ale je příjemné pro jezdce všech dovedností. KTM Academy of Speed byla vytvořena, aby oslovila nadšence motocyklových závodů, majitele KTM a fanoušky značky a poté jezdce, kteří jsou zvědaví na jejich schopnosti a kteří chtějí prozkoumat svoje limity.